pawelekmal Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) Szukam obudowy MEDIUM tower z wentylatorem 120mm z przodu i z tylu + 1/2 92 na boku. Obudowa bez zbednych bajerow itp. ale z pleksa na boku. Najlepiej czarna. W przyszlosci planuje wc i podswietlanie wew. wiec powinna byc setetyczna i powinna wszystko zmiescic wc ;] cena do 300zł Czy ktos zna taką obudowe?? Pozdro. Edytowane 22 Czerwca 2006 przez pawelekmal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recall1982 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) Ta jest nawet fajna. Przod i tyl 120mm, a na boku zawsze mozna okno wyciac i wstawic co sie chce. http://zenfist.pl/pID/424.htm Lub taka: http://zenfist.pl/pID/427.htm TT Mambo widzialem na zywo i wyglada o niebo lepiej niz na fotkach w necie. A tak wogole to sam powinienes wiedziec, czego chcesz i co Ci sie podoba. ;) Edytowane 22 Czerwca 2006 przez Recall1982 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 http://mcs.pc.pl/produkt637.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 ale to sa midi towery a ja chce medium. Dla mnie midi jest za male. Tt robi fajne budy tylko ze jak wszystko mi pasi to kazuje sie ze jest tylko midi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 No Chieftec LBX jest jak najbardziej MEDIUM ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recall1982 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 ale to sa midi towery a ja chce medium. Dla mnie midi jest za male. Tt robi fajne budy tylko ze jak wszystko mi pasi to kazuje sie ze jest tylko midi... :oops: Przepraszam, zle przeczytalem. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 moze lepiej przedstawie sytuacje. Chodzi o to ze z przodu na wentylu 120 bedzie chlodnica i z tyllu bedzie taka druga, wiec z przodu nie moze byc koszyka na dyski. A ze chce ja podswietlac to zalezy mi na plexie z boku ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Lian-Li Pc7 Black. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 jak myslicie, czy w tych obudowach daloby zamontowac chlodnice 1x120 w miejsce wiatraka 120 z przodu?? bo z tylu to raczej tak....(?) ale to tylko midi.... http://www.madtech.pl/index.php?d=produkt&id=37 http://www.madtech.pl/index.php?d=produkt&id=39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 pawelekmal Weź sobie zobacz obudowe, którą polecam bo chyba nie wiesz co tracisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 i co mi z tej lian li pc7? niby ma 2x120 ale w ich miesjce nie zmieszcza sie chlodniczki+ wentyle, ogolnie jest mala, nie ma szyby z boku i jest droga..... odpada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Coolermaster Centurion seria 500 - 2x120 + 1x80 z boku - okna niestety brak ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby zrobić samemu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 i co mi z tej lian li pc7? niby ma 2x120 ale w ich miesjce nie zmieszcza sie chlodniczki+ wentyle, ogolnie jest mala, nie ma szyby z boku i jest droga..... odpada Jest cała z aluminium. Można do niej z powodzeniem zmieścić dwie chłodnice (jedną potrójną i drugą podwójną) dwie pompy i rezerwuar. Także nie gadaj bzdur, że nie ma w niej miejsca. Ale jak wolisz mieć wioske i okno to kup sobie jakąś padake za 300zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Jest cała z aluminium. Można do niej z powodzeniem zmieścić dwie chłodnice (jedną potrójną i drugą podwójną) dwie pompy i rezerwuar. Także nie gadaj bzdur, że nie ma w niej miejsca. Ale jak wolisz mieć wioske i okno to kup sobie jakąś padake za 300zł Czy Antec lub Coolermaster to wioska to nie powiedział bym (wygląd rzecz gustu). Są tak samo obszerne jak Lian-Li, fakt faktem nie z aluminium w 100% (coolermaster ma alu fronty) ale za to 150 zł w kieszeni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Czy Antec lub Coolermaster to wioska to nie powiedział bym (wygląd rzecz gustu) Sam sobie odpowiedziałeś więc po co to zdanie? W moim guscie coolermaster nie ma ani jednej porządnej i ładnej obudowy a widziałem na zywo i topowe modele i te dla przeciętnych zjadaczy chleba. De gustibus non es disputantum więc dajmy już spokój wrażeniom wizualnym ;) fakt faktem nie z aluminium w 100% (coolermaster ma alu fronty) ale za to 150 zł w kieszeni. No właśnie z aluminium masz aż fronty a u lian'a całą budę - więc chyba warto doplacić do tych 380zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Sam sobie odpowiedziałeś więc po co to zdanie? W moim guscie coolermaster nie ma ani jednej porządnej i ładnej obudowy a widziałem na zywo i topowe modele i te dla przeciętnych zjadaczy chleba. De gustibus non es disputantum więc dajmy już spokój wrażeniom wizualnym ;) No właśnie z aluminium masz aż fronty a u lian'a całą budę - więc chyba warto doplacić do tych 380zł. Jak dla mnie nie warto - co mi to daje :?: W praktyce nic, więc wole te 150zł przeznaczyc na co innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jauhis Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Jest cała z aluminium. Można do niej z powodzeniem zmieścić dwie chłodnice (jedną potrójną i drugą podwójną) dwie pompy i rezerwuar. Także nie gadaj bzdur, że nie ma w niej miejsca. Ale jak wolisz mieć wioske i okno to kup sobie jakąś padake za 300zł Jezeli ktos ma okno w kompie, to odrazu jest to wiejski tuning ? Gratuluje toku myslenia :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nonamer Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Co z tym aluminium ? Przecież to nie jest dobry materiał na obudowę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Wręcz przeciwnie - obudowa staje się lżejsza i sztywniejsza od zwykłej blachy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 I do tego potrafi wyglądać naprawdę nieźle i być ozdobą pokoju - np. Lian Li. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 I do tego potrafi wyglądać naprawdę nieźle i być ozdobą pokoju - np. Lian Li. Tylko, że niektózy w tym topicu za ozdobę uważają kompa a'la choinka bożonarodzeniowa ;) Dajmy już spokój temu wyglądowi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nonamer Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Wręcz przeciwnie - obudowa staje się lżejsza i sztywniejsza od zwykłej blachy.Jak lżejsza to wada - włóż w taką obudowę kilka dysków i zacznie 'łazić' po pokoju. Po prostu lekka obudowa bardziej przenosi drgnia . Aluminium sztywniejsze od stali ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Jak lżejsza to wada - włóż w taką obudowę kilka dysków i zacznie 'łazić' po pokoju. Po prostu lekka obudowa bardziej przenosi drgnia . Aluminium sztywniejsze od stali ? Sorry ale pieprzysz farmazony. Wiem doskonale jak ta obudowa się zachowuje pod wpływem drgań zarówno dysków jak i napędów 5,25. I już ci mówię, żebyś nie szukał albo nie daj Boże kogoś wprowadzał w błąd - TAK, aluminium jest sztywniejsze od stali. I to wielokrotnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nonamer Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Sorry ale pieprzysz farmazony. Wiem doskonale jak ta obudowa się zachowuje pod wpływem drgań zarówno dysków jak i napędów 5,25.Wyluzuj. Chcesz powiedzieć, że lżejsza obudowa będzie lepiej się tu zachowywała od stalowej, która jest cięższa ? Dla mnie lekka obudowa jest akurat wadą, bo używam paru dysków i m.in. dlatego nie wybrałem aluminiowej. I już ci mówię, żebyś nie szukał albo nie daj Boże kogoś wprowadzał w błąd - TAK, aluminium jest sztywniejsze od stali. I to wielokrotnie.Tu się kłócić nie będę bo nie wiem, tylko się zdziwiłem i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Dla mnie lekka obudowa jest akurat wadą, bo używam paru dysków i m.in. dlatego nie wybrałem aluminiowej. A sprawdzałeś jak to wygląda w obudowie aluminiowej czy tylko domniemasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Jak lżejsza to wada - włóż w taką obudowę kilka dysków i zacznie 'łazić' po pokoju. Po prostu lekka obudowa bardziej przenosi drgnia . Szczerze mówiąc mam wrażenie, że 10kg Antec bardziej drga od LianLi... Ale poziomic nie używałem, a tymbardziej nie mierzyłem decybeli ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nonamer Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 A sprawdzałeś jak to wygląda w obudowie aluminiowej czy tylko domniemasz?A znasz sklep który coś takiego umożliwia ? Czytałem, że aluminium bardziej rezonuje. Obudowa Lian Li, o której wspomniałeś zrobiła na mnie pozytywne wrażenie tyle tylko, że kilka osób wysunęło twierdzenie o wyższości aluminium nad stalą w obudowach to ja się zapytuję czemu, bo argument, że coś jest lżejsze to lepsze mnie jakoś nie przekonuje. Nie chcę się wdawać w dyskusję o wyższości Lian Li nad resztą świata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymku Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Najważniejszą zaletą aluminium jest to, że duuużo lepiej oddaje ciepło - tak więc jest chłodniej w obudowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Lian Li PC-7 SE - nie przenosi drgań. Obudowa jest szeroka i bardzo dobrze wykończona. Dolny koszyk na napędy można wymontować - wykręcić dwie śruby i w to miejsce spokojnie zmieścić chłodnicę 120x120 + wentyl, znajdzie się miejsce także na pompę. Z przodu jest także zamontowany filtr przeciwpyłowy. Lian Li jest bardzo lekka pomimo zamontowania dwóch Barracud 200GB 7200.9 - RAID 0 i nagrywarki DVD nie wyczuwa się drań. Zresztą jak może drgać wręcz jeździć obudowa obciążona Topowerem SPW480 EZA, dwoma dyskami i Ninją na procku :?: Lian Li świetnie odprowadzają ciepło z napędów, PC-7 SE nie posiada żadnych sanek dla napędów innych bzdur tylko pogarszających oddawanie ciepła. Nie dziwę się osobom, które używają lekkich produktów obudowopodobnych za 100 pare pln przesiadka na np. stalowego Chiefteca utwierdza w przekonaniu, że im cięższe tym lepsze. A co za problem wyciąć dziurę w aluminium i wstawić okno :?: Już ktoś na purepc ciął Lian Li w związku z tym napisał do Lian Li czy w razie nie udanej próby będzie mógł zamówić u nich nowy bok. W odpowiedzi otrzymał informację, że Lian Li nie posiada boków do tego modelu z oknami. Ale jeśli mod nie uda się to prześlą mu za darmo nowy bok. To jest firma, która rozumie klienta :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
methyl1test Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Dziękuję za te krótkie opinie. Tak tylko podsumowawszy - warto czasem dopłacić i mieć produkt porządny i na lata. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...