macias84 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Przeszukałem forum jednak nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi który lepszy? Freezone XC-70 Cu+ http://www.proline.pl/shop.php?prodid=FREEZONE+XC-70+CU%2B Freezone XC-80 Cu http://www.proline.pl/shop.php?prodid=FREEZONE+XC-80+CU jak w temacie który lepszy? w nwcie też żadnych porównań nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Tak śmiechem żartem to wygląda na to, że lepszy jest Freezone Xc-70 Cu+. Ma większe wymiary, mniejszą wagę i większe obroty przy takiej samej głośności niż w Xc-80 Cu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 tak, ale wiatrak mniejszy Mniejszej masy nie przyjmowałbym na plus no i apropo tych obrotów tak sie własnie zastanawiam czy jednak nie będzie głośniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) Przy większych obrotach hałas jest taki sam : XC-70 Cu+ Tryb Silent : 1700 obr/min 18dB Tryb Normal : 3000 obr/min 25dB XC-80 Cu Tryb Silent : 1350 obr/min 18dB Tryb Normal : 2600 obr/min 25dB Wyniki mówią same za siebie :) Po za tym - te większe obroty będą lepiej chłodzić kartę. Edytowane 29 Czerwca 2006 przez miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Wyniki mówią same za siebie :) Po za tym - te większe obroty będą lepiej chłodzić kartę. Majac 2 wentylatory 80mm - jeden o obrotach 2500 rpm i przeplywie powietrza 24cfm i drugi odpowiednio 2000/30cfm uwazasz ze pierwszy jest wydajniejszy? Gratuluje. Szkoda ze to nie jest prawda. Czysta teoria - siedemdziesiatka ma mniejszy wiatrak przez co nadrabia obrotami. Natezenie dzwieku wg producenta jest mniejsze. Ale po pewnym okresie uzytkowania ( jak nalapie kurzu ) halas bedzie znacznie wiekszy niz przy wiekszej 80. Sam mam 80AlCu i nie mam powodow do narzekan. Faktem jest ze co miesiac robie porzadek z wentylami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Za XC-70 przemawia łatwiejszy sposób montażu posiada również troszke inną konstrukcje, która ma chyba nieco większą powierzchnie odprowadzania ciepła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) Mojego Pentagrama XC-80 Cu wcale tak trudno sie nie zakładało. 3 minuty i po sprawie ;) P.S. Kup jeszcze jakąś dobrą pastę np. Arctic Ceramique bo ta Pentagrama sie do niczego nie nadaje. Edytowane 30 Czerwca 2006 przez piotralek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...