bociczek Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Ja jestem zadziwiony optymalizacją tego silnika o.O U mnie wszystkie detale 3/3 oprócz AA (1/3) rozdziałka 800x600 i na 7300GT płynnie lata Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 a mi sie tam podoba. jazda na koniu i sprint po dachach "szszą" palke ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zitah Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Ja sobie pogrywam w ruska wersje 1600x1080 wszystko ustawione ma max i całe 70-80 klatek... sama gra sie szybko nudzi (counter attack roxxx :D ) ale trzeba przyznac ze jest ładnie dopracowana, szczegolnie ciuchy, w niektorych momentach mozna smialo stwierdzic ze jakby sie film ogladało a nie grało w gre ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Bez przesady ;) do filmu to daleko jeszcze raczej crysisowi bliżej. Nie wiem czym się tu podniecać , ale dla mnie ta gra po 2 h gry zrobiła się nudna no nie wiem może coś dalej ciekawszego czeka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satou Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Bez przesady ;) do filmu to daleko jeszcze raczej crysisowi bliżej. Nie wiem czym się tu podniecać , ale dla mnie ta gra po 2 h gry zrobiła się nudna no nie wiem może coś dalej ciekawszego czeka.no to idz do topicu o Crysis i tam sie podniecaj, fanboyu. Moim zdaniem po filmikach i graniu w wersji X360 moge powiedziec ze w tej grze widac wiecej wlozonej pracy w szczegoly niz w takim jedno-kopytnym Crysis. Zbudowanie takiej wirtualnej jerozolimy wypelnionej tetniacym zyciem ludnosci to imo wiecej pracy niz mapy z kilkoma palmami, troche skal i jednakowe budynki, sorry gregor1230 to jest moje zdanie. Poza tym fotorealizm nie jest potrzebny zeby dalo sie grac w gry, nie przesadzajmy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 no to idz do topicu o Crysis i tam sie podniecaj, fanboyu. Moim zdaniem po filmikach i graniu w wersji X360 moge powiedziec ze w tej grze widac wiecej wlozonej pracy w szczegoly niz w takim jedno-kopytnym Crysis. Zbudowanie takiej wirtualnej jerozolimy wypelnionej tetniacym zyciem ludnosci to imo wiecej pracy niz mapy z kilkoma palmami, troche skal i jednakowe budynki, sorry gregor1230 to jest moje zdanie. Poza tym fotorealizm nie jest potrzebny zeby dalo sie grac w gry, nie przesadzajmy. Mi też Crysis podoba się bardziej, łądniejsze tekstury, lepsze cienie, świetny motion blur i ładniejsze postacie. ALE FANBOY ZE MNIE :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Crysis < CoD4 (to jest film jak dla mnie xd) Ale nie róbmy offtopa :/ U mojego kuzyna w wersji ang nie mógł do Jerozolimy wejść i w ros też nie mógł :/ Nie kumam już nic :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 ManhunT666 moim zdaniem tez CoD4 to gra z zupser grafa (dostalem za to zdanie bana na 6 dni na tym forum (w tym topicu)). A AC nie ma taiej super grafy :P ale bardzo fajna ta gierka. nie moge sie juz doczekac kwietnia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 (edytowane) Chyba za co innego dostałeś. To tak odnośnie podniecania się powyżej. Tutaj faktycznie napracowali się z tymi miastami, mini-scenki z kontratakiem też są full-wypas, ale Crysis i tak ma lepszy silniczek graficzny. Edytowane 17 Marca 2008 przez MariuszDW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 (edytowane) Tu nie ma co fanbojować możliwości cryengine 2 na dzień dzisiejszy są niedoścignione tym samym miażdżą to coś co jest w Assasinie. Porównywaliśmy jakość grafiki do filmu i stwierdzić można bez wahania , że bliżej crysisowi ;). Assasin`s creed ma rażące pewne mankamenty - postać głównego bohatera dość ładnie wygląda , ale przechodnie już tak dopieszczeni nie są i coś mi przypominają te postacie , przechodniów z gta :). Edytowane 17 Marca 2008 przez Gregor1230 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Fakt grafika nie jest dopieszczona ,ale jak tak zerknąć na panoramę miasta to ładnie się to prezentuje. Gra jest nudnawa. Mnie znudziła już w Jerozolimie i dalej dałem sobie spokój. Spodziewałem się czegoś bardziej grywalnego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Popieram wasze wypowiedzi co do grafiki itp. Mi znów gra znudziła się po wytłuczeniu 15 templariuszy w 1 misji ;). Taka rzeź poprostu nic więcej. Szybko się nudzi :/. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkus007-11 Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Możecie opisać jak się gra w tą grę? Bo te zapowiedzi co czytałem to do kichy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satou Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 (edytowane) 1. Assasin jest wtorny po jakims czasie, zgadzam sie w zupelnosci. Zmarnowany potencjal niestety, ale gra ma duzo fajnych patentow. Bieganie po miescie, wspinaczka na punkty obserwacyjne, otoczka, klimat. No i nie jest kolejnym fpsem co na PC jest rzadkoscia ;) Tu nie ma co fanbojować możliwości cryengine 2 na dzień dzisiejszy są niedoścignione tym samym miażdżą to coś co jest w Assasinie. 2. robisz ot niepotrzebny w temacie o assasin tymi marketingowymi bredniami. dawniej jak wyszedl 3dfx voodoo to widac bylo roznice kolosalna w grach po przejsciu na nowa technologie kart ( Unreal to byl szok dopiero ) , teraz z crysis raczej nie ma sie za bardzo czym podniecac, grafika poprawila sie o 10% a placisz podwojna cene za nowy sprzet. wiec skoncz te nawiedzone teksty albo idz do topicu o crysis. dawniej gralo sie w gry ktore wygladaly jak kilka pixeli na krzyz i ludzie tak nie narzekali na grafe tylko cieszyli sie z grania. a dzisiaj ... Edytowane 17 Marca 2008 przez satou Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 dawniej gralo sie w gry ktore wygladaly jak kilka pixeli na krzyz i ludzie tak nie narzekali na grafe tylko cieszyli sie z grania. a dzisiaj ... Hmmm... ciekawy tok rozumowania. Hehe Popatrz na strony zajmujące się oprogramowaniem na zx spectrum, commodore c64, atari czy inne komputery osobiste. Najstarsze gry oceniane były również pod względem grafiki. Zawsze oczekuje się maksimum możliwości sprzętu i przyjemnych odczuć estetycznych. A to, że maks wtedy to właśnie te "kilka pixeli na krzyż" to właśnie powód żeby nie narzekać. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satou Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 (edytowane) Hmmm... ciekawy tok rozumowania. Hehe Popatrz na strony zajmujące się oprogramowaniem na zx spectrum, commodore c64, atari czy inne komputery osobiste. Najstarsze gry oceniane były również pod względem grafiki. Zawsze oczekuje się maksimum możliwości sprzętu i przyjemnych odczuć estetycznych. A to, że maks wtedy to właśnie te "kilka pixeli na krzyż" to właśnie powód żeby nie narzekać. :D co ty gadasz ... pamietam czasy Top Secret, Secret Service i owszem mowilo sie o grafice i wygladzie gry , ale nie w taki fetyszowski sposob jak dzisiaj typu " o patrzcie jakie cienie, o jakie wglebienia w piasku, ojej promienie slonca przechodza przez liscie, a jakie tekstury ile maja pixeli i efektow nalozonych na nie ". Kto sie wtedy przejmowal jakie shader efekty byly uzyte w q3 czy ut, poprostu gra wygladala swietnie i tyle ludziom wystarczalo. A jak czytam niektore posty ze " eee , grze brakuje do fotorealizmu z Crysis" , " e nie ma tylu efektow co Crysis " to rzygac sie chce takimi glupimi porownaniami. ehh znowu zeszlismy z tematu ;) Edytowane 18 Marca 2008 przez satou Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Wielu wtedy się podniecało grafiką Q3. Przecież cała sterta gier powstała na tym silniku. MOH ,COD, RTCW i wiele innnych. Na grafikę ludzie patrzyli podobnie tylko wymagania co do grafiki się zmieniły. Przypominam sobie czasy TOMB RAIDER. Kiedyś oglądałem w TV taki program ,gdzie pokazywali pierwszą część i do dziś pamiętam jak mnie zaszakowała grafika 3D. Chciałem tą grę mieć za wszelką cenę. Może my starzy wyjadacze się starzejemy i stąd takie dziwactwa jak rozmowy na temat śladów opon na piasku czy rzeźba tafli wody ,albo właśnie promienie przechodzące przez liście. :lol: Ale żeby nie robić totalnego OT dodam ,że do Assassin's Creed powrócę jednak ,ale pod warunkiem ,że wydadzą dobrą polską wersję. Nie koniecznie wersje kinową... