Kamilek Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Mam ciekawe pytanko.Jak kupię do takiego starego laptopa kontroler usb 2.0 na pcmcia to czy to usb bedzie oferować taką prędkość jak usb 2.0 w kompie stacjonarnym ??Ile mb/s jest realne ??CZy to bzdura jest ?? Będzie szybsze to od usb 1.1 ?? Czy nagrywanie dvd-rw z usb predkościa 16x bedzie mozliwe ?? http://www.allegro.pl/item111237721_kontro..._34_99_vat.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) Mam ciekawe pytanko.Jak kupię do takiego starego laptopa kontroler usb 2.0 na pcmcia to czy to usb bedzie oferować taką prędkość jak usb 2.0 w kompie stacjonarnym ??Ile mb/s jest realne ??CZy to bzdura jest ?? Będzie szybsze to od usb 1.1 ?? Czy nagrywanie dvd-rw z usb predkościa 16x bedzie mozliwe ?? http://www.allegro.pl/item111237721_kontro..._34_99_vat.html tak, zgodnie ze specyfikacją, nie, tak, nie wiem czy będzie możliwe, zależy od reszty podzespołów, nargywarka dvd ma wymaganie rzędu pIII500/128ram i szybki dysk Edytowane 29 Czerwca 2006 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 a jak podłacze dysk usb i nagrywarke usb pod to i dane bedą leciały z dysku usb ?? to wtedy da rade ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 a jak podłacze dysk usb i nagrywarke usb pod to i dane bedą leciały z dysku usb ?? to wtedy da rade ?? :) nagrywarke dvd na usb pod dysk na usb?? hmm a jak wybierzesz dane ktore chcesz zrzucic? myslami... chyba ze chodzi ci o podlaczanie obu urzadzen naraz z lapkiem to sorki... z tego co sie orientuje to dyski na usb nie maja czegoa ala DMA czyli omijanie procesora przy przesyle danych i wszystko przejdzie przez procesor... wiec bedziesz w ten sposob potrzebowal czegos wiecej niz pIII 500 zeby obslujyc transport miedzy urzadzeniami.. jesli sie myle to sory niech mnie ktos poprawi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 hmm, przedwszytskim kup usb na chipsecie NEC'a - najlepszy. Druga sprawa.. mam taki kontroler przy IBM t21 (p3 800, 256mb i stary dysk ibm 10gb). Podlaczony do niego benq 1655 w kieszeni usb2.0 i zero problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 A czemu nec najlepszy ?? :) pytam sie bo dwa razy drozszy jest niz inne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 A czemu nec najlepszy ?? :) pytam sie bo dwa razy drozszy jest niz inneCo prawda dotyczy to PC'ta, ale kiedyś kupowałem kontroler USB 2.0. Pokusiłem się na tanszy na chipsecie VIA i niestety musiałem zwrócić. Nie wykrywał mi urządzeń. Kupiłem NEC'a i nie miałem żadnych problemów. Możesz kupić kontroler oparty na VIA, a w razie problemów odeślesz z powrotem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...