JacekN8 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Mam Athlona 64 na rdzeniu Venice, mobo Asus K8N4-E Deluxe i pamięci Kingstony Cl3. Jest problem, bo jak ustawie htt na 240 to procesor chodzi na 2400MHz, hipertransport na 960MHz i pamięci na 480MHz i wszystko stabilnie ! ! ! Jak testowałem mobo to najwyższe htt jakie osiągnąłem to 350MHz, oczywiście podczas testów mnożnik procesora był na 5, a dzielnik pamięci na 100MHz i wszystko chodziło pięknie. Problem jest taki, że chce ustawić htt na 300MHz i mnożnik na 8, czyli taktowanie takie jak wcześniej 2400MHz. Pamięci dam na 133MHz i powinno być wtedy równe 400MHz. Hipertransport na x3, czyli powinno być 900MHz. Wszystkie wartości pomimo, ze są poniżej wcześniejszych, oprócz szyny, ale i tak wstaje na 350MHz, nie uruchamiają się. Wogóle nie wstaje winda, a że to asus, to mówi przy wejściu do biosa że jest błąd (wrong) i mam do wyboru: press del - wejść do biosa i f2 to continue - i wtedy winda wstaje na wszystkich standardowych ustawieniach. Co robić??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati666death Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Odpusc sobie to zmniejszanie mnoznika- naprawde. Ale tak czytam Twojego posta i nie za bardzo rozumiem w czym jest problem... Moze napisz jaki masz cel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Cel jest taki że chce żeby chodziło na htt 300 na stałe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati666death Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) a nie mozesz probowac na najwyzszym mnozniku? W pierwszym poscie napisales, ze 2400 osiagasz stabilnie, wiec w czym problem? Edytowane 23 Czerwca 2006 przez Muniol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekN8 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) W tym że na tym mobo moge ustawić tylko 1,550V i to jest max. Procesor na 1.6V robi 2700MHz, bo sprawdziłem na innej mobo. Najbardziej mnie dziwi to że na mobo wstaje na 350 a na 300 już nie chce. Edytowane 23 Czerwca 2006 przez JacekN8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...