Skocz do zawartości
s0lid

@@@@pilnie Potrzebna Krew Ab Rh- !

Rekomendowane odpowiedzi

Temat skopiowany z forum MTK:

jak ktoś ma taka grupę i może pomóc mojemu koledze to proszę o kontakt !!!

gg 3082188

tel. 503441676

JEŚLI MOŻECIE DAJCIE OPIS NA GG:

Pilnie potrzebna KREW (AB rh- )

Krew dla mojego kolegi który ma białaczke i leży w szpitalu w stanie ciężkim, problem jest taki ze nie ma takiej krwi w Polsce!!!!!!!! dzisiaj dostał ostatnia dawke, jesli do jutra sie nie znajdzie dawca to umrze. Taką krew niestety ma 1% ludzi...

niestety moze przyjąć tylko grupe AB rh-

TRZEBA MIEĆ UKOŃCZONE 18 LAT

PRZED ODDANIEM KRWI TRZEBA ZAZNACZYĆ ZE KREW JEST NA RZECZ ŁUKASZA BRODZICKIEGO ZE SZPITALA UNIWERSYTECKIEGO W KRAKOWIE !!!!!!!!!!

TO NAPRAWDE BARDZO PILNE - do tej pory znalazła się jedna osoba, co daje chłopakowi życie na 2 dni ! chlopak jest młody ma 34 lata 2 dzieci i żone - postawcie sie w jego sytuacji !! ... jesli ktos bylby chętny oddać krew i ma tą grupę (inne nawet 0 nie wchodzą w grę) to możesz być swiadomy, że choć na chwilę podarowałeś komuś życie !! Krew może być oddana w całej Polsce... karetka ją przewozi na miejsce ....musi się jedynie zaznaczyć ze krew jest dla Łukasza Brodzickiego ze Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie.

Jeśli ktoś chciałby pomóc niech sie skontaktuje z podanym wyzej numerem gg i dowie sie reszty.

Mozecie mi dać bana za to jesli nie lubicie takich tematów. Ja obojetny nie bede.

Jesli jednak temat jest ok, to nawet prosze o podwieszenie przez moda, a nawet podwieszenie w kilku działach. Dzieki wielkie!

Edytowane przez .:Solid_Snake:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybaczcie moją sarkastyczność, ale po tym co się działo niejednokrotnie trudno mi wierzyć w takie requesty.

A jeśli to na serio to nie mogę pomóc bo z tego co pamiętam ma A rh+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko 1 osoba na sto ma grupe krwi AB Rh-, ale zato osoba która ma tą grupe krwi może przyjąć każdą grupę krewi tzn. A, B, 0 i oczywiście AB (musi się tylko zgadzać odczynnik Rh), więc na 97% jest to blef jakich było nie mało, choć z drugiej strony tylko 15 osób na 100 ma odczynnik Rh-

of topic:

ciekawe jest to że:

"osoby, które przebywały w okresie 01.01.1980 r. do 31.12.1996 r. łącznie przez 6 miesięcy lub dłużej w Wielkiej Brytanii, Francji, Irlandii "

nie mogą oddawać krwi, ciekawe czemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam AB Rh+ :/

A nie ma tak ze np. jak oddam moja grupe krwii to temu koledze dadza taka sama ilosc ale jego grupy krwii?

"problem jest taki ze nie ma takiej krwi w Polsce!"

Nie ma? dla mnie jest to nieprawdopodobne by brakowalo krwii :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

of topic:

ciekawe jest to że:

"osoby, które przebywały w okresie 01.01.1980 r. do 31.12.1996 r. łącznie przez 6 miesięcy lub dłużej w Wielkiej Brytanii, Francji, Irlandii "

nie mogą oddawać krwi, ciekawe czemu

Choroba Creutzfeldta-Jacoba jest zapewne przyczyną... Priony znajdują się we krwii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowny Panie!

Tak prośba ta jest jak najbardziej poważna.

Tyle że, chodzi o P. Łukasza Brodzickiego. (--wojtas--: przekręciłem nazwisko w mailu)

Na hasło Brodzicki - Szpital Uniwersytecki, proszę zgłaszać się w najbliższym punkcie krwiodastwa.

Z poważaniem

J.Borgieł

----- Original Message -----

From: wojtas

To: info@su.krakow.pl

Sent: Monday, June 26, 2006 12:50 AM

Subject: AB rh-

Witam

Chciałbym się dowiedzieć czy w Szpitalu Uniwersyteckim w Krakowie przebywa pacjent o imieniu i nazwisku Łukasz Brodzki, chory na białaczkę, posiadający niezwykle rzadką grupę krwi AB Rh- i oczekujący na dawcę z takową grupą krwi?

Zdaję sobie sprawę, że obowiazuje ochrona danych personalnych pacjentów, jednak chciałbym się dowiedzieć czy to prawda, aby zweryfikować czy nie powstał kolejny "łańcuszek".

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam.

Właśnie przy chorobach takich jak Białaczka jest potrzebna ta sama grupa z tego co wiem w banku były jedynie 3 dawki tej grupy krwi, które już poszły dla niego plus jedna osoba, która po apelach się zgłosiła aby oddać krew...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawiasem mówiąc ciekawi mnie, co szpitale robią z tą krwią, którą oddają dawcy. Bo dziwne jest dla mnie, że pozwalają umrzec osobie, jego rodzina musi szukac krwi na własną rekę, podczas gdy tysiące osób codziennie oddają krew. Co z nią robią? Sprzedają firmą farmaceutycznym do jakichś testów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. To ja jestem organizatorem tej akcji, widze ze sprawa została wyjasniona tym mailem do szpitala, wiec nikt nie ma watpliwosci ze to jest prawdziwa akcja, Łukasz sie czuje troche lepiej, ale bardziej psychicznie jak sie dowiedział ze tyle osób mu obcych chce mu pomóc. Kiedys przyjmował krew duzo zadziej, ale ostatnio stan jego sie pogorszył i potrzebuje krwi prawie codziennie, nie wiem na jak długo.

pozdrawiam

Święty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi