PolandMET Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Witam. Mam taki pomysl zeby poprzykrecac wszystko na jakims plexi, sklejce jedno obok drugiego, przykryc plexi i powiesic na scianie za biurkiem a napedy by lezaly na biurku lub byly podkrecone pod blatem (kable do nich z 1-1.5m). Czy juz ktos takie cos robil ? bo nie chcialbym byc pionierem w temacie juz przetartym. Narazie zrobilem tak z moim P200. Glowny powod to wyjscie z ciasnej obudowy i pozbycie sie plontaniny kabli oraz lepszy dostep do podzespolow (wymiana) oraz o wiele lepszy obieg powietrza. Takze WC by wtedy moglo lepiej wygladac a takze blok na GPU by mogl byc dodany. Przyznam sie ze jakos mi sie nie chce rozbierac tego kompa i wkladac spowrotem tam nowych rzeczy spod s939 :) Wolal bym cos przestronniejszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Czy juz ktos takie cos robil ? bo nie chcialbym byc pionierem w temacie juz przetartym. Link1 Link2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 tasmy do cdromow maja ograniczona dlugosc... bodajrze 50mc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanChin Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 tasmy do cdromow maja ograniczona dlugosc... bodajrze 50mc?? pięćdzesięciu eMCe, no to będzie jakieś 90 metrów zakładając że każdy będzie miał po 1,8m :] taśmy w sprzedaży są po max 90cm (takie ja widziałem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 tak rób.. to Cie zjadą tutaj z góry na dół... :lol: to ma z modingiem niewiele wspólnego, więc prezentuj to w dziale ośla łączka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Już było parę śmiałków co poczynili takie paramodyfikacje, ale cieszyło sie to niezbyt dużą popularnością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 czemu nie, jesli bedzie ci to ulatwiac zamiast utrudniac zycie to nie widze przeszkod. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 nie chcialbym byc pionierem w temacie juz przetartym Tak się nie da :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 mój komp leżał 2 lata na wierzchu biurka i nie powiem żeby mi to szczególnie ułatwiło życie... z praktyki wynika że dużo częściej się wiesza. Miałem np jednego kompa u siebie w we wrocku.. śmigał pół roku bez zawisu..... Zawiozłem bratu, a tam leżał (w szkielecie) na biurku i wieszał się raz dziennie.. nieraz udało mu sie nie zawiesić przez parę dni... I to wnioskuję nie po 1, a po 2 kompach. poza tym kurzy sie to dziadostwo.. muchy siadają... przypadkowo przelatujący przez pokój przedmiot może coś uszkodzić, nie wspominając o mamie podlewającej kwiatki.. Kiedyś podlała kwiatka na szafie obficiej, tak że zaczęło mie cieknąć po płycie głównej :D imho głupie rozwiązanie.. Można zrobić obudowę bardzo przestronną i dużo praktyczniejszą niż nawet brak obudowy... ale się nie chce... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Takie rozwiązanie zastosował PC-Cooler na targach we Wrocławiu - 2 komputery na ścianie z LCD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 i było do bani :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 ' date=' 2 lip 2006, 08:21' post='2209632'] Takie rozwiązanie zastosował PC-Cooler na targach we Wrocławiu - 2 komputery na ścianie z LCD. probowalem zatrzymywac wiatraczki ale samemu nie dalo sie wszystkich :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 (edytowane) Jakbś temat przemyślał, to by się coś dało zrobić ;) Nie ma rzeczy niemożliwych. Napędy- hdd raczej nie przeszkadza czy wisi pionowo czy poziomo. A są takie cd/dvd, (laptokowe) co mają specyficzny sposób trzymania płyt (hint- zatrzask) i też im nie przeszkadza czy wiszą, czy leżą :D Potem to jakoś ubrać w szkło, drewno i polerowane/drapane alu, podświetlić jakoś delikatnie paroma ledami, dorobić ładne chłodzenie i puścić wszystkie kable ścianą ;) Dałoby się ;) Edytowane 2 Lipca 2006 przez MareCeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 (edytowane) heh no rownie dobrze daloby rade wykuc dziure w scianie/podlodze/suficie* , wlozyc tam lodowke/zamrazarke* a w nia odpowiednio rozsadnie wkomponowac wszystkie te bebechy kompa, kable puscic rurkami na zewnatrz i calosc zamurowac :P albo wogole budujac dom zalozyc, ze bedzie se mialo wiecej niz 1 komp i przy okazji wbudowac go/je w sciane/y domu wraz z cala platanina kabli ;) *-wlasciwe zakreslic PS: Taaa, wiem, dalem sie poniesc wyobrazni ;) Aczkolwiek z ta lodowka to realne bo widzialem taki 'lodowkowy' router oczywici bez zamurowywania. Edytowane 2 Lipca 2006 przez ziupo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 zieeef.... wieje nuda straszna, pomysl nad czyms oryginalnym, bo kilku juz bylo tutaj co usilowali przykrecenie MOBO do skosnego sufitu na blachowkrety modem nazwac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Nie zaleca się taśm ATA o takiej długości, ze względu na błędy transmisji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.icy Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Jam jest ten co tak uczynil i calkiem zadowolony jestem z tego. Oprocz tego ze jak zauwazyl Pelzak rozgrzane do 50 stopni radiatory okopcily mi biala sciane w pokoju. Czy to mod czy nie mod - nie ma sie co sprzeczac, jak to ladnie zrobisz to bedzie robilo wrazenie. Mam metrowy kabel na cdromanie i nie mam zadnych problemow z transmisja. Nie mam tez wiekszych problemow z kurzem, bardziej kurzyly sie bebechy jak w budzie byly. Najwiekszym plusem jest dla mnie wolne miejsce w pokoju. Jesli chodzi o estetyke to jedni sie zachwycaja, inni maja odruch wymiotny. Jeszcze z porad to musisz zrobic mocna konstukcje - dzieciak jak sie oprze o kompa to ma dzialac, USB jak wtykasz to nic nie ma prawa drgnac, a najlepszy myk bedzie jesli jak najwiecej zrobisz na bluetooth i innych wirelessach - to moje marzenie, ale narazie brak finansow. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 1. Mam metrowy kabel na cdromanie i nie mam zadnych problemow z transmisja. 2. Jeszcze z porad to musisz zrobic mocna konstukcje - dzieciak jak sie oprze o kompa to ma dzialac, USB jak wtykasz to nic nie ma prawa drgnac, a najlepszy myk bedzie jesli jak najwiecej zrobisz na bluetooth i innych wirelessach - to moje marzenie, ale narazie brak finansow. 1. problemy obajwiają się powtórnym odczytem = spowolnieniem działania... :) 2. no problem wieszania się kompa jest dosyć czesty.. Wczoraj na takim biurkowym modelu kompa wetknąle wiatrak w mobo i zawiesiłem bratu kompa podczas meczu w jakeigoś w ClanBase czy cos :D Nie powiem żeby ył zadowolony :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...