Skocz do zawartości
zavader

Tenis - Rekreacja W Wakacje!

Rekomendowane odpowiedzi

Trudno jest zacząć grać w tenisa?

Bardzo mi się ten sport podoba :)

Mam w domu rakietę - chyba nawet nie taką bardzo złą, mój tata swego czasu (z 15 lat temu) nią grał ze 4 razy więc prawie nówka ;) Chyba własnie "Head".

Trzeba opanować jakieś zasady, coś? Narazie myślę o grze "ze ścianką" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest trudno. Tylko warto by było na samym początku poodbijać pod okiem kogoś doświadczonego, kto zna technike.

15 lat na rakeite to chyba sporo:> Pewnie jakiś metal, bo nie wiem czy były już wtedy te wszystkie kompozyty, itd ;]

Ze ścianką to możesz poodbijać znając pewne zasady odnośnie techniki odbić, bo będąc samoukiem zazwyczaj kończy się tak że zawsze jest coś do poprawy. Tylko wtedy może być za późno na porzucenie starych nawyków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze dziwie sie ze dopiero teraz zauwazylem ten topic ja gram w tenisa od dobrych 4lat i jak narazie w moim mieście( zuromin jakby co , wielki to on nie jest ;p) niema na mnie kozaka . Szkoda tylko ze mamy strasznie dziadoskie korty ale za to BEZPŁATNE , jeden jest na asfalcie a drugi na tartanie , ale i tak malo kto na nich gra :/ . Rakietę mam Wilsona za 300ziko i narazie mi styka , chociaż ostatnio na strychu znalazlem takie metalowe rakiety Stomila i po "chwili" grania( jakies 1.5godz) nadgarstek od ciężaru tej rakiety bolał jak 150 , niewiem jak można nią grać chyba że ma sie "trochę" siły w łapach;]. Pozatym jakimi piłeczkami gracie ??? Bo ja mam takie wilsony po 10 i kilka Dunlopów po 12 ale może polacacie jakies inne ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi