Skocz do zawartości
reed

Grey Pharphocell --> reed - mod

Rekomendowane odpowiedzi

ladnie , ten szkielecik roxx :mrgreen: ale lepiej wygladaloby gdybys czerwone podswietlenie dal na dole a niebieskie na gorze (chyba ze tylko wiatrak swieci na nieb. wiec nie ma mobilnosci)

ten VUmeter to on do czego ci sluzy ??? jako wskaznik wysterowania dzwieku ??? jak wzmocniles sygnal z k. dzwiekowej ??

ogolnie podoba mi sie - starannie wykonane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ladnie , ten szkielecik roxx :mrgreen: ale lepiej wygladaloby gdybys czerwone podswietlenie dal na dole a niebieskie na gorze (chyba ze tylko wiatrak swieci na nieb. wiec nie ma mobilnosci)

ten VUmeter to on do czego ci sluzy ??? jako wskaznik wysterowania dzwieku ??? jak wzmocniles sygnal z k. dzwiekowej ??

ogolnie podoba mi sie - starannie wykonane

Szkielecik (kostek) fosforyzuje po wylaczeniu katodek :P

Katodek nie moglem umiescic inaczej, tzn moze i szlo, ale efekt najlepszy (IMHO) wlasnie w takim polozeniu.

Swieci i wiatrak i katoda, cienko to widac na fotce z cyfraka, nie oddaje wiernie kolorow.

VUmeter jako wskaznik wysterowania dzwieku, nie wiem jak to jest wzmocnione, kumpel mi to robil, podpiete do wyjscia z karty, zasilane 12V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam jeszcze pytanie co do termometru bo bardzo mi sie taki podoba - wiem ze KIT mozna kupic w AVT lecz gdzie wtedy czujnik wlozyc ??? tam gdzie jest ta dioda w sockecie ??? w jaki sposob to rozwiazales ?? 

BTW : niezla masz tempe !!

Termometr posiada 4 czujniki.

WB , GPU , RAM grafy , HDD

Nie mam czujnika w sockecie, termistor jest przyklejony do WB (wiem niedokladna temp, ale mi to wystarcza, mam tez w koncu pomiar z diody 8) )

Sterowany jest dwoma przelacznikami 3 pozycyjnymi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie co do kolory obudowy, czy była taka orginalnie czy malowałeś?

Też myślałem o przemalowaniu na taki kolor tylko niemoge znaleść odpowiedniego odcienia, więc jakbyś mógł to podaj nazwe producenta i nr :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie co do kolory obudowy, czy była taka orginalnie czy malowałeś? 

Też myślałem o przemalowaniu na taki kolor tylko niemoge znaleść odpowiedniego odcienia, więc jakbyś mógł to podaj nazwe producenta i nr :)

Buda oryginalnie byla Silver, jednak w trakcie prac zaszla potrzeba prysniecia jej.

Srebrny to IMHO ladny kolor, psiknelem ja wiec znowu na ten kolor.

Lakier to spray mlotkowy nitro-kombi szybkoschnacy firmy : D.u.p.l.i. Color mozna nakladac na plastiki bez podkladu (tak pisze) nie wolno zas laczyc z akrylowymi bo sie gryza

Dobre i zajebiaszczo wytrzymale spraye robi tez firma MACOTA przeznaczone do malowania felg, twardy i wytrzymaly na scieranie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

reed  ten zbiorniczek to jest wlasnej roboty ??? czy mozna go dostac gdzies w marketach ?? :roll:

To pojemnik z markietu, kiedys nawet zapodawalem link do firmy produkujacej.

Koszt zaczepisty , chyba 11 zl.

Trzeba tylko wylot/wlot i przelotke na kabelek pompki zrobic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oplot jest oryginalny "zagospodarowalem" a prostownika/zasilacza NOKIA :)

nie bardzo kumam z czego :oops: to zrobiles?

gdzies widzialem w necie ze ktos ciol jakis wezyk

i tak nakladal ale nie wiem skad taki wezyk ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oplot jest oryginalny "zagospodarowalem" a prostownika/zasilacza NOKIA :)

nie bardzo kumam z czego :oops: to zrobiles?

gdzies widzialem w necie ze ktos ciol jakis wezyk

i tak nakladal ale nie wiem skad taki wezyk ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>...

Ehhh..................

Te koszulki sa oryginalnie przeznaczone do owijania kabelkow.

To wyglada jak roorka rozcieta spiralnie, dosc elastyczna ale jednak mocno sprezysta.

No i super sie zaklada, bezproblemowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reed !!! :):):)

Swietna robota. Ogladalem mnostwo modow bud na coolergalery i po tym co zobaczylem nic mnie nie zaskoczy. Jednak jak sie oglada tamte foty to widac czasem, ze to jakies firmy za cholernie wielka kase moduja (oczywiscie niektore). Ale jak sie widzi Twoja obudowe to odrazu czuc jaka prace w nia wlozyles. Powstawala chyba z pol roku. Ten srodeczek zawsze miales wypasiony i czysciutki. Okno jak okno kto co lubi, kwadrat, kolo, prostokat obojetnie co ale masz w dobrym miejscu. Nie widac dyskow za bardzo za to widac to co najwazniejsze i dlatego bardzo mi sie to podoba. Bravo !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeres

zawstydzasz mnie :oops:

To nic specjalnego, ta moja przerobka.

Fakt ze zajelo mi to duzo czasu i pochlonelo troszke kasy :P

SpiderMAN

Spox , pisz na prv.

Termometr pokazuje temperatury : HDD WB GPU i RAMu grafy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi