Skocz do zawartości
Damian Grajek

Problem z Antkiem XP 1700+ i MSI KT3ULTRA2

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mały problem z kompem kumpla . Jest to Antek XP 1700+ AIUGA MSI KT3 ULTRA2 pamięć jakiś saitec 333Mhz cl 2,5 chodzi o to że ustawilem z biosa mnożnik 10 a następnie pod Windowsem programem Fuzzy Logic dzwigałem FSB doszedlem do 166Mhz komp chodził stabilnie , Wiec zrobilem restart i w BIOSIE dalem mu FSB166Mhz mnożnik nadal 10 no i na tym koniec komp się nie budzi spiker daje 3sygnały a te diody kontrolne pokazują błąd pamięci . Nie pomaga ani reset biosa ani wyciąganie baterii!! doradzcie coś! Co mogło się zwalić!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamięci były synchronicznie z FSB i pod windowsem wszystko smigało dopiero jak ustawiłem FSB 166 w biosie to zaczeły się jaja Mój problem polega na tym że kompa nie da się teraz odpalić nawet resetując bios jest możliwe że pamięć albo płyta się zj****a!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamięci były synchronicznie z FSB i pod windowsem wszystko smigało dopiero jak ustawiłem FSB 166 w biosie to zaczeły się jaja Mój problem polega na tym że kompa nie da się teraz odpalić nawet resetując bios jest możliwe że pamięć albo płyta się zj****a!!!

może nie resetować biosa bo nadam masz kompa włączonego do sieci. Trick polega na tym że mimo tego że chcesz go zresetować do do płyty nadal dostarczane jest +5V z zasilacza i to trzyma bisa. Ja na moim Abicie mam to samo. Proponuję odłączyć kompa i wtedy zworka/bateria. Musi się zresetować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu sie zgadzam z kolega - wyjmij kabel sieciowy z zasilacza i bedzie ok. Ja mam ta plyte i tak wlasnie robic musze przy restarcie biosa.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może nie resetować biosa bo nadam masz kompa włączonego do sieci. Trick polega na tym że mimo tego że chcesz go zresetować do do płyty nadal dostarczane jest +5V z zasilacza i to trzyma bisa. Ja na moim Abicie mam to samo. Proponuję odłączyć kompa i wtedy zworka/bateria. Musi się zresetować.

Zadna bateria. Na tej plycie masz zworke zaraz obok baterii. Nie trzeba odlaczac zasilania. Wystarczy przelaczyc zworke. Przelaczyc a nie tylko wyciagnac.

Powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...