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 jezeli chodzi o bieganie po dachach itp. to do kitu jest to ze żołnierze wbiegają na dachy za tobą (wiem ze po drabinie, ale moim zdaniem to jest do bani, ze nie mozna im normalnie uciec po dachach tylko sie po nich gonisz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 (edytowane) jezeli chodzi o bieganie po dachach itp. to do kitu jest to ze żołnierze wbiegają na dachy za tobą (wiem ze po drabinie, ale moim zdaniem to jest do bani, ze nie mozna im normalnie uciec po dachach tylko sie po nich gonisz)Ale wtedy gra była by za łatwa i nudna. Edytowane 18 Marca 2008 przez demon92 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 ale ten Altair to niby taki kozak ktory lata po scianach itd. a zwykly zolnierz potrafi to samo ;/ Mogliby zrobic tak zeby zolnierze nie wchodzili na dachy, ale w zamian wymyslic cos innego (nie wiem co, nie jestem od tego zeby wymyslac gry) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Nie wiem jak można by mówić o realizmie, gdyby strażnikom zakazano wchodzenia na dachy. Przecież wspięcie się po drabinie nie wymaga wyjątkowych umiejętności, czy kondycji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 ale ten Altair to niby taki kozak ktory lata po scianach itd. a zwykly zolnierz potrafi to samo ;/ Mogliby zrobic tak zeby zolnierze nie wchodzili na dachy, ale w zamian wymyslic cos innego (nie wiem co, nie jestem od tego zeby wymyslac gry) Od pisania postów też być nie powinieneś :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limak122 Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Ale wtedy gra była by za łatwa i nudna. No to Panowie w Ubisofcie powinni postawić na takie rozwiązanie, które sprawiałoby, że gra nie byłaby ani nudna, ani debilna. Po prostu strasznie zaniedbali tą grę. Jednak z niecierpliwością czekam na jej kolejną część, gdzie mam nadzieję sięgną po nowe rozwiązania dotyczące gameplayu. Jak dla mnie wizualnie gra przedstawia się bosko, tak samo dobra jest pod względem fabularnym, ale co z tego jak gameplay jest całkowicie zjechany. Szkoda... :sad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkus007-11 Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Warto kupywać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość felek111 Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 (edytowane) tak samo dobra jest pod względem fabularnym Jeśli chodzi o fabułę. to dla mnie kompletnie zjechali ją tym wsadzniem furutystycznych pomysłów. Całkiem zabili klimat. Ja się nie potrafiłem kompletnie wczuć w postać. Cała opowieść zrobiła się totalnie syntetyczna. Tak się zastanawiam. Czy gry z konsol naprawdę nie potrafią się obejsć bez tych durnowatych elementów "cyber" Już miałem nadzieję, że Assasin's będzie taką grą. Niestety, jak zwykle musieli spaprać klimat. Edytowane 18 Marca 2008 przez felek111 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 arkus007-11:Tak warto. Limak122 i RaaDeeK: No nie rozumie was, ci strażnicy wychodzą po drabinie i to chyba każdy potrafii, no chyba że wy nie, więc co w tym dziwnego?? I jak by nie mogli wchodzić na dachy to jak by mieli Altaira zatrzymać, siłą woli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 (edytowane) 1. Assasin jest wtorny po jakims czasie, zgadzam sie w zupelnosci. Zmarnowany potencjal niestety, ale gra ma duzo fajnych patentow. Bieganie po miescie, wspinaczka na punkty obserwacyjne, otoczka, klimat. No i nie jest kolejnym fpsem co na PC jest rzadkoscia ;) 2. robisz ot niepotrzebny w temacie o assasin tymi marketingowymi bredniami. dawniej jak wyszedl 3dfx voodoo to widac bylo roznice kolosalna w grach po przejsciu na nowa technologie kart ( Unreal to byl szok dopiero ) , teraz z crysis raczej nie ma sie za bardzo czym podniecac, grafika poprawila sie o 10% a placisz podwojna cene za nowy sprzet. wiec skoncz te nawiedzone teksty albo idz do topicu o crysis. dawniej gralo sie w gry ktore wygladaly jak kilka pixeli na krzyz i ludzie tak nie narzekali na grafe tylko cieszyli sie z grania. a dzisiaj ... Ty to chyba jesteś jednak niereformowalny ;). Czytaj co piszę dokładnie, a nie pierniczysz o offtopie gościu. Edytowane 18 Marca 2008 przez Gregor1230 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaaDeeK Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 co do klimatu to zgadzam się ze go popsuli dodając te futurystyczne bzdety, a co do tych zolnierzy i dachow: Ktos kiedys pisal.. ze woli uciekac po dachach niz walczyc... wchodzisz na dach, zolnierz zaraz za toba (jezeli jest drabina w pobliżu)... zaczynasz biec, on cie goni.... zaebista ucieczka. Na pierwwsym filmiku super to wyglada a w praktyce 100 razy gorzej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Assassin na 2x 9800gx2 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkus007-11 Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Zobacz w pełnych wymiarach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...