Skocz do zawartości
OkruT

Wc Okruta

Rekomendowane odpowiedzi

zobacz na moje weze i na jego weze. innovateki sa z pcv. znow jakies teorie rodem z archiwum x bedziesz szukal?? zobacz tez kto jest dystrybutorem innova w kraju ;p

Niemiec nie wiem o co ci chodzi - wąż niebieski, który widać na fotach to innovatek - masz linka do strony gdzie piszą czarno na białym jakiej jest firmy... Zresztą po co drążyć temat...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemiec nie wiem o co ci chodzi - wąż niebieski, który widać na fotach to innovatek - masz linka do strony gdzie piszą czarno na białym jakiej jest firmy... Zresztą po co drążyć temat...

chodzilo mi o ta wypowiedz:

EDIT: SZIT to nie Innovatek ;/ nie jestem pierwszy :D

ja wiem, ze to innova, bo sam taki waz mam, ale mariusz jak widac nie rozumie slowa pisanego [;

Edytowane przez Niemiec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniłem ustawienie w układzie:

- Teraz woda z chłodnicy wpada odrazu do bloku.

Niestety temperatury takie same - STRESS 50 stopni mniej więcej...

Dziwne...

A co w tym dziwnego :?: Co prawda WC nie mam (jeszcze :-P ) ale dzięki forum wiem że wsio rawno jak podłączysz elementy kibla. Najrozsądniej połączyć układ tak aby długość węży była jak najkrótsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to te wiatraczki zawieszone niejako na bloku powodują naprężenia i odciągają blok od cpu?

poza tym przeraża mnie troche nachalnie pocięta i powyginana obudowa :? strasznie to wygląda...

Blok tak dociska, że jak raz chcialem go zdjąć to wyszedł razem z prockiem...

jeżeli tak się dzieje to znaczy, że za dużo pasty - wiem po sobie :)

no i węże mogłyby być sporo krótsze ;)

Edytowane przez y0ghurt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniłem ustawienie w układzie:

- Teraz woda z chłodnicy wpada odrazu do bloku.

Niestety temperatury takie same - STRESS 50 stopni mniej więcej...

Dziwne...

Mam 3 z fizyki, ale wydaje mi się, że zgodnie z prawami termodynamiki temp. w CAŁYM układzie jest taka sama. Tak więc nie ma zjawisk typu, wpłynięcie zimnej wody do bloku i zaraz po tym jej wypłynięcie kilka stopni gorętsza.

Reasumując takie roszady nic nie dadzą :mur: Pewnie tylko zrobiłeś większe zagęszczenie węży na metr kwadratowy :?

[edit]

@Twoje WC

Sam przykładam się do budowy i oglądam tego pełno :) Nie biorąc pod uwagę kolejnych fotek (czyli zmian od 1. posta) to całość podoba mi się ze względu na prostotę i taką w miarę estetykę (imho ofc). Aczkolwiek funkcjonalność jeszcze jest do poprawki.

Good luck! :)

Edytowane przez `fdl`

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi