Skocz do zawartości
adzio_tuning

Asus P5rd1v I Karty Graficzne...

Rekomendowane odpowiedzi

posiadam plyte glowna ASUS P5RD1V, jestem z niej bardzo zadowolony, chodzi sobie z Celkiem 2,53 GHz

narazie chodzi razem ze zintegrowana karta graficzna, mam zamiar kupic Radeona X1600 PRO od ASUSA, bo nie wiem czy jesli kupie se na przyklad od Sapphire to czy ja to uruchomie?! :mur: jak zapewne niektorzy wiedza, plyta glowna ma north bridge od ATI, wiec jesli nawet poszlo by na Sapphire to czy moglbym zamiast niego kupic se nawet GeForce 6800?! :mur:

sam juz nie wiem co mam robic, sprobuje sie dogadac z kims od emarket bo tam kupilem plyte glowna, moze ktos mi cos tam doradzi...

w ogole to czy ktos jeszcze ma taka plyte glowna?? jakie macie karty graficzne i czy (najwazniejsze) to wszystko w kupie dziala? :unsure:

prosilbym o pomoc... :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Jeżeli mobo ma AGP x8 to co ma do gadania to że mostek północny jest od ATI ? Zaintergowaną grafike wyłączasz i wkładasz sobie grafe pod AGP x8 (czy tam PCIE nie wiem co to za mobo) i musi śmigać, dla pewności możesz od kumpla na godzine porzyczyć grafe i sprawdzić.

Czy to że Nvidia robi np. nForce2 to znaczy że tylko geforce chodzą na nim ? - NIE

Edytowane przez lechu1777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mobo ma pci-e 16x

kurde, zaden z moich kumpli nie ma grafy na takim zlaczu :(

zobacze,kupie narazie tego X1600 i kij, zawsze lepsza od tej X300 ;] , moze jak pozniej bede mial kase to cos lepszego kupie... narazie zamawiam radka B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie kupuj tego radka!!! kup se 7600gs - ta sama cena a duzo lepszy!

mowisz zeby 7600 GS ?? a ja juz sie rozgladalem za 7300 GT, slyszalem ze sie ladnie kreci :unsure:

zobaczymy co mi powie jeszcze gosciu z serwisu, jesli pojdzie wszystko to wezme tego 7600 B)

EDIT:

jest git B) gadalem dzisiaj z kolesiem z serwisu i powiedzial ze smiga bez problemu :D

za tydzien skladam zamowienie na 7600 GS :D

moze jestem pesymista ale jak nie bedzie dzialac to sie powiesze :angry:

jeszcze jeden EDIT ;]

znalazlem na ProLine fajnego 7600GS, od Galaxy, na pamiatkach GDDR3

http://proline.pl/shop.php?prodid=GALAXY+7600GS+128+P3

ocencie, i mi powiedzcie czy nie przeplace :rolleyes:

Edytowane przez adzio_tuning

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi