Sid Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) Witam! Mam coś takiego: http://sid.iglu.cz/blogs/ I jak widzice jest problem. To to białe powinno być na całej stronie. Jeśli jednak dam height na auto(mowa o containerze) to warstwa wogóle się nie wyświetla. 100% nie działa też, grrrr.... Co z tym zrobić żeby było oka? Edytowane 25 Czerwca 2006 przez Sid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) Przecież ewidentenie sam to ustawiasz: #container { position: relative; background: #fff; width: 900px; height: 500px; <---- MAMY CIE :] top: 15px; margin: 0 auto; text-align:left;}Z tego, co tu widać, nie do końca świadomie ;) Nie ruszaj w ogóle position i left, right, top, to samo sie ustawi. BTW: Rzuć okiem na moją stronkę (link w profilu). Może nie do końca zgodna ze standardami, ale przynajmniej style fajnie napisane. Mogą Cię zainteresować :] Edytowane 25 Czerwca 2006 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Do tego co chce zrobić musze IMHO position użyć ;] i reszty też ;] A to 500px dałem celowo żeby pokazać co i jak ;) Ale i tak thx za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) A co chcesz zrobić? Bo ja jestem niemal pewien, że nie trzeba ;) Edit: Spróbuj tak: min-height: 580px;A co do rozmieszczenia reszty, to się wykombinuje ;) Edit2: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « body { margin: 20px 60px 20px 60px; font-family: Arial, sans-serif; text-align: center; background: url('bg000000.gif');}#container { margin: 0px; padding: 20px; min-height: 580px; width: 860px; text-align:left; background: #fff;}#bok { position: absolute; margin-top: 20px; padding: 0px; min-top: 110px; min-left: 65px; width:183px; border: solid 1px #c9c9c9; background: url('cien0000.jpg'); background-repeat: no-repeat; background-position: top right; }#main { position: relative; margin-top: 20px; margin-left: 203px; width: 655px; text-align: justify; border: solid 1px #c9c9c9; background: url('cien0000.jpg'); background-repeat:no-repeat; background-position:top right;}#logo { position: static; margin: 0px 0px 0px 0px; height:161px; width:860px; background: url('logo0000.jpg');}div#linki { float: right; margin: 0 5px 0 0;}span#grey { font-size:14px; font-family:Arial; color: #bebebe; font-weight:bold;}span#orange { font-size:14px; font-family:Arial; color: #ff7200; font-weight:bold;}span#blue { font-size:14px; font-family:Arial; color: #0072ff; font-weight:bold;}span#green { font-size:14px; font-family:Arial; color: #72ff00; font-weight:bold;}span#red { font-size:14px; font-family:Arial; color: #ff002a; font-weight:bold;}a:link#linki, a:active#linki, a:visited#linki { text-decoration: none;}a:hover#linki { border-bottom: solid 2px #ff7200;}Wygląda na to, że "logo" musi być po "main". Nie pytaj mnie dlaczego, bo nie wiem... Edytowane 26 Czerwca 2006 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) Jak mawiają Niemcy "Nicht funkzioneren!" czy jakos tak :) Teraz ten DIV jest na całą stronę ;] [EDIT] Chyba się źle wyraziłem w pierwszym poście ;) "to białe na całą strone" - chodiło mi żeby się rozciągało na całą stronę w dół ;) Edytowane 26 Czerwca 2006 przez Sid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) Jak by to powiedzieć... Nie do końca Cię zrozumiałem. Myślałem, że chodzi Ci tylko o to, aby menu i środek nie wychodziły poza białe tło (jak miało to miejsce wcześniej). Poprawiłem więc pod tym kątem. Aby na dole białe było do końca, trzeba: 1. poprawić style dla body na: margin: 20px 60px 0px 60px;2. Usunąć 2x <br> na dole strony (są po divach). Górę też można przesunąć do góry (zmiana 20px na 0px w w/w fragmencie kodu). Edytowane 26 Czerwca 2006 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...