tatrazl Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Kupiłem nowy dysk samsunga model HD080HJ, oczywiście chodzi w trybie SATA. I zaden program nie pokazuje mi tempoeratury dysku, w everescie nie ma, speedfan pokazuje 5 temperatur. Pierwsze dwie to chipset i procesor, a pozostałe skakają raz z -35 do 150 stopni. Mój stary seagate 40GB miał czujnik, a ten nowy dysk może go nie mieć??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Sprawdz w Everest w zakladce Magazyn | SMART czy masz atrybut Temperature - jesli nie to zapewne czujnika nie ma. Byc moze producent dolaczyl oprogramowanie, ktorym mozna sprawdzic temperature. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatrazl Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 SMART wogóle nie chce wejść ani w wersji 2005 i 2006. Nic nie wyświetla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...