Skocz do zawartości
reed

Grey Pharphocell --> reed - mod

Rekomendowane odpowiedzi

Lakier to spray mlotkowy nitro-kombi szybkoschnacy firmy : D.u.p.l.i. Color mozna nakladac na plastiki bez podkladu (tak pisze) nie wolno zas laczyc z akrylowymi bo sie gryza

Dobre i zajebiaszczo wytrzymale spraye robi tez firma MACOTA przeznaczone do malowania felg, twardy i wytrzymaly na scieranie.

reed, wiem ze o farbkach gdzies pewno na forum bylo, jest i bedzie

ale zanim ja to znajde, to minie troooche czasu

interesuja mnie wlasnie takie farby, bo chce pomalowac calosc lacznie z przedmin panelem i najlepiej z cdekiem i fddem

po ile taka farba? i ile jej potrzeba?

masz jeszcze jakies inne namiary na firmy od sprayow tego typu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm wc masz, żeby było lepsze chłodznei czy cisza ? bo jak cisza to po co wiatarczki ? nie lepiej neonik... takie moje pytanko małe :-)

Sluszna uwaga 8)

WC mam z obudwu powodow, lubie cisze a jeszcze bardziej wydajnosc :P

Wiatraczkow praktycznie nie slychac , leca na 5V , a sa potrzebne.

Ten boczny , jak zauwazyl Kaeres wieje na HDD , pod zasilka tak jak kazdy wysysa te resztki ciepelka jakie sie wydzielaja w budzie.

Neonik odpada , lepsze katodki, a tych 2 szt mi wystarczaja :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lakier to spray mlotkowy nitro-kombi szybkoschnacy firmy : D.u.p.l.i. Color mozna nakladac na plastiki bez podkladu (tak pisze) nie wolno zas laczyc z akrylowymi bo sie gryza

Dobre i zajebiaszczo wytrzymale spraye robi tez firma MACOTA przeznaczone do malowania felg, twardy i wytrzymaly na scieranie.

reed, wiem ze o farbkach gdzies pewno na forum bylo, jest i bedzie

ale zanim ja to znajde, to minie troooche czasu

interesuja mnie wlasnie takie farby, bo chce pomalowac calosc lacznie z przedmin panelem i najlepiej z cdekiem i fddem

po ile taka farba? i ile jej potrzeba?

masz jeszcze jakies inne namiary na firmy od sprayow tego typu?

Nie pamietam dokladnie ile dawalem za ta farba, cos ponad 20 zl chyba.

Zazwyczaj polegam na poradach kumpla mechanika/lakiernika samochodowego :)

Ilosc uzytej farby zalezy od tego jaki masz podklad , jaki stan wyjsciowy blach itp.

Ja w sumie tylko poprawialem prawie taki sam kolor, wiec poszlo mi minimalnie malo sprayu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w swojej budzie mam 3 wentylki puszczone na 5 V (nie słychać)

Mam neon  :? średnio mi się podoba  zdjęcia są tu

Widziałem jak świeci katoda IMHO ładniej świeci

W pudle reed`a jedynie ten denat mi się nie podoba

Co masz do mojego Kostka ? 8O

Fajnie swieci w nocy jak sie wylaczy kompa, fosforyzuje.

Mam w planach zapodac jeszcze jedna dioda UV do oswietlania wlasnie szkielecika, ponoc zaczepiscie swieci w UV :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do metalu (komp) to kazdy porzadny spray , akryle sa dosc dobre , ale nie z firm "krzaczek"

Do plastiku to samo, tylkotrzeba podklad Plastic-Primer'em zrobic.

Zawsze trzeba czytac na etykiecie czy dana farbe mozna laczyc z juz istniejaca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no :wink:

- wstrzasnac przed uzyciem

- chronic przed swiatlem

- nie stosowac na skorze

- chronic przed dziecmi

- stosowac zgodnie z zaleceniem lekarza

- spozyc przed...

- nie testowane na zwierzetach

- always recap after use

- no animals were harmed during...

- always wear a helmet

:wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swietne po prostu, Reed.

Ale radiatory na grafie mam większe, 2 PCI od góry nie do użycia :)

:D

Te wyzsze (3 cm) sa od gory, wiec nie blokuja nic 8)

Nizsze (1,5 cm) od dolu zajmuja tylko jedno PCI, zreszta i tak na razie nic w pisiajach nie mam :P

Wydaje mi sie ze takie wystarczaja w zupelnosci , jak na ta grafa, ale ............ moge sie mylic, ponoc chlodzenia nigdy nie za duzo :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swietne po prostu, Reed.

Ale radiatory na grafie mam większe, 2 PCI od góry nie do użycia :)

:D

Te wyzsze (3 cm) sa od gory, wiec nie blokuja nic 8)

Nizsze (1,5 cm) od dolu zajmuja tylko jedno PCI, zreszta i tak na razie nic w pisiajach nie mam :P

Wydaje mi sie ze takie wystarczaja w zupelnosci , jak na ta grafa, ale ............ moge sie mylic, ponoc chlodzenia nigdy nie za duzo :wink:

Na pewno starczą. Ja mam takiewielkie, bo mi się nie chciało skracać, poza tym też tylko 2 PCI potrzebuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

reed gratulacje, b. mi się podoba, super 8) . i te czujniki - moje marzenie, teraz nawet nie mam podglądu na obroty wentyli :( bo są na 7v.

pytanko: twój hdd widzę że jest w jakiejś piance. czy cały? chodzi mi o grzanie się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

reed gratulacje, b. mi się podoba, super 8) . i te czujniki - moje marzenie, teraz nawet nie mam podglądu na obroty wentyli :( bo są na 7v.

pytanko: twój hdd widzę że jest w jakiejś piance. czy cały? chodzi mi o grzanie się.

Thx Arkady :)

Bedzie jeszcze ladniej jak zamontuje LCD, na razie tylko 2x16 ale zawsze cos. Wyswietlaczyk juz nawet mam gotowy do instalacji, ale tajmu qrde nie mam. :?

HDD nie jet w piance, to tak tylko na zblizeniu chyba wyglada.

To standardowy kondonik z czarnej gumy na Seagatach.

Nie grzeje sie , poniewaz ten wentyl na dole poprzez jakgdyby "pletwe" taka, dmucha bezposrednio na flaki twardziela.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy mozesz dac tutaj schemat tego wyswietlacza temp?

albo powiedziec skad go wzieles?

bardzo bym prosil.

Termometr kupilem od kolegi Andrz3ja kompletny.

Skladany byl z kitu AVT chyba, mam schemat , tlko jeden problem :?

Nie mam skanera :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo bym prosil.

Termometr kupilem od kolegi Andrz3ja kompletny.

Skladany byl z kitu AVT chyba, mam schemat , tlko jeden problem :?

Nie mam skanera :(

ja zamiast skanera używam cyfraka 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yyyy reed wczesniej sie pytalem ciebie o te Vu meterki - powiedziales ze ci qmpel zlozyl mozesz jakos od kumpla ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> schemat wzmocnienia tego ??? bo ja juz probowalem wlutowac w karte muz lecz jak mi gra , to nic prawie sie nie wychylaja moje wskazoweczki ,widac ze brakuje wzmocnienia ich...... aha , co do termometru , to latwo schemat narysowac w sofcie przeznaczonym do rysowania schematow ideowych (elektronicznych) - ylko nie wiem jak sie nazywa taki prog - a chetnie bym sobie zrobil na podstawie tego schematu termometr bo mi na dysku cos padl S.M.A.R.T i nie mam jak mierzyc jego temperatury

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo bym prosil.

układ ten jest firmy Jabel model J-51

tutaj masz link http://www.jabel.com.pl/j_zest/j_051s.htm

Takie układy dostępne są m.in w sklepach elektronicznych..możesz tez zamówic przez net..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super, reed - brawo !!! Widać że włożyłeś w nią nie tylko sporo pracy, ale i serca. Zawsze miło na coś takiego popatrzeć 8O .

Oświetlnie extra, czyściutko, schludnie i miło :) . Tak, na marginesie - czy za tym górnym grillem 80x80 jest jakiś wentylator, czy to tylko tak żeby "zachować symetrię"??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mod oczywiscie nalezy docenic bo jest przemyslany, dopracowany, zrobiony z glowa i sluzy czemus poza tylko wygladem ale ...

.. te wszystkie ohhy i ahhy (jak pięknie i coodnie i miodzio i cool) mi osobiscie zalatuja mocna wazeliną - bez urazy i szacunek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super, reed - brawo !!! Widać że włożyłeś w nią nie tylko sporo pracy, ale i serca. Zawsze miło na coś takiego popatrzeć  8O .

Oświetlnie extra, czyściutko, schludnie i miło  :) . Tak, na marginesie - czy za tym górnym grillem 80x80 jest jakiś wentylator, czy to tylko tak żeby "zachować symetrię"??

hehe ..... wreszcie sie ktos o to spytal :o

No wiec to nie jest wentyl, w tym miejscu bylby bezsensowny.

Zapodalem tam glosniczek systemowy, dokladnie dlatego zeby zachowac symetrie.

Glosniczek nieco zmodowalem, jest to mishung : gwizdka z ALTUSow i standardowego glosniczka 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mod oczywiscie nalezy docenic bo jest przemyslany, dopracowany, zrobiony z glowa i sluzy czemus poza tylko wygladem ale ...

.. te wszystkie ohhy i ahhy (jak pięknie i coodnie i miodzio i cool) mi osobiscie zalatuja mocna wazeliną - bez urazy i szacunek

Masz troche racji, ale niektorzy poprostu maja chyba taki styl wyrazania opinii , a niektorzy mozliwe ze i "wazelinia" no coz. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi