Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

a jakiej dlugosci maja one kable, poniewaz zalezy mi na dlugich kablach. Pozdrawiam ;)

tylne właśnie zmierzyłem na odcinku który jest "widoczny" u mnie (pod biurko nie bede właził sorry ;) ) i sądze że będą miały 3-4 m (3 na pewno), a przednie nawet nie wiem. 1,5 -2 m?? pewnie coś koło tego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imho kupowac 5.1 za taka kase sie troche mija z celem. Dla mnie przynajmniej nie sprawialoby przyjemnosci ogladanie filmow, czy granie na 5.1 na kiepsko grajacych glosnikach. Juz wolalbym sprawic sobie lepszy zestaw 2.1 lub dozbierac do jakiegos konkretnego 5.1

Ale oczywiscie to jest tylko moje skromne zdanie ;) I jesli juz ktos musi miec zestaw 5.1 to te logi wydaja sie byc najlepszym rozwiazaniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imho kupowac 5.1 za taka kase sie troche mija z celem. Dla mnie przynajmniej nie sprawialoby przyjemnosci ogladanie filmow, czy granie na 5.1 na kiepsko grajacych glosnikach. Juz wolalbym sprawic sobie lepszy zestaw 2.1 lub dozbierac do jakiegos konkretnego 5.1

Ale oczywiscie to jest tylko moje skromne zdanie ;) I jesli juz ktos musi miec zestaw 5.1 to te logi wydaja sie byc najlepszym rozwiazaniem

zestaw 5.1 za tą kase (tzn te Logi) to naprawde bardzo doba jakość. Przyjemność właśnie JEST w graniu i ogladaniu filmów. Za to NIE MA JEJ na pewno w słuchaniu GŁOŚNYM muzyki :? wiadomo, ale przecież imprezy się przy kompie nie robi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja lubie jesli ciezarowka rzeczywiscie przejezdza kolo mnie i slyszec wszystko ladnie kiedy sprzatam w pokoju przy muzyczce (mam + bo mieszkam w domku poza miastem) i miec ladny czysty dzwiek

To tak jakby kupic duzy telewizor ktory jest czarno-bialy. Imho wolalbym kolorowy a mniejszy, albo wytrzymac jeszcze troche, sprzedac rower i kupic duzy kolorowy ;)

Edytowane przez insektcc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zestaw 5.1 za tą kase (tzn te Logi) to naprawde bardzo doba jakość. Przyjemność właśnie JEST w graniu i ogladaniu filmów. Za to NIE MA JEJ na pewno w słuchaniu GŁOŚNYM muzyki :? wiadomo, ale przecież imprezy się przy kompie nie robi :)

Oglądałem film na głośnikach tej klasy ( 5.1 za 300 - 350 PLN ) i wrażenie jest gorsze od głośników 2.0 ( w tej samej cenie ). Po prostu dialogi przy 5.1 są mniej zrozumiałe i naturalne ( a dziwne bo przeciesz mają przewagę [ center] ... film był ac3 ) i efekty też takie "gumowo / wyprane . O muzyce nawet nie wspominam.

Naprawdę wiem co mówię bo chciałem mieć takie 5.1 i je kupiłem ... miałem kilka dni i .... oddałem do sklepu bo grały po prostu kiepsko. Naprawdę chciałem polubić to brzmienie ( bardzo sztuczne ) ... ale to nie tylko moje zdanie ... nawet kobiety które tego słuchały nie znając mojego zdania stwierdziły że to STEREO w flimach i oczywiście muzyce gra bardziej naturalnie/realistycznie

ps. ja oczywicie popieram 5.1 ale to już jest naprawdę bardzo drogie ( jeśli chcemy naturalnego brzmienia )

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli za jaka cene proponujesz glosniki (i jakie??? ;) )

No sluchaj za ta kwote mozesz sobie wziac te logi jesli juz musisz miec 5.1 ale rewelacji sie nie spodziewaj. Ja na twoim miejscu zastanowilbym sie nad 2.1 lub dozbieral do np. Tracerow Eclipse 5.1 (mam 2.1 i jestem pod wrazeniem jak na tracery, a cena jest naprawde dobra). Ew. Jakies creativy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No sluchaj za ta kwote mozesz sobie wziac te logi jesli juz musisz miec 5.1 ale rewelacji sie nie spodziewaj. Ja na twoim miejscu zastanowilbym sie nad 2.1 lub dozbieral do np. Tracerow Eclipse 5.1 (mam 2.1 i jestem pod wrazeniem jak na tracery, a cena jest naprawde dobra). Ew. Jakies creativy

Miałem ponad miesiąc Tracer Eclipse 5.1 7200 W ( 240 RMS - podobno ) - nie przypadły mi do gustu ... zwłaszcza sub był nieprzyjemny ( pomieszczenie ~17m )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie tez sub troche meczyl ale umiescilem go w takiej wnece w scianie za biurkiem. Ciezko to opisac, takie mam wciecie i teraz ladnie gra. Kwestia przyzwyczajenia. Ja sie ciesze z zakupu tych eclipse'ow

PS. Co do RMS i P.M.P.O. to wszystko pic na wode, tak samo jak pasmo przenoszenia. Trzeba poprostu posluchac sprzetu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem pod wrazeniem jak graja te Logitechy :D

Normalnie Lepiej jakościowo graja od zestawu kina domowego LG rodziców :D

W połączeniu z dobrą dźwiękówką pokazują swojepazurki :)

Nic tylko brać!!!

PS. A kable do tylnych satelitek nie są wcale takie kródkie bo moje mają 5m ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czemu nikt nie mówi o Creativach T5900/T6060?? Nie wiem czy większość z was tak tylko pisze że Logiteche sa lepsze czy poprostu słyszeli oba zestawy, kolega ma Creativki T5900 i grają naprawde super, subwoofer wogóle sie nie dławi, po podgłosnieniu położony na nim kasztan poprostu sie przesuwa sie B) No ale jak widac logi też fajne :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)kolega ma Creativki T5900 i grają naprawde super, subwoofer wogóle sie nie dławi, po podgłosnieniu położony na nim kasztan poprostu sie przesuwa sie B) No ale jak widac logi też fajne :-P

Tak sie sklada ze kiedys mialem Logitecha Z-640, graly OK, subek gral a nie dudnil.

Kiedy moja kobieta kupowala sobie glosniki, wzielismy T5900, parametry mialy ok, myslalem ze creative to porzadna firma, a X-530 dostepnych nie bylo akurat.

Wysokie tony ok, srednie tez, ale sub DUDNI jak cholera, skrecone go mamy na jakies 15-20% na wiecej nie da sie sluchac muzyki ani ogladac filmow.

Creativa tanich zestawow nie polecam, jak juz to Logitech.

A jezeli autor watku nie musi miec 5.1 to polecam jakies 2.1 w tej cene, ja zamienilem moje 5.1 na 2.1 Z-2300 i jestem wniebowziety :)

Edytowane przez SKRYTOBOJCA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Jezeli ktos spodziewa sie cudow po pierdziawkach typu logi x-530, to niech lepiej kupi sobie zestaw 2.1. Osobiscie uwazam, ze "dobre" stereo gra lepiej niz to cos.

No wiesz tu sie zgodze, jeszcze miesiac temu w sygnaturce mialem X-530 , sprzedalem je jednak zajalem sie DIY i zrobilem sobie 2 kolumny podlogowe ( co jak co ale dobre DIY zagra lepiej niz nie jeden masowy sprzet) owszem JAKOSC dzwieku nie ma co porownywac, x-530 poprostu pierdzialo syczalo buczalo. ( to jest hiperbolizacja, ale kto nie slyszal niczego lepszego ten x530 bedzie wychwalal) do muzyki stereo starczy! ale tam jednak mialem dzwiek przestrzenny w grach:P bo filmy lepiej mi sie oglada na tych kolumnach ktore posiadam.

Reasumując polecam z cala pewnoscia logitechy x-530, ktos tutaj radzil by dozbiera do lepszego zestawu 5.1.... nie ma sensu bo nadal nawet taki z5500 będzie o klase gorszy jakosciowo w porownaniu z stereo w tej samej cenie, ba nawet 5.1 DIY w cenie z5500 będzie 1000x lepsze. Pytanie nalezy se zadac jedno CZY STARCZY stereo:)

ps. komputerowych pierdziawek 2.1 tez nie polecam szkoda kasy, wzmacniacz +kolumny moze drozsze ale za jakosc sie placi:)

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kazdy ma mozliwosci, zdolnosci manualne aby samemu sobie zbudowac od podstaw wszystko.

Nie kazdy chce sie bawic :)

Ale KAZDY kto potrzebuje dobrej jakosci dzwieku powinien zainteresowac sie kolumnami a nie komputerowymi pierdziawkami:P no chyba ze komus wystarczy x530....i bedzie wychwalac jego jakosc, owszem ktos z manta 5.1 powie ze x530 wymiata..ale dla kazdego z lepszym zestawem x530 wypada tandetnie, nie mowiac o z5500 ktore wypadaja slabo. Co jak co ale powoli przyzwyczajam się stereo, jednak moje uszy sa napawane przepieknym dzwiekiem nie mowie idealny, bo w porownaniu z lepszym/drozszym sprzetem moje kolumny pierdza:D ale narazie nie slyszalem nic lepszego :) wiec zyje:P

ps. SKRYTOBOJCA wcale to nie jest takie trudne, deski zamawiasz na wymiar, programem liczysz bude, zamawiasz sprzet, jedynie SKRECIC to do kupy i WYKONCZYC:P ale wiercic/kleic/szlifowac to chyba kazdy gupi potrafi:P

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wzielismy T5900,

Konkurencja dla X-530 to jest model T6060 (są dwudrozne) model 5800 jest jednodrozny i stary. Po odsluchu na karcie Audigy 4 przy Foobarze i plikach w formacie OGG, lepiej wypadł model T6060 nad X-530.

Polecam model T6060 w cenie 239 (np. w Proline).

Edytowane przez niko2003

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przesadzasz - dla większości do gier i filmów taki creative T5900 styka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale KAZDY kto potrzebuje dobrej jakosci dzwieku powinien zainteresowac sie kolumnami a nie komputerowymi pierdziawkami:P no chyba ze komus wystarczy x530....i bedzie wychwalac jego jakosc, owszem ktos z manta 5.1 powie ze x530 wymiata..ale dla kazdego z lepszym zestawem x530 wypada tandetnie, nie mowiac o z5500 ktore wypadaja slabo. Co jak co ale powoli przyzwyczajam się stereo, jednak moje uszy sa napawane przepieknym dzwiekiem nie mowie idealny, bo w porownaniu z lepszym/drozszym sprzetem moje kolumny pierdza:D ale narazie nie slyszalem nic lepszego :) wiec zyje:P

ps. SKRYTOBOJCA wcale to nie jest takie trudne, deski zamawiasz na wymiar, programem liczysz bude, zamawiasz sprzet, jedynie SKRECIC to do kupy i WYKONCZYC:P ale wiercic/kleic/szlifowac to chyba kazdy gupi potrafi:P

A co proponujesz? Zrobić wszystko od podstaw samemu? Bo ja teraz mam X-530, jednak są średniackie. Obudowę dorobić to dla mnie nie problem, ale co włożyć do środka ;) ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakosc subka przekresla ten zestaw. A o jakosci wykonania tez za duzo dobrego sie nie powie.

subek w tym zestawie gra całkiem ładnie, kasztan położony na środku bufera przy mocnym basie przesuwa sie więc ma swoją moc, nie dławi sie zabardzo więc jest nawet OK :D aczkolwiek wziąłbym T6060 B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co proponujesz? Zrobić wszystko od podstaw samemu? Bo ja teraz mam X-530, jednak są średniackie. Obudowę dorobić to dla mnie nie problem, ale co włożyć do środka ;) ??

To juz temat woda...

http://audiomania.info/

Tu znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania....wszystko zalezy od $$ ja za 550zł zlozylem stereo dwudrozne...( opis soon jak tylko fotki zrobie)

Na poczatek 2 drozna konstrukcja jest najlepszym wyjsciem (2,5 drozna tez) bo 3 drozna za droga, no i zwrotka zbyt skomplikowana.

Ale koszty przy budowie DIY uzaleznione sa od dostepnosci...jak masz deski , dostep do pily, kleje, lakiery, papiery, wkręty, zaoszczedzisz na wykonczeniu sporo, powiem ze same glosniki i elementy zwrotnic dałem okolo 300zł reszta to wykonczenie+deski na wymiar wyciete+etc.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi