Skocz do zawartości
arfis

Painkiller = Mało Fps !?!

Rekomendowane odpowiedzi

No cóż, screeny mówią to co mówić mają. Wszystko OK, zero O/C, a mimo wszystko się troche ciacha :P

Spróbuj podkręcić procka na takie 2.8, może nawet 3.2 GHz i dopiero powiedz jak chodzi gra. Ciężko coś kolwiek więcej poradzić...

Kupowanie Socket A się ZUPEŁNIE nie opłaca. Za około 500,- możesz mieć Semprona na s.939 i ASRock'a 939dual i na takim konfigu już nie powieneś mieć problemów.

EDIT:

Zrób jeszcze screnny z samego PainKillera a dokładnie zakładki z ustawieniami video.

Edytowane przez [RONIN]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja sie zapytam czy zainstalowałeś sterowniki do płyty głównej, chipset i port agp/pci-e.

Stery mam zainstalowane do wszystkiego.

Czasem warto przeczytać ciut więcej niż tylko dwa ostatnie posty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

' date='23 cze 2006, 16:44' post='2196178']Zrób jeszcze screnny z samego PainKillera a dokładnie zakładki z ustawieniami video.

Mógłbyś spełnić taką moją proźbe? Może powiem w czym leży problem od strony PainKiller'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to rzeczywiście nie ciekawie <_<

Ja, na swoim kompie z podpisu, gram na takich ustawieniach:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

I gdy nie ma przeciwników mam średnio ~60-70 FPS a gdy atakują przeciwnicy większą kupką spada do ~30 FPS ale sobie porównaj Twój sprzęt z moim i detale jakie ja mam a Ty.

Spróbuj jeszcze jakieś inne sterowniki wgrać albo co bo nic innego mi do głowy nieprzychodzi!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podkręć proca ( pewnie poleci nawet na stockowym coolerq) jak uzyskasz płynne 30-35 fps w najgorszej sieczce powinienes być zadowolony :]

moja hipoteza wraz z ukazaniem screenów upadła tzn masz przyzwoita grafikę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

arfis jak instalowałeś gre? Razem z dodatkiem?

Jeżeli tak to gra, na którą został zainstalowany dodatek chodzi gorzej pod względem wydajności, lepiej jest instalować osobno podstawową wersję i osobno dodatek, wtedy chodzi szybciej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

arfis jak instalowałeś gre? Razem z dodatkiem?

Jeżeli tak to gra, na którą został zainstalowany dodatek chodzi gorzej pod względem wydajności, lepiej jest instalować osobno podstawową wersję i osobno dodatek, wtedy chodzi szybciej.

Painkiller: Black Edition

Klikk

Zalecana konfiguracja:

Procesor: Celeron 1,5 MHz // mam 2.66 GHZ

Pamięć: 384 MB RAM // mam 1GB

Karta graficzna: GeForce 4 z 128 MB // 6600 Gigabyte Turbo Force 128/128

WTF ~~

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wersja 1.64 jest bardziej wymagająca (ma lepszą grafę).

[RONIN] nie dziw się, że Ci lepiej chodzi bo widzę na screenie wersję 1.5.

wydaje mi się, że nie ma co kombinować - raczej nic z tym nie zrobisz.

Być może tak jest :blink:

Moje screeny pochodzą z PainKiller: Battle Out Of Hell, ze zwykłej edycji (nie Black).

Ale tak czy siak, przecież różnica pomiędzy wersją 1.5 a 1.64 nie może być aż tak kolosalna!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnie pytanko i jdnocześniemalutki OT :

gra jest warta 20 zł ? bo jeżeli tak to z checia kupie i zrobie testy porównawcze

ssać nie wypada - po 1 nie ma seedów :lol: po drugie wstyd okradac rodaków :huh: po trzecie to tylko dwie dychy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam te wersje black edition i jak gralem na niej z gf6600, sempronem 2400+, 1 gb ramu to smigala prawie w najwyzszych ustawieniach i nie bylo mowy o 15 fpsach. Gre mialem zpatchowana, bo bo multi troche gralem.

Chyba to przez tego proca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podkręć proca ( pewnie poleci nawet na stockowym coolerq) jak uzyskasz płynne 30-35 fps w najgorszej sieczce powinienes być zadowolony :]

moja hipoteza wraz z ukazaniem screenów upadła tzn masz przyzwoita grafikę

Ciekawe co na to powie zasilacz Linkwordl 300W :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Linkwordl" :lol2: nie wiem zapytaj sie zenfista a najlepiej miernika, podejzewam że wyciagnie kopyta :]

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprzet z podpisu, grafika krecona do testow i gra Call of Duty 2 (maly OT)

MultiPlayer i max 30 fps :lol: przy swiezym systemie i all sterownikach. Wystarczylo wylaczyc w opcjach gry z dx9.0 na 7.0 by fps podskoczyly do stałych 100...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taka moja osobista uwaga, co do PK to moze wlasnie podobnej opcji trzeba szukac i tam stoi problem, na moim domowym 66TFE w sterowniku mam wyłączone wszystkie opcje "ładnego obrazu" i osobiscie wole wiecej fps niz wygładzone krawedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi