Skocz do zawartości
ryba

Hacked Sli Driver Dostepne Dla Conroe / 975x

Rekomendowane odpowiedzi

Na zagranicznym forum ocXtreme zamieszczono linka do przerobionych sterownikow Nv, dajace mozliwosc pracy w trybie SLI na chipsetach 955/975x, jako zeby sciagnac te sterowniki trzeba sie zalogowac na forum udostepniam je na wlasnym hoscie :P

Kliknij zeby sciagnac

Wszyscy ktorzy maja mozliwosc sprawdzenia trybu sli na tych plytach, sa proszone o sciagniecie, przetestowanie i zamieszczenie wynikow w tym temacie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=100227

czytajac od posta 22 .... mozna dojsc do wniosku, ze to dzialajace drivery

kolejna sprawa jest taka, ze powiedzial co zmienic (coprawda na okolo ale powiedzial)

http://www.ocxtreme.org/forumenus/showthread.php?t=1869

chyba dzialaja :D

Edytowane przez demek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiec wrzucilem te stery, zainstalowalem 2*7300GT DDR3 1,2ns od galaxy, karty zostaly wykryte i wyskoczylo to:

...

a po uruchomieniu jakiejkolwiek aplikacji 3D mamy zajefajny czarny ekran i kompletnie sie nie dzieje :) wypas [;

może to przez chipset ?

działające SLI widziałem chyba tylko na i975

Edytowane przez yotomeczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może to przez chipset ?

działające SLI widziałem chyba tylko na i975

Raczej przez drivery, z tego co doczytalem to nie obsluguja one 7300/7600/7900, bo za stara wersja została shackowana, ale pewien nie jestem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej przez drivery, z tego co doczytalem to nie obsluguja one 7300/7600/7900, bo za stara wersja została shackowana, ale pewien nie jestem.

starsze faktycznie nie wykrywaly 73 ani 76, ale wersja podana w tym temacie wykrywa karty bez problemow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zagranicznym forum ocXtreme zamieszczono linka do przerobionych sterownikow Nv, dajace mozliwosc pracy w trybie SLI na chipsetach 955/975x

Wyjaśnijcie mi coś bo nie rozumiem.

Po co mam na MB dwa sloty PCI-E chyba tylko po SLI. Więc po co jakieś niewiadomo jakie sterowniki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co mam na MB dwa sloty PCI-E chyba tylko po SLI. Więc po co jakieś niewiadomo jakie sterowniki?

a czy karty graficzne dzialaja/musza dzialac tylko w SLI? moze potrzebuje wiecej niz dwa monitory? moze mam ochote na CF?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy karty graficzne dzialaja/musza dzialac tylko w SLI? moze potrzebuje wiecej niz dwa monitory? moze mam ochote na CF?

jakby sie uprzec to mozna by kilkanascie monitorow obsluzyc z jednego kompa :D 2 karty w pci-e x16 do tego ostatnio wyszedl jakis radeon 1300 na pci-e x1 (ewentualnie sa matroxy pod ten slot) + dowolne grafiki na PCI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po to że oficjalnie chipsety intela nie wspierają SLI a jedynie CF ...

dlatego żaden oficjalny sterownik nie pozwala na nich odpalić SLI - trzeba mieć "nielegalne" zmodowane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To po cholere mi dwa PCI-E na P5WD2 skoro i955 nie ma CF?

na modowanych sterach odpalisz sli a cf to juz nie pamietam ale tez sie da

i965 i 2x7800GT - nie działają :) Za niedługo może sprawdzę na i975X i tych samych kartach.

http://www.techpowerup.com/downloads/Drivers/NVIDIA

NVIDIA Forceware 81.85 Intel SLI Edition

old modded NVIDIA driver for SLI on Intel 955/975

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi