Skocz do zawartości
Luk@s

Internet Explorer 7 Beta 2 Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Zainstalowałem sobie kiedyś z ciekawości beta2 Internet Explorera 7. Oczywiście nie używam go ale jest :) No i pare dni temu zmieniłem wersje tlena na najnowszą i wszystko w niej mi się chrzani (wyskakuje jakiś błąd ieview i nie widzę jak z kimś gadam i paru innych rzeczy). Najprawdopodobniej jest to wina IE7, no chyba, że się mylę. Niestety w dodaj/usuń programy nie mam możliwości odinstalowania go :( (tzn. niby było ale jak chciałem to zrobić to Windows mi wypisał, że już odinstalowany i żeby się to więcej nie pokazywało). W związku z tym chciałbym coś zrobić, żeby zmienić na bete 3 a najlepiej wywalić. Tylko jak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie działa :) Tylko jeszcze jedno pytanie - nie wiesz czemu style rozmowy zawierające javascipt nie są mile widziane w nowym tlenie? Da się może coś zrobić, żeby nie truł o tym i żeby one dobrze działaly czy trzeba się pogodzić z tym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem sobie kiedyś z ciekawości beta2 Internet Explorera 7. Oczywiście nie używam go ale jest :) No i pare dni temu zmieniłem wersje tlena na najnowszą i wszystko w niej mi się chrzani (wyskakuje jakiś błąd ieview i nie widzę jak z kimś gadam i paru innych rzeczy). Najprawdopodobniej jest to wina IE7, no chyba, że się mylę. Niestety w dodaj/usuń programy nie mam możliwości odinstalowania go :( (tzn. niby było ale jak chciałem to zrobić to Windows mi wypisał, że już odinstalowany i żeby się to więcej nie pokazywało). W związku z tym chciałbym coś zrobić, żeby zmienić na bete 3 a najlepiej wywalić. Tylko jak?

mozna odinstalowac ie7!!wystarczy zaznaczyc w oknie dodaj/usun programy pokaz aktuaizacje, zaznacz usun IE7beta i tyle!

a dwa dlaczego oczywiste ze nie uzywasz?? co chesz powiedziec ze Ci co uzywaja IE jest cos z nimi nie tak? ja uzywam ie7 odkad zostalo udostepnione, dzis zainstalowalem beta 3.

uwazam ze jest to naprawde bardzo dobra przegladarka! wiadomo jest to beta wiec nie jest jeszcze w 100% pewna ale, jest dobrze a nawet bardzo dobrze!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem w moim poście wcześniej, że nawet jak dam "pokaż aktualizacje" to IE7 tam było, ale windows uznał że już jest odinstalowane :mur: Coś mi się musiało w Windowsie pomieszać. A jeśli chodzi o to, że nie używam oczywiście to nie denerwuj się, ale po prostu ja jestem przyzwyczajony do Opery, a IE7 całkiem niezły jest, ale jeszcze niedopracowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby tak ktoś miał podobny problem to poradziłem sobie. Jak ktoś nie może odinstalować IE7 beta to trzeba wywalić z katalogu C:\Windows\System32\dllcache plik iexplore.exe a potem ten sam plik z C:\Program Files\Internet Explorer. I wtedy Windows poprosi o płytkę z systemem, żeby naprawić przeglądarkę to można to anulować i zainstalować wtedy nowszą betę, albo dać mu tą płytę i powinien z powrotem zainstalować IE6. Oczywiście lepiej plikowi zmienić nazwę jakby co niż wywalać.

Edytowane przez Luk@s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi