bellum Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) bo 50* to duzo w spokuju dla p4 2.4 ht, a przy lekkim obciazeniu dzis 56*-60*50-60C pod lekkim obciążeniem to dużo, przy takiej temperaturze dyfuzja termiczna tego procka szybko zabije a jeszcze kto mi wytlumaczy co to rezystancja termiczna w odniesieniu do wentyli? rezystancja: opór termiczna: nie trzeba tłumaczyć w odniesieniu do wentylatorów nie ma nic, ale do radiatorów ma dużo, bo określa jak szybko radiator może odbierać ciepło od płytki HSI i na jaka odległość ciepło może być transportowane w materiale konkretnie jaki opór w transporcie ciepła stawia materiał Edytowane 27 Czerwca 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakalxxx Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Ja tam polecam chieftec-a GPS-400AA-101A śmiga jak szalony w dodatku trzyma napięcia i jest zaje****e cichy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamzi Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 to lepszy bedzie Arctic Cooling Freezer 4? mam teraz obroty wentyli na auto, czyli rosna ze wzrostem temperatury, puścić na manual i ustawic tak jak sie kreci ten na procu po obciazeniu(3200) na jakis czas? teraz 45* ale jak chwile sie obciazy to potem dlugo 50* a narazie dodatkowego wentyla nie mam do obudowy wezme z karta grafiki, zasilaczem i chlodzeniem na proc razem juz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fafik86 Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Pamiętamjak miałem starego kompa to też mi się samoistnie resetował przy dużych upałach. Jak coś takiego było to owszem patrzyłem czy jest bardzo zakurzone w środku, ale poprostu wyłączałem kompa na kilka godzin, a jak później włączałem, to było już git. Teraz od niedawna mam nowego kompa i jak do tej pory nic takiego mi się nie wydarzyło. I oby nie było czegoś takiego. Dbam o swój sprzęcior. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yarooo Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Jak rozsądnie rozmieścić wentylatory. LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...