Skocz do zawartości
Kiczis

Oplacalnosc Wymiany Komponentow

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam komputer taki jak w podpisie... chcialbym go ulepszyc dolozenie ramu i jakas wymiana proca najprawdopodobniej... I teraz pytanie: czy jest sens pakowania hajsu w ten sprzet czy lepiej go zachowac dolozyc i kupic np cos calkiem nowego? hehe naprzykad takie conroe ;p z kompem mam tego typu problem ze czasami zamula troszeczke. ale jak ta operacja mi sie kompletnie nie oplaca to przeboleje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam komputer taki jak w podpisie... chcialbym go ulepszyc dolozenie ramu i jakas wymiana proca najprawdopodobniej... I teraz pytanie: czy jest sens pakowania hajsu w ten sprzet czy lepiej go zachowac dolozyc i kupic np cos calkiem nowego? hehe naprzykad takie conroe ;p z kompem mam tego typu problem ze czasami zamula troszeczke. ale jak ta operacja mi sie kompletnie nie oplaca to przeboleje...

eee ciężko cosik tu wymienic .. ew grafe :D

to będzie na każdej platformie tak samo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie masz na co kaski wydac?? Z tego co widze sprzet masz calkiem niezly!!! I tak nie wykozystujesz max mocy z kompa.

A co do mulenia to moze system wymaga optymalizacji?? Pokombinuj z tym.

A co do zmiany CPU poczekaj az X2 stanieja do akceptowalnego poziomu :D RAMu nigdy za duzo wiec doloz RAMu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie znowu kupie sobie nowy komputer. Pewnie bedzie to jakis dobry komputer. Pewnie wydam na niego 6 tysiecy jak nie wiecej. Będe go uzywal do Gadu-Gadu i Counter-Strike 1.6 tak jak teraz w którym mam tylko 300 fps ;/. Szkoda.

A64 3000+ @ 2.7 | K8N-SLI | 1 GB @ 500 | 7800 GT @ 490/1230 | SP 200 GB | 450 W

Sprzedaj wszystko, dołóż i czekaj na conroe. Powinien wyciągnąć z 600fps... n/c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh stary gdybym miał taki sprzęt jak ty to bym skakał z radości a ty jeszcze marudzisz, ale skoro coś ci jeszcze nie pasuje to można sie pokuśić o takie małe zboczenie i wymienić na GF 7900GT :-P ewentualnie pomyśleć nad WC

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh stary gdybym miał taki sprzęt jak ty to bym skakał z radości a ty jeszcze marudzisz, ale skoro coś ci jeszcze nie pasuje to można sie pokuśić o takie małe zboczenie i wymienić na GF 7900GT :-P ewentualnie pomyśleć nad WC

Pozdro

GTX chciałeś napisać :)

ja bym nie skakał z radosci - i wiecej (mocy :blurp:) tym lepiej :D

a jeszcze jakbym miał kase uuu :D

narazie ci nie nie opyla tego zmieniać - co najwyzej rozwiazać problem tych "zatorów" xD

wytrzymasz na tym do am2/conroe a moze i na grafe DX10 :D

no i ew mozna zakupic jakis pożądny WC :) to sie przyda nawet po zmianie platformy :)

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcialbym miec taki "wolny" i "mulacy" sprzet jak Ty :lol:

pokabinuj lepiej z ustawieniami :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

komp mi muli w takiej sytuacji: gg skype muza www czasami download i gierka jakas i wtedy czasami sa zwisy... jak podkrecilem proca to pojawialy sie rzadziej tyle moge na ten temat powiedzied system to winda xp sp2

lol :lol:

ja u siebie mam właczone GG/skype/Gmail Notifiler/Winamp/NOD32/Q3 i gra sie piknie :)

sądze ze to od strony programowej :)

jakiego masz antywira (najczęstsza przyczyna :) )

oczysć sobie poządnie dysk i rejestr , a najlepiej postaw 2 instalke :) i spr czy bedzie lepiej :)

jak nie to moze ramy masz za ostro wykręcone/za niskie napiecie i zaczynają sie "gubić"

hymmmm jest wiele przyczyn xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

komp mi muli w takiej sytuacji: gg skype muza www czasami download i gierka jakas i wtedy czasami sa zwisy... jak podkrecilem proca to pojawialy sie rzadziej tyle moge na ten temat powiedzied system to winda xp sp2

Nie wymieniaj nic szkoda pieniędzy, bo chodz byś tam wstawił najdroższe podzespoły to i tak ci będzie "mulił" :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy takiej ilości badziewia w tle nawet dobry system i sprzęt może się wysypać- poprostu wystąpi jakiś konflikt programowy

poza tym przy zaśmieconym niezoptymalizowanym systemie i giga ramu mało, www jakie ? Firefox pewnie a jeżeli IE to masz potencjalnego sprawce, nie masz antywira skad pewność że system jest czysty 0o ? samo gg ( samo z siebie bez żadnej pomocy ) po 2 tygodniach użytkowania jest goowno warte i sie wiesza i muli na to miejsce chćby tlen robi zawsze dokładnie to co mu każesz, defragmentacje dysku odpowiednia ilość miejsca na partycji systemowej itp itd

edit: ale nie raczyłes odpowiedzieć czy uzywasz IE oraz gg zamiast zdecydowanie lepszych zaminników jak firefox i tlen choćby :c

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi