yuucOm Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 http://www.sklep.cenega.pl/index.php?actio...r=667&sub=3 Ładna kolekcjonerska edycja w niezłej cenie. Juz zamowiona. Ja tam nie mam nic do PL. Żyje w Polsce. Ale w sumie powinno byc mozna wybrać ścieżkę ( z gustami sie nie dyskutuje) To nie chodzi o to ;]. Doom3 PL (co prawda lem) był świetny a np Farcry PL ssał. Chodzi o to ze cenega czesto robi polonizacje od tak sobie i wychodzi z tego krap. Głosy bez wyczucia, dosłowne tłumaczenie itp. Cenega w tym "króluje" wiec też mam obawy co do wersji pl. Niemniej cena jak i wykonanie EK jest bardzo dobre o dziwo ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość felek111 Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Takie pytanie. Czy ta gra jest podobna do Wiedźmina? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Nie sądzę by tak było. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
signap Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 (edytowane) Takie pytanie. Czy ta gra jest podobna do Wiedźmina?zobacz na YT gameplay, dobrze ze nie bedzie podoba do tego crapu Edytowane 12 Lutego 2008 przez signap Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Nazywanie jednej z największych polskich produkcji roku,która zebrała także wysokie oceny poza granicami kraju, crapem jest conajmniej nie na miejscu. Co do podobieństwa obu gier, poza jednoosobowym oddziałem,który chodzi własnymi ścieżkami, a swoje racje uwydatnia mieczem, nic raczej wspólnego nie będzie. Od strony technicznej nie mam pojęcia jak to będzie wyglądało,aczkolwiek wątpię,aby np:system walki był taki jak w wiedźminie. pzd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Olka1991 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 zobacz na YT gameplay, dobrze ze nie bedzie podoba do tego crapu przy Wiedźminie AC to monotonny crap Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 (edytowane) Olku (bo przeciez nie jestes mala dziewczynka, prawda? :lol:), z AC jedyne co widziales, to pewnie trailera z GT.com. I po drugie- porownywanie gry rpg z action tpp jest przejawem szczytu glupoty, niestety. Edytowane 12 Lutego 2008 przez draak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Olka1991 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 (edytowane) Olku (bo przeciez nie jestes mala dziewczynka, prawda? :lol:), z AC jedyne co widziales, to pewnie trailera z GT.com. I po drugie- porownywanie gry rpg z action tpp jest przejawem szczytu glupoty, niestety. Powiedz to swojemu koledze który zaczął. I może byś pisał normalnie a nie w taki żałosny sposób bo Wiedźmin ma lepszą fabułę, i jest dłuższy a mimo tego nie nudzi tak jak AC. AC jest fajne przez kilka godzin zachwyca a później już się nie ma ochoty robić tego samego. Edytowane 12 Lutego 2008 przez Olka1991 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 ? O co tobie młodszy kolego chodzi? Dalej brniesz w porównanie AC do Wiedźmina? Gratuluję samopoczucia. PS. mreko do potęgi n-tej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Do wszystkich którzy w tą grę nie grali to już Podziękujemy ;). Jak można AC porównywać do Wiedzmina :D. Owszem do Prince of Persii tak ! ale do wiedźmina to kompletne nieporozumienie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość v1per86 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Wszystkie 3 gry sa genialne na swoj sposob Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Olka1991 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 (edytowane) ? O co tobie młodszy kolego chodzi? Dalej brniesz w porównanie AC do Wiedźmina? Gratuluję samopoczucia. PS. mreko do potęgi n-tej. Twój kolega zaczął, że wiedzmin to crap a AC rządzi. AC to zręcznościówka a Wiedźmin to RPG obie gry są w swoich gatunkach wybitne. Czemu nie jedziesz swojego kolegi co to zaczął tylko bijesz do mnie? Ja wole Wiedzmina co nie mogę? Wyrażam tylko swoją opinię nie porównuje tych 2 gier, czytać ze zrozumieniem nie potrafisz? Edytowane 12 Lutego 2008 przez Olka1991 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limak122 Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Olek jak najbardziej ma rację. AC przy Wiedźminie cienko wygląda. Wszystko przez monotonię Assassina i cienki gameplay. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Ludzie skończcie OT O_o Dlaczego wy porównujecie cRPG do Action TPP ? To tak jak by porównać FPS do samochodówki :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 (edytowane) Widzę, że niezła piaskownica się tu zrobiła ;) AC PC ma mieć więcej trybów gry od konsoli, więc nawet porównywanie wersji Piec (której jeszcze nikt nie uświadczył) z konsolami to już rozmijanie się z prawdą. Porównywanie z zupełnie innym typem gry, to już zupełnie coś nie na miejscu. "Świeżym" formowiczom polecam pohamować nerwy i trzymać poziom wypowiedzi. To stare, jare, i porządne forum. Nie piaskownica ;) P.S. Bo jeszcze zuuyyy mod wpadnie i pozamiata ;] To moralizatorsko sobie powiedziałem :D Edytowane 13 Lutego 2008 przez Szawel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Nowe mniejsze znośne wymagania http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=39508 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Powiem tyle ,nie jestem specem od RPG dla mnie idealna gra "RPG" to Oblivion , ewentualnie Gothic 3 za to Wiedzmin , to byc moze RPG ale cos ala simsy dla 8 latkow Wiecej takich gier na peceta i by mnie szlak trafil , klik klik klik zero wplywu na walke tylko klik klik :) sorry ale to gra odmuzdzajaca gracza na maxa :/ Mam nadzieje ze Assassin Creed bedzie mial wiecej z Obliviona , Gothica 3 niz z crapowatego Wiedzmina . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Najwięcej to on będzie miał z PoP. ;) Z Obka to chyba tylko jazdę konno ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość felek111 Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Obejrzałem sobie filmik z gameplaya i jakoś przeciętnie to wyglądało. Jedno wielkie "hop siup". Jeśli zaś chodzi o walkę. Hmm no w "crapie" Wiedźminie, walka czasami nawet z tylk trzema przeciwnikami to już trzeba było pokombinować i się przygotować. Tutaj widzę luzak, wyrzyna ich jednym ciosem, skacze sobie na środek dziedzińca w stado przeciwników i po kolei sobie ich ciacha, a chłopcy spokojnie czekają na swoją kolej. Gdy mu się już nudzi po prostu odbiega. I znowu swoje "hop siup", "hop siup" :-P . No niestety, ale z filmika to wygląda raczej odmóżdżająco. Nie zauważyłem tu większego wpływu na walkę niż w Wieśku. No chyba, że zaliczamy to, którego gostka ze stada zatłuczemy jednym ciosem pierwszego, a którego następnego itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Powiem tyle ,nie jestem specem od RPG dla mnie idealna gra "RPG" to Oblivion , ewentualnie Gothic 3 za to Wiedzmin , to byc moze RPG ale cos ala simsy dla 8 latkow Wiecej takich gier na peceta i by mnie szlak trafil , klik klik klik zero wplywu na walke tylko klik klik :) sorry ale to gra odmuzdzajaca gracza na maxa :/ Mam nadzieje ze Assassin Creed bedzie mial wiecej z Obliviona , Gothica 3 niz z crapowatego Wiedzmina . rofl ? :lol2: w cRpg najbardziej liczy sie fabuła i odgrywanie postaci. jednak widać ze na cRPG sie średnio znasz ;]. Właściwie Obek czy G3 to są h&s w porównaniu z Wiedzminem czy starszymi rpg'ami. A tak poza tym: AC to nie ma być rpg (i nie jest) tylko action adventure... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 (edytowane) Powiem tyle ,nie jestem specem od RPG dla mnie idealna gra "RPG" to Oblivion , ewentualnie Gothic 3 za to Wiedzmin , to byc moze RPG ale cos ala simsy dla 8 latkow Wiecej takich gier na peceta i by mnie szlak trafil , klik klik klik zero wplywu na walke tylko klik klik :) sorry ale to gra odmuzdzajaca gracza na maxa :/ Mam nadzieje ze Assassin Creed bedzie mial wiecej z Obliviona , Gothica 3 niz z crapowatego Wiedzmina . Masz rację, nie jesteś specem od RPG ;) Oblivion i Gothic 3 mają z cRPG tak niewiele wspólnego, że niektórzy wcale nie wliczają ich do tego gatunku. Właśnie walka w tych grach jest odmóżdżająca. Grałeś kiedyś w "prawdziwe" cRPG? Mówię o grach pokroju Fallout 1 i 2, Planescape Torment, Baldurs Gate. To były gry w których używałeś aktywnej pauzy / tur, aby POMYŚLEĆ nad następnym ruchem w czasie walki. Warto jeszcze wspomnieć o wspaniałej fabule tych tytułów i PRAWDZIWEJ nieliniowości. Kiedyś dialog z NPC wyglądał inaczej, teraz wybór gracza ogranicza się do Rumors/Yes/No/Bye (a'la Oblivion). A największy żal d**ę ściska, gdy słyszy się o powstających sequelach starych hitów w oparciu o "nową", uproszczoną formę RPG. (F3) Niestety czasy się zmieniają i obecnie dzięki konsolom dostajemy coraz większe kastraty. Edytowane 16 Lutego 2008 przez alCatraz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 No to zescie mnie uswiadomili , tera juz chyba kumam co jest co . Zawsze myslalem ze Oblivion i Gothic to typowe RPG :) Wiesniak nie dla mnie . absolutnie ,lubie sam zadawac ciosy a nie klikac na chlopa i komp za mnie reszte wykonuje . Dla mnie to Assassin Creed mogl by miec nawjwiecej z Obliviona i Stalkera ;) w obydwu grach spedzilem kilkadziesiat godzin . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 dziwie sie ze jeszcze nikt nie przyrównał AC do GTA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość felek111 Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Bo za mało rodzajów koni do wyboru. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Oblivion i Gothic 3 mają z cRPG tak niewiele wspólnego, że niektórzy wcale nie wliczają ich do tego gatunku. Właśnie walka w tych grach jest odmóżdżająca.To jest IMHO przeginanie w druga strone - za chwile dojdziemy do wniosku, ze Gothic 1 i 2 (ktorych mechanika jest w zasadzie identyczna z G3), a takze Morrowind (przy ktorym silnik walki z Obliviona to arcydzielo) to nie sa RPG ;) BTW. od kiedy to mechanika walki decyduje o tym, czy gre mozna zaliczyc do RPG? Dla mnie kryteriami zazwyczaj sa szczegolny nacisk na fabule i rozwoj oraz odgrywanie (w ramach ograniczen cRPG) postaci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 (edytowane) To jest IMHO przeginanie w druga strone - za chwile dojdziemy do wniosku, ze Gothic 1 i 2 (ktorych mechanika jest w zasadzie identyczna z G3), a takze Morrowind (przy ktorym silnik walki z Obliviona to arcydzielo) to nie sa RPG ;)Oblivion poza walką jest krokiem wstecz w stosunku do Morrowinda, który zresztą też słoikiem miodu nie był IMO. Jeśli chodzi o Gothic 3 to nigdzie nie napisałem, że jego poprzedniki są lepsze jeśli chodzi o przywiązanie do gatunku ;). BTW. od kiedy to mechanika walki decyduje o tym, czy gre mozna zaliczyc do RPG? Dla mnie kryteriami zazwyczaj sa szczegolny nacisk na fabule i rozwoj oraz odgrywanie (w ramach ograniczen cRPG) postaci.Nie decyduje, ale akurat ten czynnik został poruszony w temacie. Osobiście nie uważam, że gry pokroju G3 i Oblivion nie zasługują na miano RPG. Po prostu nie są tym, czym gry RPG były kiedyś. Edytowane 16 Lutego 2008 przez alCatraz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 http://www.gram.pl/news_9ATlHe1_Assassins_..._wymagania.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Najlepsze z tego newsa to skrin :lol2: : Imo to było pewne ze obniżą wymagania i bynajmniej nie przez ich prace nad enginem przez ostatnie miechy :lol:. Po prostu to są imo normalne wymagania AC na pc takie jakie powinny być od początku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 (edytowane) Imo to było pewne ze obniżą wymagania i bynajmniej nie przez ich prace nad enginem przez ostatnie miechy :lol:. Po prostu to są imo normalne wymagania AC na pc takie jakie powinny być od początku. To są normalne wymagania? Crysis ma mniejsze! Po TYGODNIACH prac obniżyli tylko próg RAMu o 1GB! Wszystko inne zostało jak przedtem. Przecież to żałosne. Edytowane 17 Lutego 2008 przez alCatraz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 (edytowane) Screen bardzo trafiony ;] Nawet muszę się zgodzić z autorem - LOL. Jak na wymagania minimalne po tygodniach pracy... nooo nooo. Prawdziwy sukces ;] hehe Już widzę ten 1GB. Chyba 1GB + 10GB na swap-ie ;] Druga sprawa, to z opisu wynika, że nie wspiera X1600, X1650, 6800 AGP Oo... ŁAAJJJJ??? Edytowane 17 Lutego 2008 przez Szawel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...