Damian Grajek Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Mam mały problem z kompem kumpla . Jest to Antek XP 1700+ AIUGA MSI KT3 ULTRA2 pamięć jakiś saitec 333Mhz cl 2,5 chodzi o to że ustawilem z biosa mnożnik 10 a następnie pod Windowsem programem Fuzzy Logic dzwigałem FSB doszedlem do 166Mhz komp chodził stabilnie , Wiec zrobilem restart i w BIOSIE dalem mu FSB166Mhz mnożnik nadal 10 no i na tym koniec komp się nie budzi spiker daje 3sygnały a te diody kontrolne pokazują błąd pamięci . Nie pomaga ani reset biosa ani wyciąganie baterii!! doradzcie coś! Co mogło się zwalić!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 a jak ustawiłes pamieci? pamietaj ze mogą nie wytrzymywac jak dałes fsb 166 a ddr miałes ustawione na hclk+33 daj fsb 166 a pamieci na 133 (chyba hclk w oznaczeniu msi)-wynika to z proporcji cpu:mem 3/4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Grajek Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Pamięci były synchronicznie z FSB i pod windowsem wszystko smigało dopiero jak ustawiłem FSB 166 w biosie to zaczeły się jaja Mój problem polega na tym że kompa nie da się teraz odpalić nawet resetując bios jest możliwe że pamięć albo płyta się zj****a!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 daj fsb 170, ddr na 133 tak ze w poscie sie pokaze fsb 340 ddr 340 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 no chyba ze aiuga nie lubi sie z msi-niech jak moze wymieni na step. b0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Pamięci były synchronicznie z FSB i pod windowsem wszystko smigało dopiero jak ustawiłem FSB 166 w biosie to zaczeły się jaja Mój problem polega na tym że kompa nie da się teraz odpalić nawet resetując bios jest możliwe że pamięć albo płyta się zj****a!!! może nie resetować biosa bo nadam masz kompa włączonego do sieci. Trick polega na tym że mimo tego że chcesz go zresetować do do płyty nadal dostarczane jest +5V z zasilacza i to trzyma bisa. Ja na moim Abicie mam to samo. Proponuję odłączyć kompa i wtedy zworka/bateria. Musi się zresetować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Tu sie zgadzam z kolega - wyjmij kabel sieciowy z zasilacza i bedzie ok. Ja mam ta plyte i tak wlasnie robic musze przy restarcie biosa. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bikert Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Pamięci były synchronicznie z FSB i pod windowsem wszystko smigało dopiero jak ustawiłem FSB 166 w biosie to zaczeły się jaja Mój problem polega na tym że kompa nie da się teraz odpalić nawet resetując bios jest możliwe że pamięć albo płyta się zj****a!!! może nie resetować biosa bo nadam masz kompa włączonego do sieci. Trick polega na tym że mimo tego że chcesz go zresetować do do płyty nadal dostarczane jest +5V z zasilacza i to trzyma bisa. Ja na moim Abicie mam to samo. Proponuję odłączyć kompa i wtedy zworka/bateria. Musi się zresetować. Zadna bateria. Na tej plycie masz zworke zaraz obok baterii. Nie trzeba odlaczac zasilania. Wystarczy przelaczyc zworke. Przelaczyc a nie tylko wyciagnac. Powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 wyziagnij zworke na kilka chwil dluzszych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 wyjmij zwore, dodatkowo kabel z gniazdka do ktorego masz podlaczone zasilanie z kompa i wlacz wszystko tak jak bylo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...