Skocz do zawartości
JacekN8

Gdzie By Tu Wyjechać Na Tych Wakacjach?

Rekomendowane odpowiedzi

Chce wyjechać na tydzień na wakacje tylko nie wiem gdzie. Londyn i cała Wielka Brytania odpada bo jest przepełniona polakami i to jeden wielki "pracodawca", Niemcy także. Rzym jak najbardziej, Paryż... nie moge sie zdecydować :mur: . Ameryka także odpada, brak wizy :razz: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Lece na Last Minute! Cała Samoobrona tam leci. Podobno to ładna wyspa jest." A. Lepper(w parodii politycznej pod koniec programu Szymon Majewski Show) :)

Polecam Norwegie i te fiordy... mhmmm, piękno. Stolica Norwegii też jest niczego sobie.

Za 3 lata jade tam na stałe :). Już się nie moge doczekać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam Norwegie i te fiordy... mhmmm, piękno. Stolica Norwegii też jest niczego sobie.

Polecam norwegie, wszyskto fajnie, a te fiordy to mi z reki jadly :wink:

Edytowane przez kardas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam norwegie, wszyskto fajnie, a te fiordy to mi z reki jadly

Ciesz się że jeszcze ową reke posiadasz icon_lol.gif To bardzo agresywne stworzonka są

Panowie, czy coś przypadkiem wam się nie pomyliło?

Fiord - długa, wąska i kręta, zazwyczaj głęboka, U-kształtna zatoka morska w obrębie skalistego wybrzeża. Powstaje w wyniku zalania przez morze doliny lodowcowej po uprzednim stopieniu wypełniającego ją lodowca. Mogą osiągać nawet 300 metrów głębokości.

Charakterystyczny element peryglacjalnego krajobrazu wybrzeży Norwegii, Grenlandii, Patagonii, Szkocji (Wielka Brytania) czy Nowej Zelandii. Najdłuższym fiordem na Ziemi jest Scoresby Sund na Grenlandii (350 km dł.).

Nazwą fiord określa się również wybrzeże wokół Zatoki Kotorskiej

Norwegia - piękno, przynajmniej w mojej opinii. Polecam, jeśli chcesz spędzić ciekawie ten wakacyjny tydzień. Portugalia, Hiszpania, Francja, Anglia itp są bardzo "oklepane".

Jeśli nie Norwegia, to Finlandia. Kraje skandynawskie są naprawde świetne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj przekonasz sie, ze to jest prawda. Na pewno doznania platoniczne beda Ci obce.

Heh nom rzeczywiście chyba niemki najładniejsze nie są, np jak były wybory na miss to niemki były raczej jedne z tych....bleeeeeee :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

virus120- nie bierz wszystkiego aż tak serio, emotikonki Ci się nie wyświetlają?

Niemki do najpiękniejszych nie należą, ale jak się pomieszka dłużej, to na kilka ładnych się natrafi (Heidi Klum też jest Niemką, także nie ma rzeczy niemożliwych ;) ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ojoj ibiza moje marzenie, które sie chyba spełni w sierpniu :D tylko drogie wejsciowki do dyskotek :F 30-50 euro :F

zazdroszcze Ci, napwno sie wybiore jak bede mial troche kasy

ja bylem w Ibizie

ciasnowato troche [;

Tobie tez ! Opowaidaj jak bylo? Kluby? Zabawy na plazy ? Masz jakies zdjecia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi