Gość Lemon-Cola Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 (edytowane) VGN-UX90 to nowy komputer typu UMPC (Ultra Mobile PC), który pojawił się w ofercie firmy Sony. Nowy produkt został wyposażony w 16GB pamięci NAND flash oraz moduł umożliwiający odbiór bezprzewodowej telewizji cyfrowej w systemie OneSeg. Zastosowanie pamięci flash pozwoliło zredukować wagę urządzenia do poziomu 492 gr, w porównaniu do cięższego modelu UX50, w którym zainstalowano dysk twardy. Jak podaje producent, pamięć NAND gwarantuje również szybszy start systemu operacyjnego i aplikacji oraz zwiększa czas pracy na bateriach o blisko 13%. Sercem nowego komputera firmy Sony jest procesor Intel Core Solo, taktowany zegarem 1,2 GHz oraz 512 MB pamięci RAM. Urządzenie posiada również 4,5 calowy wyświetlacz ciekłokrystaliczny o rozdzielczości 1024 x 600 pikseli. Sony VGN-UX90 wejdzie do sprzedaży w Japonii 3 lipca, w cenie ok. 1800 USD. Źródło: Engadget Edytowane 29 Czerwca 2006 przez Lemon-Cola Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro_wroc Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Wiem, ze sie czepiam ale... Zastosowanie pamięci flash pozwoliło zredukować wagę urządzenia do poziomu 492 kg Jak to miala byc redukcja wagi to ja nie wiem ile musial miec poprzedni model :blink: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lemon-Cola Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Wiem, ze sie czepiam ale... Jak to miala byc redukcja wagi to ja nie wiem ile musial miec poprzedni model :blink: :D juz pasi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...