Skocz do zawartości
Slayer

3DFX- informacje na temat układów

Rekomendowane odpowiedzi

Przede wszystkim testy Voodoo Rush i Bansche. Nosze sie z zakupem karty na PCI, a 3DFX by mi się przydał do obsłgi starych gierek np. GTA 1, Incubation, Ignition itp. :)

to kup sobie v3 2000 na pci, na gieldzie grosze kosztuje.

nie oplaca sie wydawac kasy na gorsze voodoo(rush, banshee)...lepiej juz kupic rive tnt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak usilnie proszę o coś, to dobrze wiem, o czym piszę. Właściwie znam te układy na wylot, ale stare artykóły by sie z chcęcią przeczytało :) bo nie chce mi sie grzebać w stosie czasopism ;)

PS- Voodoo 3 nie jest na muj fundusz, jakby już, to wchodzi tylko Allegro i właśnie- tylko karty na PC- a te są zazwyczaj o połowę, jak nie 2 razy droższe od tych na AGP :?

PS2- Voodoo Banshee to w istacie Voodoo 3- to jest ta sama karta, tylko pamięci, ich częstotliwość jak i rdzenia jest niższa + trochę inne napięcia. Nawet proces technologiczny jest taki sam -0,25 mikrona 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezus Chryst!! Ja nie mam zamiaru ładować kasy w to. Gdyby tak było, to nie zastanawiając się kupiłbym sobie Voodoo 5 5500 na PCI :P W zupełności mi starczy Rush czy właśnie Banshee- i to o tych chciałbym poczytać i TYLKO o tych układach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym powiedzial ze voodoo banshee a v3 to 2 rozne rzeczy.... r8500 i 9700 takze maja ten sam 0.15mik. proces technologiczny :mrgreen:

Uwierz mi na słowo- czytałem o tym gdzieś w pod koniec 1998 i na początku 1999 bodajże w Gambler o tym było- TO TE SAME UKŁADY, z tym, że V3 jest mocno podkręcony- to wszystko, moze jeszcze jakieś usprawnienia ale serio- układy pratycznie są identyne!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezus Chryst!! Ja nie mam zamiaru ładować kasy w to. Gdyby tak było, to nie zastanawiając się kupiłbym sobie Voodoo 5 5500 na PCI :P W zupełności mi starczy Rush czy właśnie Banshee- i to o tych chciałbym poczytać i TYLKO o tych układach.

Wiec prosze bardzo : http://www.tomshardware.com/graphic/199807...voodoo_banshee_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...