Skocz do zawartości
AndrzejGdz

Czy To Uszkodzony Laptop , Karta Wifi Czy Cos Jeszcze ?

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatam !

Po uporaniu sie z klopotem konfiguracji Sieci PC-> Laptop (opis w innym temacie_, pojawil sie nastepny problem.

Nie wiem czy pisze to w dobrym Dziale ale nie wiem naprawde gdzie ten watek umiescic.

Posiadam na PC karte sieciowa EDIMAX EW 7128g

Stworzylem Siec to znaczy gdy na stacjonarnym mam wlaczony NET to takze NET powinien byc na Laptopie i w sumie juz jest ale.....

Sytuacja wyglada tak jezeli Laptop jest tylko na baterii to nie potrafi wyszukac dostepnych sieci, natomiast jak wlacze do Laptopa zasilanie -> Siec zostaje wyszukana i dziala pieknie ale warunek musi byc podlaczony do zasilana na 220V.

Zauwazylem takie cos odlaczylem od Laptopa zasilanie i byl tylko na bateriach ( naladowane na max) i poszlem do kolegi ( on nie ma sieci tylko ma PC) ktory laczy sie z NETEM przez tzw modem ADSL na USB.

Podlaczylem modem poprzez USB do Laptopa ( caly cas tylko na baterii), skonfigurowalem polaczenie ( dal swoje Nazwe uzytkownika i haslo) i okazalo sie ze Laptop jak jest tylko na baterii to NET dziala ale w ukladze ze mam podpiety do Lapka modem USB.

Reasumuja wydaje mi sie ze jest cos z karta WI FI w Laptopie lub konfiguracja w LAPTOPIE( tylko nie wiem gdzie szukac hehehehe), no bo jak to rozumowac , w mieszkaniu nie potrafi wyszukac PCta jak Laptop jest na baterii a z chwila podlaczenia zasilacza to wyszuka dostepne sieci ?

Hmmm dziwny problem prawda ?

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie masz gdzieś w ustawieniach karty opcji jej automatycznego wyłączania w celu oszczedzania energii?

Wlasnie tak bylo, tak to jest jak ma sie kilka dni Lapka, mam oprogramowanie Empowering Techonology-> AcerePower -> Entertainment->Wireless Lan mialem na Off zmienialem na On i Net jest jak Laptop jest na bateriach.

Dzieki, pozdrawiam Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi