blasphemy Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Jak dla mnie najlepszym wyjściem jest wersja kinowa (czy to film, czy gra, itp), ale gdy widzę takie zachowania, że gostek będzie zamawiał grę z zachodu, bo jak twierdzi, "gdy widzi polskie menu, to odechciewa mu się grać" To chyba powinien się leczyć. Tym bardziej, ze sprawa dotyczy gry spolszczonej tylko w wersji kinowej, z możliwością wyłaczenia podpisów. No to, to jest chore. Tu nie chodzi o dumę, tylko o zwykły szacunek dla języka. Język szanuje się najlepiej poprzez przestrzeganie jego reguł w wypowiedziach, czy to pisemnych, czy ustnych. Ostatnią dobrze spolszczoną grą, jaką pamiętam, to Baldur's Gate 2. W przypadku Assasin's Creed nawet nie chcę sobie wyobrażać, jak będą wyglądać polskie dialogi. Kinowe spolszczenia - jestem jak najbardziej za. Natomiast polskim dialogom w grach generalnie mówię nie. W najlepszym wypadku brzmią one komicznie, niestety w porażającej większości przypadków - żałośnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 eh, chciałem sprawdzić jako to wygląda na 1600x1200, ale przy tej rodziałce multisampling się blokuje na 1 i nie można tego zmienić.1 czyli wylaczony, dokladnie o to samo chcialem zapytac ;) SLI dziala, a fsaa jakos wymusic nie moge w 1920x1200, a przeciez nie bede gral w 1680x1050 :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 (edytowane) Hu hu na maxa w 1920/1080 chodzi świetnie, zauważyłem pewne anomalia jak ustawie natywną dla lcd (1360/768) to widać "kwadraciki" shaderach i nieostrości. Jak ustawie 1920/1080 to jest idealnie ;/. Testowałem w DX9 bo visty aktualnie brak. Tak to wygląda: Czasem zwisa zaliczy, ale ogolnie poza tymi graficznymi problemami gra wymiata :) Edytowane 3 Marca 2008 przez Nerevar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Bo to obciach ;) hihi. Ja na szczęście na tv w 1376x768 i jest bajecznie wszystko na max lata jak trzeba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Zobacz, tu screen pokazujący 1360/768 u mnie, zaznaczyłem te miejsca, wygląda jakby było renderowane w niższej rozdzielczości i podnoszone do tej którą wybrałem : Swoją drogą jak podwędzić ten list gościowi w damaszku :P ? nie idzie mi to... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 idź za nim i w pewnym momencie wciskasz klawisz odpowiedzialny za atak chyba... musisz popróbować ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Normalnie, ustawiasz go za cel i idziesz za nim. Jak jesteś blisko, wciskasz shift. Tylko musi być w ruchu. Jak się zatrzyma to nie podchodź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 (edytowane) Zobacz, tu screen pokazujący 1360/768 u mnie, zaznaczyłem te miejsca, wygląda jakby było renderowane w niższej rozdzielczości i podnoszone do tej którą wybrałem : Swoją drogą jak podwędzić ten list gościowi w damaszku :P ? nie idzie mi to... Masz kucze racje ;). Rzeczywiście 1360x 768 a np postac to chyba w 640x480 jest . W 1280x768 znacznie lepiej to wychodzi co do licha jest nie tak,że w natywnej sie kaszani , a moze gryzie sie cos multisampling ? Edytowane 3 Marca 2008 przez Gregor1230 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Ostatnią dobrze spolszczoną grą, jaką pamiętam, to Baldur's Gate 2. W przypadku Assasin's Creed nawet nie chcę sobie wyobrażać, jak będą wyglądać polskie dialogi. Kinowe spolszczenia - jestem jak najbardziej za. Natomiast polskim dialogom w grach generalnie mówię nie. W najlepszym wypadku brzmią one komicznie, niestety w porażającej większości przypadków - żałośnie. Hehe jak dla mnie jest tylko jedna gra w ktora warto grac w Polskiej wersji jezykowej i jest to Wiedzmin :D Mowiac szczerze to w kazdej innej z wielka checia bym nie istalowal polonizacji gdyby byla taka opcja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Masz kucze racje ;). Rzeczywiście 1360x 768 a np postac to chyba w 640x480 jest . W 1280x768 znacznie lepiej to wychodzi co do licha jest nie tak,że w natywnej sie kaszani , a moze gryzie sie cos multisampling ? Nom, ja jade w 1280/720 bo w 1920/1080 to troche bez sensu, a 1360 wygląda jak kupa :mur: Swoją drogą to ukończyłem misje w damaszku i jestem teraz w acre :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perun Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Nom, ja jade w 1280/720 bo w 1920/1080 to troche bez sensu, a 1360 wygląda jak kupa :mur: Swoją drogą to ukończyłem misje w damaszku i jestem teraz w acre :) Mam ten sam problem w natywnej rozdzielczości 1360, na innych jest ok. Nie wiem co może być przyczyną wkurza to strasznie. Jak ktos znajdzie rozwiązanie to prosze o info! Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Cos ewidentnie zchrzanili :( , 1280x768 wygląda idealnie , ale mój tv akurat zostawia troszke niewykorzystanego obrazu z dołu i z góry tak po 2 cm więc wolałbym jednak w 1360 pograć , ale dramatu nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 (edytowane) Przeszedłem ten level. Nie da rady odczytując za każdym razem zaczyna od samego początku. Ale po przejściu można dalej grać na eng. Edytowane 3 Marca 2008 przez Interloper Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Tylko czy jest sens tak się bawić, przecież po przejściu pierwszej dzielnicy w Jerozolimie znów trzeba będzie do niej wrócić, aby przejść pozostałe dwie dzielnice. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość felek111 Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Hheh. Ludzie mają problemy. Ja to olewam i czekam na wer org. Rozumiem jeszcze ściagnięcie czegoś co już wyszło, wersję w pełni działająca, ale miesiąc przed i mordowanie się z problemami, bo levele od nowa trzeba zaczynać itp. Bezsens. Matko, jak małe dzieci, co już muszą mieć lizaczka, nie potrafią poczekać. Rzeczywiście zaj@@#@#..sta satysfakcja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 (edytowane) mastertab, patrzyłeś jak to chodzi na radziu? Ja tam mam fun, wróciłem po Damaszku i morduję. Poza tym gościu naprawdę śmiga po budynkach :lol: Edytowane 3 Marca 2008 przez MariuszDW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 (edytowane) Tylko czy jest sens tak się bawić, przecież po przejściu pierwszej dzielnicy w Jerozolimie znów trzeba będzie do niej wrócić, aby przejść pozostałe dwie dzielnice. Dla mnie gra warta świeczki bo w kwietniu będę zajmował się egzaminami a nie "bieganiem po dachach". Edytowane 3 Marca 2008 przez Interloper Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 (edytowane) mastertab, patrzyłeś jak to chodzi na radziu?6 minutowy run po Damaszku, najmniej 31 fps podczas lotu z dużej wysokości najwięcej 99 fps gdzieś na dachu. Przez 6 minut biegania po dachach, w tłumie itd. 34-60 fps z tego około 50% to okolice 50 fps. Wszystko na full multisampling 2, rozdziałka 1280x1024. Edytowane 3 Marca 2008 przez mastertab Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
signap Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 mnie osobiscie po otrzymaniu counterattacku gra stala sie prosta w walce :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość felek111 Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Dla mnie gra warta świeczki bo w kwietniu będę zajmował się egzaminami a nie "bieganiem po dachach". Na studiach?? No już nie przesadzaj. To nic szczególnie wielkiego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 mnie osobiscie po otrzymaniu counterattacku gra stala sie prosta w walce :/dokladnie, too easy ;) czasami latwiej i prosciej niz uciekac jest wyciac ~10 przeciwnikow ;) ostatnio dostalem achievmenta za "niepokonany od 100 walk", jedynie templariusze stawiaja jakis opor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 zauważyłem że gra nader często sie wysypuje, proc i grafa stabilne, tez tak macie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 (edytowane) Gra reaguje tak tylko na kręcenie grafy , jest to wina samej gry lub sterownik do grafy. Poza tym gierka nie ma zbyt dużych wymagań co do grafiki , ale bardzo gniecie proca. Ale sama grafika nie powala , dużo błędów w grafice i nie za specjalne textury. Edytowane 3 Marca 2008 przez sideband Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 No też mi coś się tak wydaje, że procek tu ważny. Robiłem podmiany rozdziałki i nie widziałem wzrostu fps'ów. Proc mi specjalnie więcej nie pójdzie (bez żyłowania napięcia), ale może jutro z pamiątkami coś zdziałam. Nie powala grafika? Dla mnie ścisła czołówka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 (edytowane) Ok przejrzalem temacik (masa spamu niestety) i doczytalem sie ze gra natywnie nie wspolpracuje z kartami AGP. Chcialem zapytac czy cos sie w tym temacie zmienilo? Byc moze za duzo wymagam, ale bylaby to pierwsza gra, ktora nie odpali sie na moim sprzecie. Tym wieksze jest moje zdziwienie, ze crysis u kumpla na 8800ultra wyciagal 12-22fps i to nie przy max. ustawieniach, a ta giereczka pomyka 30fps+ bez zacinania... Po odpaleniu mam tylko czarny ekran ktory od czasu do czasu zmienia sie w bialy prostokat... Ale dzwiek w tle jest. W przypadku crysisa wystarczylo troche poczekac na pacza i moglem sie nim cieszyc na moim przedpotopowcu (jak nie wlaczalem niewidzialnosci przy binokularach to sie dalo grac ;) ), oby to samo bylo z AC ^^ Edytowane 3 Marca 2008 przez Wiedzmin_ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 (edytowane) Z tego co wiem, to obsługuje, ale dpoiero powyżej serii X1600 i NV6800. Czyli twojej 9800 z shaderami 2.0 nie obsłuży. Tak samo przypuszczam nie działa tobie BioShock, NFS PS, SC Double Agent i kilka innych. To samo niby było z 1 rdzeniem, ale sprawdzone, że na 3000+ działa, więc plota. Edytowane 4 Marca 2008 przez Szawel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Zobacz, tu screen pokazujący 1360/768 u mnie, zaznaczyłem te miejsca, wygląda jakby było renderowane w niższej rozdzielczości i podnoszone do tej którą wybrałem : Swoją drogą jak podwędzić ten list gościowi w damaszku :P ? nie idzie mi to... Widzę, że nv robi optymalizacje po byku. U mnie na poczciwym X1800XT obraz renderowany jest poprawnie w 1360x768 (również z AA). :) Robię przymiarkę do 8800GT i mam nadzieję, że to jednostkowy przypadek. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 To nie kwestia optymalizacji tylko błędu w grze/sterowniku . Wszystkie inne rozdzielczości wyglądają normalnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Heh, to zabawne ze nikt nic nie pisze o fabule czy innych aspektach gry a tylko znow o grafie i optymalizacji ;) A ja chcialem powiedziec ze gra jest genialna. To wlasnie bylo potrzebne, jakis powiew swiezosci, nowe pomysly itp. I w AC jest tego cala masa. Wczoraj troche pogralem na swoim "dziadku" i tragedii nie ma jesli chodzi o wydajnosc. Co prawda procek pewnie nei wyrabia bo w min. wymaganiach jest podany dwurdzeniowiec. Ale to jest jedna z tych gier w ktore sie gra mimo iz plynacego fps'u nie ma :) Oprawa audio jest swietna, bardzo klimatyczna, ambientowa muza. Animacja postaci tez na poziomie Sama Fishera. Jak pierwszy raz zobaczylem dluzsza wspinaczke po pionowej powierzchni to mine mialem taka :shock: Cos pieknego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Z tego co wiem, to obsługuje, ale dpoiero powyżej serii X1600 i NV6800. Czyli twojej 9800 z shaderami 2.0 nie obsłuży. Tak samo przypuszczam nie działa tobie BioShock, NFS PS, SC Double Agent i kilka innych. To samo niby było z 1 rdzeniem, ale sprawdzone, że na 3000+ działa, więc plota. Działa tylko jak działa?? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...