surix Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) Mam problem szukałem i nie znalazłem odpowiedzi nigdzie więc pytam tutaj :-P, jak sprawdzić czy port LPT jest spalony, raz niechcący podczas gdy komp pracował przekrzywiłem kabel od drukary, komp zgasł, drukarka przestała chodzić, kupiłem USB i drukarka działa a nie mam czym sprawdzić czy lpt działa, kabel mógł się uszkodzić? pozdro Edytowane 24 Czerwca 2006 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 1) Kiedyś czytałem o jakimś terminatorze do kontroli ( można samemu sklecić ) chyba w chip. 2) Można połączyć inny komputer przez LPT lub urządzenie ( u Ciebie może tylko kabel poszedł ) 3) Można olać LPT - po co to komu w domowym kompie nie sterującym antykami :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 1) Kiedyś czytałem o jakimś terminatorze do kontroli ( można samemu sklecić ) chyba w chip. 2) Można połączyć inny komputer przez LPT lub urządzenie ( u Ciebie może tylko kabel poszedł ) 3) Można olać LPT - po co to komu w domowym kompie nie sterującym antykami :lol: thx za odpowiedź, moze poszukam tego artykułu, co do 2 pkt. to możliwości zabardzo nie mam niestety co do 3 pkt. to chciałbym by był dobry bo płyta ma iść na handel a lepiej jak wszystko jest sprawne przy sprzedaży :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...