Copper Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 (edytowane) Zobaczcie co znalazłem na ebayu... B) http://cgi.ebay.com/New-HWLabs-Black-Ice-G...1QQcmdZViewItem Wygląda na to ze HWlabs wypuscilo juz nową chłodniczke http://www.hwlabs.com/gen2/gts120.htm http://www.hwlabs.com/gen2/gts240.htm http://www.hwlabs.com/gen2/gts360.htm Ciekawe jak wypadna testy.... bo wygląda całkiem nieźle.... Edytowane 30 Czerwca 2006 przez Copper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zobaczcie co znalazłem na ebayu... B) [url=http://cgi.ebay.com/New-HWLabs-Black-Ice-GT-Stealth-240-Radiator- Gdzieś już o tym było. Ale fakt... ciekawe kiedy u nas będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 ciekawe kiedy i ciekwe za jaką cene i ciekawe kiedy pojawią sie podrobki typu NexXoS, Black Water, Freezer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 "Custom MaxFin™ 25 micron Copper Splitter Fin ..."- to jest dobre- finy z blaszki miedzianej o grubości 0.25mm. Dzizzz. Trafiłem na nie gdy przygotowywałem FAQ o sposobach chłodzenia cieczy w WC. Ciekawi mnie wydajność seri XFLOW (jednoprzejściówek) na tle UFLOW (dwuprzejściówek). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 hehe na tej stronie jest napisane ze super nowosc bo ma otwory na sruby gwintowane :lol: freezery juz dawno maja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 A czy ten na 2 wentyle bedzie wydajniejszy od starego Black Ice na 3 wentyle?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 (edytowane) Piszą, że ta na jeden wentyl ma wydajność BIX więc może być ciekawie, tak czy inaczej poczekać trzeba na testy... Plus taki, że powinny spaść ceny poprzednich serii BIP i BIX Edytowane 28 Czerwca 2006 przez boroveeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 (edytowane) moze znowu bedą promocje. Typu BIX1 za 89zł a BIP za 59zł, fajjnie by było. Ktos widział serie Xflow?? http://www.hwlabs.com/gen2/gts360xf.htm Tego to juz nigdy nie widziałem http://www.hwlabs.com/products/bip3xf.htm Edytowane 28 Czerwca 2006 przez mariush190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellon Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Ciekawi mnie wydajność seri XFLOW (jednoprzejściówek) na tle UFLOW (dwuprzejściówek).To zdanie: "Optimized XFlow tanks designed for high flow restriction cooling systems" wskazywałoby, że seria XFLOW jest zaprojektowana do układów z pompami o dużej wydajności. Można by sądzić że chodzi o to, aby ciecz chłodząca przemieszczała się w chłodnicy możliwie wolno. Jak mocna pompa to jeden przewał a dużo kanałów, a jak słaba pompka to dwuprzejściówka. Chyba jest jakiś optymalny stosunek "prędkości" przemieszczania się cieczy do powierzchni oddającej ciepło. Jak myślisz mechl!n może o to chodzić? p.s. Mogłem zlutować tego mojego podwójnego fiata na 2 przewały a nie na 4, ale w sumie będę miał "wolną" pompkę c.w.u. Leszno to może będzie akutrat :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Hmm ja sie tam nie znam ale nie jest odwrotnie niz pisze bellon (z calym szacunkiem)? To zdanie mowi ze jest zaprojektowana (XFlow) dla systemow o duzej "rezystancji" przeplywu, czyli wtedy jak pompka ma troche problemow i zeby nie obciazyc jej jeszcze bardziej. Prosze poprawic mnie jesli sie myle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellon Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 hmm, tak masz rację :rolleyes: Jak myślicie która sytuacja z poniższych jest bardziej optymalna: przepuszczamy ciecz chłodzącą przez: 1. kanał o długości 1 m z wydajnością 100 l/h (chłodnica 1przewałowa) 2. kanał o długości 2 m z wydajnościa 200 l/h (chłodnica 2przewałowa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) Ciężko cokolwiek stwierdzić. Oczywiście można dywagować teoretycznie i spierać się które rozwiązanie jest lepsze ale jak zwykle wszystko zweryfikuje praktyka. Mały fragment mojego FAQ: "Teoretycznie im dłużej woda pozostaje w chłodnicy tym bardziej spadnie jej temperatura (dłuższy kontakt ciecz-metal-chłodzące powietrze). Idąc tym tokiem rozumowania można przyjąć, że przy małej prędkości przepływającej wody (małym przepływie) przez długi czas będzie ona miała kontakt z chłodnicą przez co lepiej się wychłodzi. Niestety kij ma dwa końce- mały przepływ będzie występował również w blokach wodnych powodując znaczne nagrzanie wody a co za tym idzie wzrost temperatury chłodzonych elementów. Inną metodą na wydłużenie czasu kontaktu woda-chłodnica jest stosowanie różnej ilości przebiegów/przejść (z ang. pass). Istnieją chłodnice jedno-, dwu-, trój- i czteroprzebiegowe. Oto schemat ogólny:" Edytowane 29 Czerwca 2006 przez mechl!n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Czy jest róznica pomiedzy Steath GT360 a Black Ice Extreme III i na czyja kozysc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Copper Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 @Ogór Yields up to 20% more heat exchange capacity than the Black Ice® Pro III in both Stealth or Performance modes. Achieves Black Ice® Xtreme III level performance in stealth mode (low-noise/low-airflow conditions). Osiąga do 20% więcej niż Black Ice Pro III w wydajności i ciszy Zachowuje wydajność Black Ice Xtreme III przy względnej ciszy (niski chałas/niski przepływ powietrza) Ale to tylko dane producenta..... a oni zawsze chwalą nowe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 To ja biore , moze jeszcze dzis bo sie pojawily http://coolercases.co.uk/wc_radiators_hard...abs_stealth.htm do tego laing jeszcze laing Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Hmm ja sie tam nie znam ale nie jest odwrotnie niz pisze bellon (z calym szacunkiem)? To zdanie mowi ze jest zaprojektowana (XFlow) dla systemow o duzej "rezystancji" przeplywu, czyli wtedy jak pompka ma troche problemow i zeby nie obciazyc jej jeszcze bardziej. Prosze poprawic mnie jesli sie myle.To znaczy ze jest miej wydajna?? Bo jak nie, to jaki sens jest kupowania dwuprzewałowek, zeby stawiały wiekszy opór? No chyba ze ktos woli mniec króćce z jednej strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dk75 Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 (edytowane) Performance-PCS BlackIce GT Stealth 360 X-FLOW a przesyłka to ok. 20$ W dodatku ta chłodnica z coolercases to U-Flow a nie X-Flow. W Performance-PSC BlackIce GT Stealth 360 U-FLOW kosztuje jeszcze mniej. Edytowane 3 Lipca 2006 przez dk75 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) Ja mam tego z coolercases, ale jeszcze go nie testowalem bo mi w rezie sie pralka robi jak podlaczylem lainga, czy oplaca sie do tego ukladu podlaczac jeszcze bip1 ?? Edytowane 5 Lipca 2006 przez Ogór Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Copper Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Ja mam tego z coolercases, ale jeszcze go nie testowalem bo mi w rezie sie pralka robi jak podlaczylem lainga, czy oplaca sie do tego ukladu podlaczac jeszcze bip1 ?? Czekamy na testy :D A myśle że bip1 nie zaszkodzi.... najlepiej sprawdzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 dzis moze potestuje i jutro powiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...