Melzar Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Witam Na początek sprzęt: Mobek: Gigabyte k8n ultra939 Proc: Athlon 64 3000+ Venice (wersja E1) Ramy: Standardowe Geile 2x512 + 2x512 Zasilka: Neotec V4202 Nie wiem czy cos jeszcze podawac Teraz do meritum sprawy. Generalnie chodzi o to że FSB podnosi się do 290mhz i więcej nie chce się podnieść (nawet jak podnoszę w biosie) oczywiście nawet gdy zmniejszam ht, podnosze vcore, to w everescie wciąż pisze twardo 45% podkręcony proc. Czy to jakas blokada czy co? Czy ewentualnie da się to obejść? (To raczej nie jest wina ramów bo one wyciągają u mnie na mobo max 460mhz a przy fsb 290 nie osiągają jeszcze tej wartości więc mają luzy) oczywiście ramy są na cr t2 bo na t1 nie wchodzą. Pozdrawiam i z gory dzieki za jakie kolwiek wskazówki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Płyta niewyrabia, nic nato nieporadzisz. Najwyżej spróbuj nawiew na mostkek polnocny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melzar Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Ok dzieki wielkie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Można jeszcze spróbować zwiększyć minimalnie napięcie na NB (o ile masz taką możliwość), ale myślę że schłodzenie może dać lepszy efekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...