Skocz do zawartości
reed

Grey Pharphocell --> reed - mod

Rekomendowane odpowiedzi

Redd a jakiego zasilacza uzywasz bo moj 300W pewnie za Cienki bedzie :(

Ogolnie---- JESTEM NA TAK :)

Robi wrazenie...sam robie Case ale chyba spieprzylem bo szybka za duza i dyski widac....

Jade jak na razie, na standardowym HuntKey-u 300W , wymienilem tylko wentyl w nim, bo tamten po miesiacu , czy dwoch doprowadzal mnie do szalu, tylko zasilke bylo cholera slychac.

Teraz z Zalmanem F1 jest prawie nieslyszalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yyyy reed wczesniej sie pytalem ciebie o te Vu meterki - powiedziales ze ci qmpel zlozyl  mozesz jakos od kumpla ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> schemat wzmocnienia tego ??? bo ja juz probowalem wlutowac w karte muz lecz jak mi gra , to nic prawie sie nie wychylaja moje wskazoweczki  ,widac ze brakuje wzmocnienia ich...... aha , co do termometru , to latwo schemat narysowac w sofcie przeznaczonym do rysowania schematow ideowych (elektronicznych) - ylko nie wiem jak sie nazywa taki prog - a chetnie bym sobie zrobil na podstawie tego schematu termometr bo mi na dysku cos padl S.M.A.R.T i nie mam jak mierzyc jego temperatury

Ja też się pod to podczepiam. Poproś kolegę żeby zapodał jakiś schemacik, jakie meterki itp....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yyyy reed wczesniej sie pytalem ciebie o te Vu meterki - powiedziales ze ci qmpel zlozyl  mozesz jakos od kumpla ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> schemat wzmocnienia tego ??? bo ja juz probowalem wlutowac w karte muz lecz jak mi gra , to nic prawie sie nie wychylaja moje wskazoweczki  ,widac ze brakuje wzmocnienia ich...... aha , co do termometru , to latwo schemat narysowac w sofcie przeznaczonym do rysowania schematow ideowych (elektronicznych) - ylko nie wiem jak sie nazywa taki prog - a chetnie bym sobie zrobil na podstawie tego schematu termometr bo mi na dysku cos padl S.M.A.R.T i nie mam jak mierzyc jego temperatury

Ja też się pod to podczepiam. Poproś kolegę żeby zapodał jakiś schemacik, jakie meterki itp....

Jak go dorwie to poprosze.

U mnie uklad juz zdemontowany, nie podobal mi sie jednak, tak do konca, zakladam LCD, to o wiele praktyczniejsze. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja robie i LCD i meterki. LCD /mimo że mam desktopa i jest dobrze widoczny/ zrobie zewnętrzny i ustawie gdzieś koło monitora. Vu meterki zapodam do budy lub też do takiej samej obudowy jak LCD i będą 2 segmenciki. Do lcd mam już prawie wszystko, z wyjątkiem samego lcd /już powinien być w łapkach Poczty Polskiej/ i obudowy, ale to najmniejszy problem. Załatwiłem sobie bardzo fajny włączniczeq gumowy i wodoszczelny - jakby ktoś miał ochotę go zobaczyć to mogę zapodać fotkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja robie i LCD i meterki. LCD /mimo że mam desktopa i jest dobrze widoczny/ zrobie zewnętrzny i ustawie gdzieś koło monitora. Vu meterki zapodam do budy lub też do takiej samej obudowy jak LCD i będą 2 segmenciki. Do lcd mam już prawie wszystko, z wyjątkiem samego lcd /już powinien być w łapkach Poczty Polskiej/ i obudowy, ale to najmniejszy problem. Załatwiłem sobie bardzo fajny włączniczeq gumowy i wodoszczelny - jakby ktoś miał ochotę go zobaczyć to mogę zapodać fotkę.

Zapodaj, z cena i miejscem zakupu :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena przełącznika około 7pln + 2zl za gumkę. Dlaczego tak drogo :?: Mój znajomy, który produkuje profesjonalny sprzęt dla straży wodnej i uważa, że te są najlepsze. Ten który ja mam jest tajwański /najlepszy/, ale teraz juz podobno ich nie ma, ale francuskie które są koloru niebieskiego są równie dobre i jednostykowy kosztuje 5,20 / mój jest dwustykowy/.

Adres strony firmy w której można dostać te francuskie to:

www.euroelektronika.pl

Kupić je można na warszawskiej giełdzie elektornicznej /niedaleko komputerowej w podziemiach/.

Fotki:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reed to są stare zdjećia nie?BO pamietam jak gdzies pisałeś że masz blok nukleona, mobo epox RDA a na zdjeciach są inne części.Ale mod jest spoko.

Tak, to sa fotki ze stara konfiguracja.

Nowa jest opisana pod linkiem z configiem.

Fotki uaktualnie, ale dopiero jak qmpel pozyczy mi cyfraka :?

Z/do nukleona mam wyprowadzone wszystkie 3 roorki, nie stosowalem trojnika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reed to są stare zdjećia nie?BO pamietam jak gdzies pisałeś że masz blok nukleona, mobo epox RDA a na zdjeciach są inne części.Ale mod jest spoko.

A jak temperatura?

Ja dam do swojego nukleona zamiast trojnika 2 chlodnice na wyjsciach. Bedzie git.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak temperatura?

Ja dam do swojego nukleona zamiast trojnika 2 chlodnice na wyjsciach. Bedzie git.

12x166

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi