piotrek Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 mam teacw524 i nie moge wlaczyc dma w win xp jest pio i przy 24x bufor co chwile jest pusty jak to zrobic jest to na pomocniczy kanale ide tam ustawilem dma jezeli jest dostepne ale pokazyje tryb pio na podstawowym jest dma mam tez dvd rom hitahi ale nie wiem ja to jest wszystko podpiete plyta glowna to abitkt7 a bios nagrywarki 1.0a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Niewiele można zrozumieć z tego co napisałeś ale według mnie nagrywarka najlepiej działa jeśli jest podpięta jako master na drugim kanale IDE, a HDD i CD na pierwszym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 chodzi o to ze nie moge w winxp wlaczyc trybu dma (dzila w pio) jest tak podpieta jak mowiles juz poczesci zalatwilem ten probelm zainstalowalem cos ale nie wiem czy to jest dobre bo teraz mam inne sterowniki do ide ale mam jakis fajny programuk via i tam jest pokazne ze mam dma plytki tez sie dobrze nagrywaja ale to mi zmienilo sterowniki ide!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizonek Opublikowano 27 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2002 Jeżeli masz płyte na Via to zainstaluj Via4in1, to chyba rozwiąże problemy :) A ja intela to ten sterowniki ATA do i8xx.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...