Mociak Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Mogłoby się zgodzić pipanol, jak ucinałem kawałek swojej chłodnicy przy właczonym obiegu to przy lekkim nacięciu najpierw zaczęło dostawać się powietrze, dopiero po powiększeniu zaczęło wyciekać. Tak więc skoro do zamkniętego układu dostaję się powietrze, to znaczy, że układ jest kinda otwarty :D Sprawdź szczelność chłodnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 OK, tak więc wymieniam złączki, węże - w X3mie są klejone te rkoćce? Mogę je po prostu odkręcić? I po wkręceniu nowych czym je skleic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 smarujesz krucce sylikonem i wkręcasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 a Jak wykręcic? Na siłę? Czy może do zamrażalnika? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 z tego co pamietam to Mate uszczelnial sylikonem gwint wiec poprostu zacznij odkrecac i pusci sylikon, oczysc potem top z resztek sylikonu i zamiast dawac po raz kolejny sylikon uzyj tasmy teflonowej do uszczelniania gwintow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) One more stupid question :D Zeby sprawdzisz szczelność chłodnicy po prostu mam ją wrzucić do miski z wodą i patrzeć czy nie lecą "bąbelki" :P ? I czym ewentualnie dziurawą chłodnicę uszczelnić? Edytowane 26 Czerwca 2006 przez srekal34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Albo dowal tam jakieś mega-ciśnienie i zobacz czy sucha powierzchnia nie robi się mokra ;) Np. na max z prysznica... powinno wyciec przy takim rypańsku jeśli jest jakaś nieszczelność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 One more stupid question :D Zeby sprawdzisz szczelność chłodnicy po prostu mam ją wrzucić do miski z wodą i patrzeć czy nie lecą "bąbelki" :P ? I czym ewentualnie dziurawą chłodnicę uszczelnić? albo wsadzasz na jednego krucca kawalek weza i zatykasz go jakims korkiem, do drugiego krocca doprowadzasz sprezone powietrze z kompresora i wsadzasz chlodnice do wody.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Dobra, a czym ją uszczelnić panowie? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Widziałęm takie płyny co sie wlewało do chłodnicy i sie uszczelniała ;D ale pewnie to sie robi syf w ukłądzie ... to był płyn do chłodnicy od ciągnika ...Najpewniej żeby było trzeba wymienić kanał , albo zalutować stary dziurawy . Jak pokrywa nieszczelna to poxipol/poxilina albo lutować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Najpewniej żeby było trzeba wymienić kanał , albo zalutować stary dziurawy .Zrobiłby mi to ktoż z forum/w jakimś serwisie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Czyli jest nieszczelność? Skoro woda nie wyciekała (?) a dostawało się powietrze, to nieszczelność jest mała. Na tyle mała, że prawdopodobnie można ją zatkać byle czym :D Kawałek tasiemki nawet, skoro to taki pikuś jest ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Tak podejrzewam, mam kupę sprzetu teraz w domu więc nie bedę rozbierał swojego. Mam 2 kompy do złożenia jak się z tym uporwam to zacznę bawić się z kibelkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) ... Kawałek tasiemki nawet, skoro to taki pikuś jestToz to czysta partyzantka; ja bym jednak postawil na jakis klej albo lepiej - lut ;] Co do plynow uszczelniajacych, to w WC nie bardzo zdadza egzamin bo ich prawidlowe 'zadzialanie' nastepuje w wysokiej temperaturze, ktorej tu nie ma... ja swoja stara alumuniowa uszczelnialem zywica epoksydowa i trzyma do tej pory :D Edytowane 27 Czerwca 2006 przez cvir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...