Skocz do zawartości
Gość RzeźniQ_dNb

Fizyka W Grach Fpp

Rekomendowane odpowiedzi

@Kobrowisko - o ile wiem, to takie coś właśnie może być spowodowane za dużym frameratem BEZ tej synchronizacji :wink: Włącz V-Sync i sprawdź, czy dalej to występuje...

Edytowane przez _q_b_a_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem taki efekt pływania w MOH:PA, ale po zainstalowaniu patcha minął na szczęście. Dodam jeszcze, że w tym medalu pływanie było spowodowane myszką- w patchu wyraźnie napisali, że naprawia bug pływania na niektórych myszkach.

W Far Cry też kiedyś kursor miał opóźnienia, tyle że to mogło być od niedoboru fps na duronie- oscylowało wokół 30.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To slimaczenie jest jakies dziwne, tez mialem w przeszlosci takie problemy czasami, ostatnio juz mnie nie dopadaja. Chodzi o to ze kursor/celownik nie porusza sie synchronicznie z ruchem reki/myszy, slimaczy sie, i nie chodzi tu o frame rate. Jak w grze jest za malo klatek to sie to czuje, kursor nie ma plynnosci tylko przeskakuje, ale sie nie wlecze za ruchem reki. To ciecie ekranu na paski to jest wlasnie efekt wylaczonej synchronizacji pionu z poziomem, ale czesto wlaczenie vsync powoduje spadek fps'u albo wlasnie to slimaczenie kursora. Szczerze mowiac to juz nie pamietam jak sobie radzilem z tym problemem bo od dluzszego czasu mam z tym spokoj, chociaz jakis czas temu strasznie sie w[ciach!]ilem na sieci (lan party z kumplem) jak nie moglem pograc w starego poczciwego UT, wlasnie przez taki problem z poruszaniem myszka. Poprostu nie dalo sie grac i to jest prosty dowod na to ze fps do tego problemu ma sie jak piernik do wiatraka, bo z UT obecne kompy radza sobie nienagannie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proboj to nic nie kosztuje. Badz jednak przygotowany na to, ze jezeli w ktoryms momecie dojdziesz do sterownikow, na ktorych Far Cry dobrze chodzi to nie wykluczone, ze inne giery na tym ucierpia. Sterowniki to loteria.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj ustawić tą liczbę prerenderowanych klatek na 0 (wpisz w googlach nvtweak, ściągnij jakąś wersję tego programu, uruchom, daj Enable All i bez zamykania programu masz dostępne o wiele więce opcji we właściwościach sterownika, tam tego poszukaj).

Edytowane przez _q_b_a_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi