flasy Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 chcialem kupic krotkofalowke bo mi potrzebna od czasu do czasu. Potrzebuje 5 watowa, bo bede z niej korzystal w pomieszczeniach zamknietych. Na dzien dzisiejszy moim faworytem jest: http://allegro.pl/item111701842_midland_gxt500_okazja_.html ale dziwi mnie jedno. Jedni sprzedawcy maja te modele po +/- 230zł a inni po okolo 430zł (w obu przypadkach komplet 2szt.) o co z tym chodzi? moze doradzicie mi jakis inny model? czekam na propozycje. ps. jak ktos sie zna na tych sprawach to czy ten gtx500 to dobry wybor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Uzywanie tego w Polsce jest nielegalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Uzywanie tego w Polsce jest nielegalne What ? Możesz jaśniej 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Coś mi się wydaje że chodzi o moc,albo pasmo .... jakies ograniczenia są(chyba) W 100% pewien nie jestem bo kiedys cos z ciekawości czytałem i nie pamiętam już dokładnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 chcialem kupic krotkofalowke bo mi potrzebna od czasu do czasu. Potrzebuje 5 watowa, bo bede z niej korzystal w pomieszczeniach zamknietych. Na dzien dzisiejszy moim faworytem jest: 2199141[/snapback] Uzywanie tego w Polsce jest nielegalne Pierwsze słysze, że takie coś jest nielegalne, możesz mi powiedzieć jaki to paragraf? bo w klubie jest kilku policjantów i jakoś żaden nic nie mówił o tym ze to jest nie legalne.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) Dopuszczalna moc użytkowanych urządzen wynosi aktualnie 4 W w emisji AM i FM. Warunkowo poza terenem zabudowanym, w uzasadnionych przypadkach (np. wezwanie pomocy)dopuszcza się stosowanie 10 W mocy przez użytkowników radiotelefonów posiadających uprawnienia Ratownika Drogowego PL-CB To z allegro ma 5W Edytowane 25 Czerwca 2006 przez cvir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) yyy nawet nie wiedziałem że ograniczenie jest tylko na 4w :/ ale kto sie tym przejmuje bo policja napewno nie, zwykły policjant to nawet nie będzie wiedział ile to ma mocy, a po za tym zawsze może zredukować moc bo jest regulacja... Edytowane 25 Czerwca 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 ...ale kto sie tym przejmuje bo policja napewno nie, zwykły policjant to nawet nie będzie wiedział ile to ma mocy,PAR? 8O a po za tym zawsze może zredukować moc bo jest regulacja...To nie instotne, ze mozesz sobie zredukowac. Maxymalna moc jaka moze dysponowac urzadzenie to 4 waty (chyba, ze masz uprawnienia) ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 PAR? 8OChyba raczej UKE, bo paru to nie ma juz od bardzo dawna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Chyba raczej UKE, bo paru to nie ma juz od bardzo dawna.Fakt; troche nie jestem na biezaco 8O (ale kiedys musze odkurzyc mojego alanka) 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Troche tych zmian było. PAR>URT>URTiP>UKE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) Wiesz, troche tych zmian było. PAr>URT>URTiP>UKE Z takimi rzeczami akurat bylem lekko do tylu - nie trawilem(-e) szlajac sie po urzedach; zwlasza, ze moj piecyk raczej nie lubil sie z normami uwczesnych norm nadwczych ;] Edytowane 25 Czerwca 2006 przez cvir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zwykła krótkofala. Takiego czegos mozna uzywac bez licencji o ile działa w pasmie cos koło 27mhz czy cuś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) Co za [ciach!]ły, niech się w dupę pocałują. Wszystko nagle nielegalne... To co jest legalne? Edytowane 25 Czerwca 2006 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasy Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 poczytalem troche i sie dowiedzialem ze w polsce uzywanie PMRów jest legalne bo dzialaja w pasmie 446mhz ale sa strasznie slabe bo 0,5W (smieszne 8O) za to FRS i GMRS (463mhz i 467mhz) sa uzywane w USA ale w Polsce sa zarezerwowane dla TP.sa i stacji benzynowych 8O i wlasnie midland gxt500 uzywa FRS i GMRS. Chyba sie zdecyduje na te midlandy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Dokladnie w Polsce nie mozna nadawac w FRS i GMRS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 A propo tematu. Wg. mnie powinieneś w szukajce Allegro wpisać "Motorola" i wybrać z tego co ci sie wyświetli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) A propo tematu. Wg. mnie powinieneś w szukajce Allegro wpisać "Motorola" i wybrać z tego co ci sie wyświetli. tylko że motorola tej klasy będzie o wiele droższa.... Edytowane 25 Czerwca 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) tylko że motorola tej klasy będzie o wiele droższa.... Nie tak bardzo a jakość jednak jakby lepsza 8O W pracy używam takiej motorolki (nie dam głowy że dokładnie ten model ale ten przedział cenowy) i jest świetna. Jakość głosu jak podczas rozmowy przez komórke. Zero szumów itd. Po prostu rewelacja. Edytowane 25 Czerwca 2006 przez Pigmej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 pisałem tej samej klasy czyli z podobnymi parametrami, motorola ma 1W a midlandy mają 5W więc chyba różnica jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...