Skocz do zawartości
acrobat13

G.skille - Co Z Nimi Jest?!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio kupiłem pamięci G.Skill 2x 1GB F1-4000USU2-2GBHZ. Mam problem z ich o/c.. W żaden sposób nie moge puścić ich stabilnie na 270mhz.. wywala się SuperPI, SP2004...

Ustawienia z A64tweakera:

Dołączona grafika

Reszta sprzętu to Athlon 64 3200+, DFI Lan Party nF4 Ultra-D, zasilacz Chieftec 360..

Prosze poradzcie cos, co jeszcze moge zmienić, żeby te pamięci działały mi na 270mhz.. :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wogole mam problem z nimi, nawet na 250 sie wysypują , zmieniałem timingi i alphy według rankingu, itd...nie wiem czy to z ciepła jakie panuję wogóle(w budzie mam wystarczający przewiew).Mozliwe to jest ze windows jest juz stary(z lutego) ?? i wgrac na nowo go ?? w grze farcry zawiesza mi sie komputer....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego załozyłeś że zrobisz 270 na nich? Tez mam g.skill ale hz 2x1gb i troche mnie wku**** w singlu 270 smiga loozacko ale w dualu 266 to max bo pozniej juz sp2004 sie wysypuje na ram stresie :| niebawem wezme sie za zabawe z timingami to może cos z nich wykrzesam ... <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja doszedłem czemu mi sie wysypują, to jest wina procka i kontrolera pamieci, proc smigał kiedys na 3ghz z kostka 1gb, teraz musze jechac na tych pamieciach 2,8ghz i wtedy jest bez błędów 280x10 .Pamieci tez ida na 280 2x1gb w dualu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi