Snooze Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Ehh myslalem ze mialem duzy problem mianowicie kupilem nowego kompa duron 850, plyta shuttle ak-123, ge force 2..., 40 gb seagate, obudowa ATX.Po pewnym czasie na dysku powstaly bad sectory, postanowilem podlaczyc dysk od starego kompa seagate 3.2 gb a 40 oddalem na gwarancje.Po moze 2 dniach na dysku 3.2 gb tez wyskoczyly bad sectory =[.Oddalem plyte do serwisu czekalem 3 tyg przyslali mi nowy dysk i plyte (seagate 40gb i shuttle ak-123 z nowym biosem).Cieszylem sie nim jakies 4-5 dni i znow bad sectory =[[.Wymienili mi plytke na k7ta v.1.3... i wlasnie dzis :(( znow pojawilo sie 12 288 KB BAD SECTOROW na kompa skonczyla mi sie gwara ale z dyski mi chyba wymieniali 2-3 razy wiec jeszcze mam gwarancje (tak mysle) mam kwitek reklamacji dysku i 12 miechow jeszcze nie minelo wiec moze mi wymienia. Ale powiedzcie co moze byc tego przyczyna ?? Zastanawiam sie czy to przypadkiem nie pole magnetyczne od glosnikow??Ktos ma jakies sugestie?? -------------------------- Sorx za dlugi topic i z gory thx za odpowiedz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 hmm nasuwa mi sie tutaj jedna rzecz...mianowicie zasilacz..sprawdz jakie Ci daje napiecia moze ma starszne skoki na 12 i 5 v co powoduje to, ze dyski siadaja:/ ja tak mialem i mi padla m.in baracuda ale nie w tak szybkim czasie jak u ciebie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Takk ja też bym stawiał na zasiłke. Sprawdz i powiedz jakie masz napięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgadzam sie z przedmówca za niskie napiecia szczególnie 12v są powodem przegrzewania się dysku a czasem prowadzi to do uszkodzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rt3z Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Jesli masz kupiony dysk przed nowym rokiem to mozesz skorzystac z rekojmi i zadac zwrotu kasy ( stare przepisy gwarancyjne pozwalaja na zwrot kasy jesli pada ta sama czesc po raz kolejny) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 no tak mowilem im kiedys wlasnie ze moze to wina zasilacza ale kolo w sklepie powiedzial ze nie ma szans...dysk sie nie przegrzewa raczej teraz to do 36C tak mniej wiecej...jak ma sprawdzic jakie napiecie daje?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 od czasu zmiany plytki na kt7a byl spokoj jakies 7 miechow nie liczac jednego motywu kiedy wlaczyl sie scan disc (w poszukiwaniu bad sectorow lecz nic nie znalaz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 stawiam na zasilke ,,,, dziwna sparwa :S Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 jak sprawdzic te napiecia na zasilaczu ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N.E.O.P.L.A.S.M Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Są odpowiednie programy np Speedfan - pokazuje napięcia, temp CPU, HDD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snooze Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 no pokazuje....procka ale nie pokazuje tego co podaje do dyskow (chyba) mam SF 4.05 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...