thermalfake Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 jak w temacie, co byści mi polecali do mojego kompa o konfigu a64 3700+, po oc do 3000-3300mhz dfi lp ut nf4 ultra-d gskill 2gb hz pc4000 2 dyski twarde 80gb i 250gb grafika gf7900gt nieco kręcona audigy nagrywarki dvd i cdrw 6 wentyli 80mm 2 wentyle 120mm 0.9amp 2 katody kontroler wentylatorów Nie mam po prostu ochoty wydawać pieniędzy na zasilacze pokroju 600W ponieważ chciałbym kupić zasiłke tylko do tego konfigu, przy ewentualnej póżniejszej zmianie procka na dwujajowca i grafiki na g80 albo r600 żeby starczyło mocy. Nie będę budował także z tego sli. Żal mi wtopić kase na zasiłki za 500-600zł a póżniej się okaże że po całkowitej zmianie konfigu będzie z tego rupieć o przestarzałym standardzie. Na chwile obecną ma 2 typy, zakup w zenfiście Antec TruePower 2.0 480W TPII-480P - 399zł Tagan TG480-U22 2force - 369zł ewentualnie co innego byście polecili bez obawy o oc i pożniejszą wymianę procka i grafy na tej samej płycie za pół roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Do tego zestawu musi być wje*** linia 12V a jak zamierzasz jeszcze kręcić no to ja proponował bym Antec 480W lub Be Quiet 470W ze wskazaniem na II propozycje, 20A na każdej lini i jest napewno cichy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Ja jestem za Antec TP II 480 ;) Bardzo dobra zasiłka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 ten Antec TPII powinien być lepszy od tego Be Quiet, ale ja bym dorzucił 50 zyla i kupił Seasonica S12-500 pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 ja bym dorzucił 50 zyla i kupił Seasonica S12-500 pozdro Popieram, Seasonic jest nice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 ale czy te 50 zeta więcej jest warte swojej ceny patrząc na ich parametry gdzie tylko obciążalność łaczna to róznica 20W (antec 460W) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) warto warto seasonic w tej klasie jest wybitny (od 500 wzwyz) a true power po prostu dobry Edytowane 22 Czerwca 2006 przez bartezjusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolski Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Witam, a co sądzicie o BeQuiet BQT P6-530W Pro. Cena jest nieco niższa niż Seasonica 500W i Anteca NeoHE 500W a z opisów m in. u Zenfista i w Cooling.pl wynika iż jest to dobry produkt. Bardzo prosze o Wasze opinie i porównanie z w/w zasilaczami. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Bo to jest bardzo dobry produkt. Apropos Seasonica i DFI LP - czytałem, że ta płyta potrafi rozwalić tą zasiłkę. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 warto warto seasonic w tej klasie jest wybitny (od 500 wzwyz) a true power po prostu dobry No właśnie, a co powiesz o tym http://zenfist.pl/pID/277.htm :? Z tego co Zenfist mówi dorównuje Seasonic'owi 500W, baa nawet przy 70% load jest cichszy i lepiej wykonany, sprawność podobna :? Zawsze uważałem, że SS kosi konkurencję, a tu Zenfist mówi...no właśnie, sam już nie wiem co myśleć :? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Ja bym jeszcze rozważył Enermaxa Liberty. No ale zrobisz jak chcesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 No właśnie, a co powiesz o tym http://zenfist.pl/pID/277.htm :? Z tego co Zenfist mówi dorównuje Seasonic'owi 500W, baa nawet przy 70% load jest cichszy i lepiej wykonany, sprawność podobna :? Zawsze uważałem, że SS kosi konkurencję, a tu Zenfist mówi...no właśnie, sam już nie wiem co myśleć :? pozdro nie miałem p3 wiec ciezko zabrac głos (podobno jest znacznie bardziej wrazliwy na obciązalnosc jeden lini wzgledem drugiej -i tym sie rózni od p6/p7 -ale jeszcze raz powtórze nie miałem wiec wypowiadam sie o zaszłyszanych opiniach od znajomych) co do glosnosci - po podpieciu ponad 500W na s12 obroty wentyla były na poziomie "idle" - max 800obr (wciąz i wciąz niesłyszalny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...