Skocz do zawartości
Snooze

Bad Sectory

Rekomendowane odpowiedzi

Ehh myslalem ze mialem duzy problem mianowicie kupilem nowego kompa duron 850, plyta shuttle ak-123, ge force 2..., 40 gb seagate, obudowa ATX.Po pewnym czasie na dysku powstaly bad sectory, postanowilem podlaczyc dysk od starego kompa seagate 3.2 gb a 40 oddalem na gwarancje.Po moze 2 dniach na dysku 3.2 gb tez wyskoczyly bad sectory =[.Oddalem plyte do serwisu czekalem 3 tyg przyslali mi nowy dysk i plyte (seagate 40gb i shuttle ak-123 z nowym biosem).Cieszylem sie nim jakies 4-5 dni i znow bad sectory =[[.Wymienili mi plytke na k7ta v.1.3... i wlasnie dzis :(( znow pojawilo sie 12 288 KB BAD SECTOROW na kompa skonczyla mi sie gwara ale z dyski mi chyba wymieniali 2-3 razy wiec jeszcze mam gwarancje (tak mysle) mam kwitek reklamacji dysku i 12 miechow jeszcze nie minelo wiec moze mi wymienia. Ale powiedzcie co moze byc tego przyczyna ?? Zastanawiam sie czy to przypadkiem nie pole magnetyczne od glosnikow??Ktos ma jakies sugestie??

--------------------------

Sorx za dlugi topic i z gory thx za odpowiedz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm nasuwa mi sie tutaj jedna rzecz...mianowicie zasilacz..sprawdz jakie Ci daje napiecia moze ma starszne skoki na 12 i 5 v co powoduje to, ze dyski siadaja:/ ja tak mialem i mi padla m.in baracuda ale nie w tak szybkim czasie jak u ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak mowilem im kiedys wlasnie ze moze to wina zasilacza ale kolo w sklepie powiedzial ze nie ma szans...dysk sie nie przegrzewa raczej teraz to do 36C tak mniej wiecej...jak ma sprawdzic jakie napiecie daje??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...