Miazga82 Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 A fander w którą strone wieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 daj delte@12v to bedzie w miare dobry przewiew........... tam fander, fander malo wieje io to jerst jego mankament Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 A fander w którą strone wieje? na BIX sa 2 fandery - push pull a na BIP jwyciaga powietrze z chlodnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S!nY Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Pewnie lepiej by było gdyby na BIX Był 1 Fanderer Wiejacy na chłodnice. a na BIP wwiewający powietrze z zewnącz bo pewnie byłoby chłodniejsze niz masz w budzie. bo teraz pewnie zasysa ci ciepłe powietrze z grafy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 buda jest otwarta wiec w budzie za cieplo nie jest. 2 wentyle na BIX to mus, dodatnie drugiego zbilo temp o 10st czy jakos tak, pisalem w temacie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Ciekawe - wlasnie po przeczytaniu Twojego posta, ze push-pull zbilo o 10 stopni temperature, postanowilem zrobic to samo u siebie: na bixa 2 zalozylem 4 fandery. Puscilem je na maxa. Temp. spadla moze o 1 stopien... :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Martinii => Twoj procek to nie taka grzalka jak moj, poza tym masz wieksza chlodnice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 normalnie nie kumam i wysiadam :| z racji tego, ze sprzedalem chlodnice to zdemontowalem caly wucet i wrzucilem boxa i jakie bylo moje zdziwienie, jak na procku (D930 na przeczekanie do konroł, takty 3,75@1,35) zobaczylem temp 3-4st nizsze niz na WC :| jest glosniej, duzo glosniej mimo zamknietej budy, ale temp mnie poprostu zrzucily z krzesla. chyba sobie jakas epie sprawie i taki bedzie final :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 normalnie nie kumam i wysiadam :| z racji tego, ze sprzedalem chlodnice to zdemontowalem caly wucet i wrzucilem boxa i jakie bylo moje zdziwienie, jak na procku (D930 na przeczekanie do konroł, takty 3,75@1,35) zobaczylem temp 3-4st nizsze niz na WC :| jest glosniej, duzo glosniej mimo zamknietej budy, ale temp mnie poprostu zrzucily z krzesla. chyba sobie jakas epie sprawie i taki bedzie final :/ wychodzi na to ze ktos tutaj nie potrafi skladac wc :P a sprawdzales mozliwosc ze poprostu blok jest krzywy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 czegos takiego nie sprawdzalem. narazie mam boxa na c2d i jakos ujdzie ;] btw. chce ktos kupic eheima z rezem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 czegos takiego nie sprawdzalem. narazie mam boxa na c2d i jakos ujdzie ;] btw. chce ktos kupic eheima z rezem :D nie badz glupi, zmien tylko blok na lepszy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 nie badz glupi, zmien tylko blok na lepszy :P to podeslij mi taki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 ja bym spróbował pompa->blok->chłodnica->chłodnica u mnie poprawa o 6* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 ja bym spróbował pompa->blok->chłodnica->chłodnica u mnie poprawa o 6* oO tylko na zmianie kolejnosci taki zysk ?? :| w sumie pomiar temp i tak nie bedzie miarodajny, bo spadla temp otoczenia, zmienilo sie mobo i cep. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) Dla mnie było to bardzo dziwne ale jak to mój kolega z dzikie net powiedział "Przeprowadź eksperyment: Wsadź do zamrażalnika dwa metalowe (Zeby nie pekly) kubki: jeden z wrzątkiem drugi ze zwykłą letnią kranówą... W między czasie odpowiedz sobie na pytanie: Który pierwszy zamarźnie?" . Możesz jeszcze zostawić na spód bloku kechup na 15min to go wyczyści z osadu. Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez Ogór Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 To jest idiotyczne. Wez dwa kubki z woda, jedna o temp +40'C, druga o temp 10'C. Ochlodz pierwsza do temp 0'c, a druga do -30'C Który kubek szybciej sie ochlodzi do danej temp :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Ale co to ma wspólnego z przepływem? ( :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 nic? chodzi o kolejność w układzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Ale co to ma wspólnego z przepływem? ( :lol: ) Ogor zasugerowal, ze woda tak cholernie nagrzewa sie w bloku, ze trzeba koniecznie zmienic kolejnosc elementow w wc, wiec mu wytlumaczylem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 To jest idiotyczne. Wez dwa kubki z woda, jedna o temp +40'C, druga o temp 10'C. Ochlodz pierwsza do temp 0'c, a druga do -30'C Który kubek szybciej sie ochlodzi do danej temp :lol: drugi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 dzisiaj zmowilem nowy bloczek. nastepca f2s bedzie cube 2 ultra, jednak WC rev hmmm (,jakby tu je nazwac czekam na opcje), poczeka az nie sprzedam (tanio) eheima z rezem i nie kupie laniga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Moze jakies update. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 (edytowane) moze w weekend ;] teraz czekam na blok na nb ;] dzisiaj podobno zostal wyslany. a tak ogolnie to nie mam w ogole checi na zabawy ze sprzetem, grzebanie w nim. chodzi na boxie i az tak zle nie jest. Edytowane 17 Października 2006 przez Niemiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 chodzi na boxie i az tak zle nie jest.bluźnisz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 No i jak tam, bo czekamy i czekamy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 cube ultra nie mam, blok na nb dalej bez zapinki a jakos nie moge sie zdecydowac na blok na procka, poza tym wymiana grafy i memek (thx UC Gdynia), kupno aparatu skutecznie wyzerowaly moje konto. jak cos wycuduje to dam znac :) a poki co to box na procku i zalman na grafie :) moze ktos ma jakiegos taniego full-cover'a na 7900?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...