Skocz do zawartości
srekal34

Wc - Dziwna Sprawa

Rekomendowane odpowiedzi

Mogłoby się zgodzić pipanol, jak ucinałem kawałek swojej chłodnicy przy właczonym obiegu to przy lekkim nacięciu najpierw zaczęło dostawać się powietrze, dopiero po powiększeniu zaczęło wyciekać.

Tak więc skoro do zamkniętego układu dostaję się powietrze, to znaczy, że układ jest kinda otwarty :D Sprawdź szczelność chłodnicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co pamietam to Mate uszczelnial sylikonem gwint wiec poprostu zacznij odkrecac i pusci sylikon, oczysc potem top z resztek sylikonu i zamiast dawac po raz kolejny sylikon uzyj tasmy teflonowej do uszczelniania gwintow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

One more stupid question :D

Zeby sprawdzisz szczelność chłodnicy po prostu mam ją wrzucić do miski z wodą i patrzeć czy nie lecą "bąbelki" :P ?

I czym ewentualnie dziurawą chłodnicę uszczelnić?

Edytowane przez srekal34

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

One more stupid question :D

Zeby sprawdzisz szczelność chłodnicy po prostu mam ją wrzucić do miski z wodą i patrzeć czy nie lecą "bąbelki" :P ?

I czym ewentualnie dziurawą chłodnicę uszczelnić?

albo wsadzasz na jednego krucca kawalek weza i zatykasz go jakims korkiem, do drugiego krocca doprowadzasz sprezone powietrze z kompresora i wsadzasz chlodnice do wody....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lukas_gab

Widziałęm takie płyny co sie wlewało do chłodnicy i sie uszczelniała ;D ale pewnie to sie robi syf w ukłądzie ... to był płyn do chłodnicy od ciągnika ...Najpewniej żeby było trzeba wymienić kanał , albo zalutować stary dziurawy . Jak pokrywa nieszczelna to poxipol/poxilina albo lutować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Kawałek tasiemki nawet, skoro to taki pikuś jest

Toz to czysta partyzantka; ja bym jednak postawil na jakis klej albo lepiej - lut ;]

Co do plynow uszczelniajacych, to w WC nie bardzo zdadza egzamin bo ich prawidlowe 'zadzialanie' nastepuje w wysokiej temperaturze, ktorej tu nie ma... ja swoja stara alumuniowa uszczelnialem zywica epoksydowa i trzyma do tej pory :D

Edytowane przez cvir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi