Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli ma być szpljet nówka to Samsung 795DF

Lepiej brać MB. Sam posiadam 795MB od 3 lat i do tej pory nie miałem z nim żadnych problemów. Dopóki nie siądzie nie wymienie go na żaden inny nawet LCD.

A funkcja MB (Magic Bright) jest naprawdę przydatna i sprawdza się wyśmienicie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja sie tez tutaj dołacze. Zastanawiam sie własnie nad jakims nowym monitorem CRT najlepiej w cenie do 500zł.

Zastanwaiam sie nad tym samsungiem, tylko widze za odswiezanie przy 1280 to 75Hz i wydaje mi sie ze to jednak troche za mało minimum chciałem miec 85Hz a najlepiej 100Hz :rolleyes: . Czy znajde cos lepszego od tego samsunga najlepiej zeby miał przy 1280x1024 odswiezanie 100Hz. No i czy ten Philips nie jest lepszy??

No i w gre wchodza tylko nówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie

Przepraszam za skopiowanie postu, ale dopiero teraz zauważyłem że jest osobny dział do monitorów.

Nieubłaganie zbliża się koniec miesiąca... a za nim kupno nowego kompa o ile na forum jest pełno informacji na temat zestawów... To nie wiele jest o monitorach. Pod koniec miesiąca chciałbym wydać 3000 zł na kompa (nie więcej). Zastanawiam się nad monitorem 19 in. LCD tylko nie wiem jaki? A co to jest ten pivot? Może lepiej wziąć 21 in crt? Bo to będzie raczej komp do gier i Rhino 3D... Tylko za żadne skarby nie wiem jaki wybrać. Wziąć panoromę czy zwykły ?

Pozdrawiam

P.S.

Oczywiście zależy mi na nie męczących się oczętach;) I jakość obrazu ( żadnych rozmazanych rogów itp.)

A może uda mi się kupić jakiegoś porządnego LCDka 19 cali?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może załóz nowy temat? Albo popatrz na inne. Bo ten sie nazywa "Crt 17' ".

EDIT

To przynajmniej napisz to w temacie o LCD. Nie jestem niegrzeczny, tylko tu bedzie trudniej o odpowiedź dla Ciebie.

Edytowane przez mayo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czlowieku, ja kupilem 21 flat uzywany za 250zl, 1600x1200 okolo 102Hz, max rodzielczosz 2048x1536, kompletnie nei narzekam, a ty chcesz kupic 17? ty no spoko ale za 500zl kompletnie nie warto, nawet i nowke ze sklepu.

Edytowane przez Lizardus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czlowieku, ja kupilem 21 flat uzywany za 250zl, 1600x1200 okolo 102Hz, max rodzielczosz 2048x1536, kompletnie nei narzekam, a ty chcesz kupic 17? ty no spoko ale za 500zl kompletnie nie warto, nawet i nowke ze sklepu.

Tylko wez pod uwage ze monitor 21' to juz wielkie pudlo i nie kazdy potrzebuje az takiej wielkosci monitor CRT. Ja sam kupilem ostatnio CRT 795DF tylko dlatego ze kasy na LCD nie mialem, a 17' wystarcza mi w sam raz. 21' to juz raczej dla grafikow, a nie do domu na biurko...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no zgodze sie z toba, 21 crt to taki szescian o boku 50cm, wydziela troche wiecej ciepla a wiec takze wiecej troche pobiera pradu ale za taka kase mozesz miec okolo 150hz w 1024x768 , dla mnie bylo warto, ja co bym poelcal 19 ale nziej tearz juz nie. sam sie przerzucilem z 17crt bo byl juz zdeczka za maly i mial dosc kiepska odswierzalnosc....oczywiscie nikogo nie zmuszam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi