Gość lukas_gab Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Jak składałem moje wc , to ukazał mi się mój opklejony czyms popielatym ( zapewne pasta ) celek . Wziełem otrzyściłem go szmatką , wziełem spiryt i go odkaziłem , żeby nie było tłuszczu ... i zabrałem się za nakłądanie tej nowej pasty która jest zrobiona w 100 procentach z metalu ciekłego . Nie mogłem jej nałożyć ... zachowywała się jak rtęc ... Wkoncu skoro jajo jest na środku to walnełem jedna krople na środek i docisłem X3N'em . Zaraz zobatrzyłem , że ta kropla sie przeslizgła i lezy na ściężkach oboch socketu .. Męczyłęm sie z nią z godzine ... Wkoncu wziełęm szmate starłem wszystko z proca zamontowałem i przykręcięł m blok.... I co ? Włączyłem kompa i chodzi ! Temperaturki spadły ( na ac było ok 50 stopni teraz jest 38 ) Ale nierozumiem dlaczego ? Brak pasty oznacza grzanie się , a wrecz spalenie proco ... Co sie stało ? Dodam , ze czapke tak wytarłem , że normalnie można przeczytać wszystkie oznaczenia ... Nie wiem o co chodzi ... To jest prawidłowe zachowanie ? W takim razie po co wogle stosuje sie pasty ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 W takim razie po co wogle stosuje sie pasty ?Dla jeszcze lepszej wydajności przekazywania ciepła. posmarujesz to jeszcze spadnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 ...Brak pasty oznacza grzanie się , a wrecz spalenie proco... ...W takim razie po co wogle stosuje sie pasty ? O zaznaczonym fragmencie nie słyszałem :blink: . Pastę stosuje się w celu poprawienia kontaktu proc-radiator. Ma ona wypełnić mikroszczeliny zarówno w jednej jak i drugiej powierzchni. Wypełniając te mikroszczeliny pozbywamy się "zalegającemu" w nich powietrza, które jak wiadomo jest dobrym izolatorem cieplnym. Twoje wcześniejsze tempy wskazują na to, że miałeś zbyt dużo pasty (zbyt grubo). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Czyli jak zapodam cieniutko AC5 to tempki jeszcze spadna ? Super... niemniej odradzam wszsytkie wynalazki typu ciekły metal... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Czlowieku po pierwsze co drugie Twoje slowo rozumiem, wez sie wypowiedz o co Ci chodzi... Po drugie jakiego Ty cieklego metalu uzywales jako pasty ? :blink: :blink: :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (...) Po drugie jakiego Ty cieklego metalu uzywales jako pasty ? :blink: :blink: :blink: Chyba oczywiste, że tego- http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=179250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Chyba oczywiste, że tego- http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=179250 Albo ma tego nowego Zalmana, ale tam jest pedzelek i latwo sie naklada dosc. Wystarczy btw przeczytac temat o pascie CLP. Trzeba cierpliwie to smarowac, najlepiej pedzelkiem - wiele osob nakladalo i jakos im wyszlo. Sam biore ta paste i zobaczymy czy bede mial problemy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 po pierwsze znajac zycie nie przeczytales instrukcji po drugie to kup sobie slownik bo z ortografia jestes mocno na bakier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 No to wsio już wiem , chociaż obeszło by sie bez niektórych zbędnych uwag ... Zamawiałęm od Sama i instrukcji nie było , dostałem sama strzykawke ... Jade bez i już ... jak będe dodawał blok na NB to wysmaruje ewentualnie jakims arctikiem ... Pędzlem tesz próbowałem, ale sie przyklejała do niego więc też do d.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 W odpowiednim dziale jest juz temat o tej paście wiec wystarczyło sie trochę wysilić i tam zajrzeć, a nie robić burdel zakładając nie potrzebny topic (Tym bardziej w dziale WC) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Też cie pozdrawiam ;) Ale tu nie chodziło o tą paste . Pośrednio tak , ale głównie chodziło , o to , że pracując bez pasty osiągam tak dobre wyniki , w dodatku na wc gdzie gładka powierzchnia i wyoełnienie mikro rys/dzior ma znaczenie , więc dodałem to do wc . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...