Skocz do zawartości
surix

Uszkodzony Port Lpt

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem szukałem i nie znalazłem odpowiedzi nigdzie więc pytam tutaj :-P, jak sprawdzić czy port LPT jest spalony, raz niechcący podczas gdy komp pracował przekrzywiłem kabel od drukary, komp zgasł, drukarka przestała chodzić, kupiłem USB i drukarka działa a nie mam czym sprawdzić czy lpt działa, kabel mógł się uszkodzić?

pozdro

Edytowane przez surix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Kiedyś czytałem o jakimś terminatorze do kontroli ( można samemu sklecić ) chyba w chip.

2) Można połączyć inny komputer przez LPT lub urządzenie ( u Ciebie może tylko kabel poszedł )

3) Można olać LPT - po co to komu w domowym kompie nie sterującym antykami :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Kiedyś czytałem o jakimś terminatorze do kontroli ( można samemu sklecić ) chyba w chip.

2) Można połączyć inny komputer przez LPT lub urządzenie ( u Ciebie może tylko kabel poszedł )

3) Można olać LPT - po co to komu w domowym kompie nie sterującym antykami :lol:

thx za odpowiedź, moze poszukam tego artykułu, co do 2 pkt. to możliwości zabardzo nie mam niestety co do 3 pkt. to chciałbym by był dobry bo płyta ma iść na handel a lepiej jak wszystko jest sprawne przy sprzedaży :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi