acp___ Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Nagrywarka jak w temacie i opisie tematu Prędkośc odczytu płyt DVD 2,5x - wcześniej te same płytki odczytywała normalnie (od 3,5x do 12,5x, średnio 8,5x) Płytki Verbatim DVD+R, nagrywane od 4x-8x (zresztą to niema znaczenia, wcześniej czytał je napęd normalnie). Nagrywarkę mam już ponad miesiąc, problem zaczoł się jakiś tydzień temu, najpierw myślałem. że mi tylko jedna płytka padła (to też byłą Verbatim DVD+R), ale nagrywarka DVD Lite-On'a czytała bardzo dobrze tą samą płytkę (test jakośc 90pkt). Odkąd wżuciłem nagrywarkę do kompa, nieotwierałem nawet obudowy, niezmianiałem nic w BIOSie, praktycznie to nic nie zmianiałem. Bardzo ważny fakt, gdy czyta płytę jeden z rdzeni idzie zawsze prawie na 100%, chciałem sprawdzić który proces tak bardzo obciąża procesor - ale ok.92 to procesy bezczynnościowe systemu :| Padła nagrywarka?? Oddać do serwisu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...