Marrrcin Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Miałem w kompie 128 MB SDRAM 133.Dokupiłem kość 256 MB SDRAM 133.Po włożeniu obu kości komputer przy starcie widzi tylko 256 MB, windows tak samo.Natomiast program CPU-Z wyświetla, że mam kość 256 i 128, a razem 384(czyli tak jak powinno być).Dla testu podpiąłem tylko nową kość.Przy starcie i w Windowsie wyświetla się 128 MB, a komputer zachowuje się jakby miał tylko te 128 MB RAM.Moja płyta główna to Abit BE6-II.RAMy to dwustronna kość SDRAM 133(na samsungach) i jednostronna kość 256 MB SDRAM 133(na hynixach).Co mam zrobić z moim problemem?Kupiłem drugą kość, i chciałbym wykorzystac całą jej moc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Chipset i440BX i mieszanie kosci RAM jednostronnych z dwu. Takie sa wlasnie tego skutki. Do BX-a trzeba dobrac sobie kosci, bo inaczej takie wlasnie jaja sa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) Sam sobie odpowiedziales na pytanie, Twoja plyta nie obsluzy 256MB na jednej stronie, musisz kupic taka pamiec ale dwustronną Edytowane 29 Czerwca 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrrcin Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 To właściwie zostałem oszukany, bo gościu na aukcji nie napisał, żę jest to pamięć jednostronna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 To właściwie zostałem oszukany, bo gościu na aukcji nie napisał, żę jest to pamięć jednostronna. Nie zostales oszukany, mogles spytac jaka to pamiec...ale nie wiedziales ze nie bedzie chodzic, na innej plycie, nowszej np K7S5A ta pamiec bedzie normlanie dzialac jako 256MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 na starym kompie sprawdzalem dwa rodzaje jednostronnych sdramow 128mb jedna miala 4 banki pamieci -ta wykrywalo jako 64mb druga miala 8 bankow pamieci- wykrywalo jaki 128mb opchnij komus ten ram i kup taki co ebdzie u ciebie pasowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrrcin Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 opchnij komus ten ram i kup taki co ebdzie u ciebie pasowalTak mam zamiar zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...