karaluch Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Witam mam taki sprzet: ASUS P4C800DE & P4 3000/800/1M Prescott & 2x256MB PC3200, system to albo Windows XP albo Windows 2K3 Server albo Knoppix. Plyte kupilem na allegro ale odeslalemdo serwisu bo miala problemy z procesorem, niby ja naprawili ale mam dziwne problemy z karta muzyczna i usb. Sprawdzalem na tylu systemach bo myslalem ze to moze problem nieudanej instalacji ale raczej nie, sterowniki do plyty tez wszystkie instaluja sie ok tylko nie audio. Po podlaczeniu flasha na ubs system go nie wykrywa, to samo z myszka czy aparatem ale jezeli zostawie podlaczonego flasha i wlacze jeszcze raz komputer to juz jest w systemie... az go wyciagne, ponowne wlozenie nic nie daje. Co do myszy to zasilanie dostaje bo dioda sie swieci ale windowsy ja nie widza. Dziwnie jest tez z karta muzyczna bo mimo tego ze sterowniki dzwieku sie instaluja to brakuje tego najwazniejszego - urzadzenia audio, gdy chce zaistalowac sterowniki to wywala mi komunikat ze nie ma urzadzenia podlaczonego, a w biosie jest na auto (mozliwe auto albo disable). Wydawac by sie moglo ze uwalona karta muzyczna ale ta plyta ma speakera ktory informuje o stadiach bootowania i w ten sposob dziala ale juz w systemie operacyjnym nie :( Przegladalem przerwania i tak nie bardzo wiem czego szukac bo nie pokazuje mi nigdzie bledow, dziwna sprawa bo nawet nie wiadomo do czego mozna sie doczepic, ale caly czas nalezy miec na uwadze ze plyta jest w dziwny sposob uwalona .... Macie jakies pomysly, z gory dzieki pozdrawiam p.s. Zdjecia srednie ale juz cos widac, a dokladniej widac ze wszystko mam raczej odpowiednio ustawione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karaluch Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) Znajomy wspominal ze moze restart ustawien biosa cos pomoze, ale chodzi tu o restart calkowity (Reset Configuration Data/Force Update ESCD, albo jak a AMI bios Reset NVRAM) ale znalazlem tylko w domumentacji cos takiego jak Load Setup Defaults ale to chyba nie to samo co jak w przypadku flashowania awdflash przelacznik clear PnP. Macie jakies pomysly/rozwiazania dla takiego przypadku :( Edytowane 30 Czerwca 2006 przez karaluch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Masz Service Pack 2 zainstalowany w WinXP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karaluch Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Aktualnie mam 2003 server ale wczesniej sprawdzalem na ORYGINALNYM XP z SP2, bez SP2, na knoppixie... problem juz pojawia sie w biosie - na ostatniej fotce widac ze dla urzadzenia audio nie ma przerwania .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Aktualnie mam 2003 server ale wczesniej sprawdzalem na ORYGINALNYM XP z SP2, bez SP2, na knoppixie... problem juz pojawia sie w biosie - na ostatniej fotce widac ze dla urzadzenia audio nie ma przerwania ....moze sprobuj wylaczyc w biosie porty com i lpt jesli ich nie uzywasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karaluch Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Juz to przerabialem, powylaczalem wszystko co tylko moglem, gdyz sadzilem ze moze cos wchodzi na siebie... plyta lezy w domu nie zastanawiam sie jak do niej podejsc... wiec temat jest nadal otwarty tak wiec prosze nadal umieszczac tu swoje opinie pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...