SilentManiac Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Widziałem już wcześniej na stronie producenta zdjęcia tego coolera, a teraz pojawił się test w polskim serwisie HardPc. Cena 169zł w sklepach oraz 129zł na Allegro (te to chyba z tira wypadły ;-) ). Myślę o nim i zastanawiam się nad nim lub WC (jednak znacznie kosztowniejsze). Mam już dwa wentyle AeroCool i sprawują się bardzo dobrze... :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 jeszcze w zadnej działce komputerowych klocków aerocool nigdy nie stworzył żadnego "króla" wiec pewnie i tym razem inaczej nie będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Fajnie porownali go z polowe tanszym freezerem i sie ciesza, ze wygral :D Niech zapuszcza testy kontra Ninja Xp120 Tuniq Tower czy inny top-end. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hard-Pc Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Fajnie porownali go z polowe tanszym freezerem i sie ciesza, ze wygral :D Niech zapuszcza testy kontra Ninja Xp120 Tuniq Tower czy inny top-end.Nam chodziło o różnicę w temperaturach dzielacą te dwa coolery i czy opłaca się dużo dopłacac aby mieć kilka stopni mniej. Różnica cenowa wynosi ~100zł więc chcieliśmy sprawdzić czy opłaca się dopłacac takie pieniadze. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) "Suchy napis „12 cm Fan!” tak naprawdę nie ukazuje wielkości wentylatora"Ale napis brzmi: "14cm Fan!" :razz: zdecydujcie sie ile ma ;] Edit: Nie ma sprawy - 10zl ,> Edytowane 26 Czerwca 2006 przez cvir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hard-Pc Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) Ale napis brzmi: "14cm Fan!" :razz: zdecydujcie sie ile ma ;]Eee, literówka, dzięki za uwagi, poprawione Edytowane 26 Czerwca 2006 przez Lexus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 No...jak jest juz temat o nim to polecam. http://www.allegro.pl/item110882186_aeroco...a_allegro_.html Ten akurat z tira nie spadł :wink: Ale fajne chłodznie za ta cene.Tak naprawde nie mozna go oceniac bo nikt go raczej nie kupuje ze wzgledu na cene.Gdyby kosztował te 110zł to co innego.Ja i tak wole Ninje :wink: P.s Moze sie ktos skusi na niego?Ja w tej chwili na Freezerze mam 38*C w IDLE na 1,8Hgz :mur: Czekam na Ninje.W lipcu jade do Irlandii-moze tam maja cos ciekawego to sie zaopatrze.Ale znając z autopsji zacofanie tego kraju to pewnie nic nie kupie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Nam chodziło o różnicę w temperaturach dzielacą te dwa coolery i czy opłaca się dużo dopłacac aby mieć kilka stopni mniej. Różnica cenowa wynosi ~100zł więc chcieliśmy sprawdzić czy opłaca się dopłacac takie pieniadze. Pozdrawiam Zalozenie niezle, ale przydalby sie choc jeden inny przedstawiciel coolerow z polki po 150-200 zeta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) Zalozenie niezle, ale przydalby sie choc jeden inny przedstawiciel coolerow z polki po 150-200 zeta. Niestety Freezer popsuł nam wszystkim szyki.Jesli kosztuje 60zl i jest raptem goszy o 3*C od innych kosztujących 170zł to jaki jest wybor?Zaden-bo nie każdy chce placic za 3*C 100 dodatkowych złotych.Arctic-cooling zawsze był mistrzem tanich,wydajnych konstrukcji które nie swieciły przykladem w jakości ale za to w wydajnosci(co jest przeciez najwazniejesze) były na szczycie. P.s Dominator wyglada kozacko z tym 14cm fanem ale czy jest az takim dominatorem?Zapytajmy Pudziana co o tym mysli? :wink: Edytowane 26 Czerwca 2006 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilentManiac Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) No...jak jest juz temat o nim to polecam. http://www.allegro.pl/item110882186_aeroco...a_allegro_.html Ten akurat z tira nie spadł :wink: Skąd wiesz ?? ;-) Parę testów na serwisach zagranicznych: ProClockers Hard-h2o cluboverclocker ThinkComputers Ogólnie oceny zbiera dobre, szczególnie cisza wentyla jest podkreślana. Tak jak pisałem wcześniej, mam parę wentyli tej firmy i są naprawdę ciche. Poza tym wentylator można wymienić na taki sam z podświetleniem niebieskim lub białym - fajna sprawa dla chcących upiększyć kompa (nie mam na myśli poważnych ;-) modderów). Oczywiście nie można mówić o nowym królu wydajności, bo tutaj chyba nic nie przebije Ninja, ale w cenie ok. 130zł może to być ciekawa alternatywa. Mi recenzja na HardPc się podobała - większość z nas kupuje właśnie AC Freezer i później myśli o wymianie. Więc przynajmniej wiemy, czy coś zyskamy. Natomiast faktycznie byłoby jeszcze lepiej, gdyby porównali do np. Ninja. :-) Edytowane 28 Czerwca 2006 przez SilentManiac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 No...jak jest juz temat o nim to polecam. http://www.allegro.pl/item110882186_aeroco...a_allegro_.html Ten akurat z tira nie spadł :wink: Ale fajne chłodznie za ta cene.Tak naprawde nie mozna go oceniac bo nikt go raczej nie kupuje ze wzgledu na cene.Gdyby kosztował te 110zł to co innego.Ja i tak wole Ninje :wink: P.s Moze sie ktos skusi na niego?Ja w tej chwili na Freezerze mam 38*C w IDLE na 1,8Hgz :mur: Czekam na Ninje.W lipcu jade do Irlandii-moze tam maja cos ciekawego to sie zaopatrze.Ale znając z autopsji zacofanie tego kraju to pewnie nic nie kupie. Daruj sobie linkowanie do aukcji od kolegi i jeszcze to glupie naklanianie kogos do zakupu :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 tak sie składa że to ja pisałem artykuł w HardPc.pl...więc tak: moim zdaniem kompletnie nie opłaca się kupowac tego coolera. Lepiej zainwestować w ninje, no chyba, że ktoś lubi fajny widok zapchanej obudowy ;) tak jak powiedział któryś z userów...wentyl można wymienić na "bardziej kozacki" i wtedy widok na pewno jest oszałamiający :) Ja napewno nie zmieniłbym AC Freezer na 3 razy droższego AeroCool. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilentManiac Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) Test na FrazPc z uwzględnieniem innych rozwiązań. Cooler wypadł dość dobrze. :-) Osobiście umieściłbym go (ale tylko na podstawie recenzji) tuż za Ninja. A biorąc pod uwagę cenę na Allegro wydaje się być niezłym zakupem, jeśli komuś nie pasuje oczywiście AC Freezer lub chce zmienić wygląd kompa. Edytowane 28 Czerwca 2006 przez SilentManiac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...