Anksunamun Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Na początek chciałem przeprosić jeśli to zły temat i ten z typu "do kosza", ale pogubiłem się w tym wszystkich. (prosze nie wyzywać bo wiem jak wkurzajacy jest tysieczny temat z kolei, ale ja sie na serio zgubiłem). Otóż nie mam pojęcia jak sprawdzić co ja wogóle za kompa mam (szczegółowe dane), szukałem na forum, ale wiadomo, że im wiecej tematów tym trudniej cokolwiek znależć. Z tego co uzykałem z CPU-Z i SpeedFan'a to mam: AMD Sempron2500+ ASRock K7VT4A+ Elixir 256 MB DDR PC3200 (200MHz) nVidia GeForce FX 5200 HD0 40GB ST340014A (Barracuda 7200 3MB cache (3letni - jesli to cos zmienia)) I najważniejsze pytanie: Co ja mogę z tym zrobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Wyrzucic, podpalic, zatopic w rzece, oddac. W jakim sensie co mozesz z tym zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terminate_bot Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Żeby sprawdzić co masz w kompie możesz sobie zessać programiki : aida32 albo sisoftware sandra, chociaż możesz także rozkręcić obudowe i sobie samemu zobaczyć.. A co z tym zrobić możesz? 1. Powiesić na ścianie 2. Wyrzucić do kosza 3. Dać psu jako gryzaki 4. Podkręcić... 5. No i ostatecznie możesz też na tym pracować i grać, pozwole Ci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4dziK Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Co ja mogę z tym zrobić ? Kurcze, jakiś filozof chyba :D A tak poważnie to komputerek nie jest taki najgorszy, wszystkie biurowe aplikacje typu Office, jakieś edytory grafiki, filmy, a nawet gierki z przed kilku lat możesz bez problemu puszczać. Jak sam zauważyłeś pogrzebać w necie też się da. A wszystkie podstawowe informacje co do sprzętu to możesz sprawdzić nawet w Panelu sterowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anksunamun Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 No właściwie to chodziło mi o podkręcenie :) A co do gier ... WoW i CS chodzi więc nie narzekam i jak narazie wszystko co uruchamiałem to chodzi i chodzi mi przeważnie o gry multiplayer online, bo single są już zbyt nudne :) Thx za odpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Możesz podkręcić kartę graficzną, jak również procesor, procesor na tej płycie najlepiej poprzez przeróbkę na mobile i mnożnikiem do góry. Jak to zrobić znajdziesz w temacie o sempronie być może. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anksunamun Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Dzieki :) I jeszcze raz sorry za zaśmiecanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) FX5200 na OC i jak grasz w source to nie bedziesz mial problemu na 800/600 i medium detal, myśle że max 20-70 FPS wyciagniesz. Ja bym radził zdecydowanie dokupić 256MB ram bo będzie Ci mulić pc nawet w windowsie przy paru programach Edytowane 27 Czerwca 2006 przez lechu1777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Dorzucę tylko od siebie, że na tej płycie nic wiele nie zrobisz z tym procesorem. Nie masz blokady podzielnika. Na 200 go puścisz tylko po zmianie mnożnika w dół (o ile płyta pozwoli na takie ustawienie). Pamięci poza 200MHz (efektywnie 400) też daleko nie wyjdą. Poza tym grafika to już masakra. Jeśli nie jest to jakaś porządna firmówka, to zapewne nawet wiatraka nie masz - sam radiator. Więc tutaj też nici z zabawy. A teraz w lecie to szczególnie nie polecam. Na koniec, nic nie wiemy o zasilaczu. Na Codegenie bym nie polecał. Jeśli zaś chodzi o dysk, to może mieć 2MB lub 8MB. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 ta ASRock k7vt4a+ spokojnie leci na magistrali 200 ;] nawet ma regulacje mnoznika :jupi: ;p i nawet VCore +5,+10. ustaw sobie magistrale na 200 i sprawdz temperaturki w stresie (prime95 okolo 3 godzinki) jesli nie przekraczasz w stresie 55* to jest ok. jesli przekraczasz to zainwestuj w lepsze chlodzenie. a wogole to teraz jakie masz? box'a ? potem jesli po podkreceniu (juz po zmianie chlodzenia) temp beda znow kolo 48-50* w stresie (prime95 3 godziny) to krec dalej. do tego celu musisz odblokowac mnoznik w swoim procku (czytaj na forum) . i jak juz odblokujesz to jedziesz z nim w gore :) wrazie czego mozesz zwiekszyc VCore procka ;] ale pamietaj ze i O/C i zwiekszenie VCore = wieksza tepmeratura. a poza tym caly proces podkrecania jest opisany w FAQ *a ja juz troche spiacy jestem wiec tekst moze byc troche nieskladny i z bledami ort. ;] jutro rano poprawie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Gdybyś wstawił jeszcze 256 ram i kupił kartę graficzną, nawet jakąś tańszą typu Radeonik 9600 Pro to odczułbyś znaczny wzrost. Mógłbyś jeszcze zmienić płytę główną na s939 i jakiegoś procka A64 3000+, ale wiele zależy od twojej inwencji, funduszów i zasilacza :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kvasek Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) sprzedaj ( lub powieś na ścianie ) tego farfocla fx-a i bierz to http://www.allegro.pl/item111447622_radeon...bit_tv_agp.html karta jest porównywalna, bądź mocniejsza od najmocniejszych modeli fx w grach wykorzystujacych dx-9 casus FEAR :P albo hl-2 EO to jest mobilny układ na AGP w zaleznosci od modelu lapka domyślne taktowania na tym układzie moga wynosić 450/600 (to by było 9600 pro i jeszcze troszkę- a ktoś po zmianie chłodzenia zrobił mu taktowania 96XT) 64Mb ramu w niczym nie przeszkadza karta jest 128 bit generalnie jak sie dobrze zakręcisz to nawet nie dołozysz a CS będzie miodnie chodził na full :] edit: ram też by sie przydal używki na allegro chodzą po 30 zł za 256 .. :] Edytowane 29 Czerwca 2006 przez kvasek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...