Bernał Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Witam, tak jak w temacie. Nie zdołałem nic wygóglać kompletnie. Znalazłem tylko kieszenie sata150. Czy wiecie gdzie można coś takiego kupić? :? Czy jakaś firma w ogóle coś takiego produkuje? Czy może nie ma takich kieszeni dlatego, że szybkie dyski tak się grzeją, że nie sposób zrobić do nich dobrej kieszeni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) Serial ATA I i II niczym fizycznie się nie różnią. Te same kable, złącza, druty tylko transfer większy. Polecam kieszenie aluminiowe, markowe jak Chieftec, Lian-Li. Modne ostatnio zrobiły się HDD Silencery BoX'y firmy Scythe - tylko to już nie jest kieszeń. Posiadają wartwy bitumiczne. Świetnie wyciszają nawet dźwięk silnika dysku, drgania i obniżają temp napędu. Kieszeń takiego typu byłaby idealna. Taki bitumiczny box można zrobić samemu sporo taniej. Edytowane 30 Czerwca 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernał Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Teraz wszystko jasne. Brak różnicy w kablach między sata150 a 300 - zmienia postać rzeczy :) . A odnośnie hdd silencerów widziałem coś takiego, ale w nich montuje się hdd na stałe tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Tak, w przypadku Silencerów wkładamy dysk pudełka wielkości napędu np. dvd i montujemy na stałe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...