ZEUS Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Wiem ze to moze być duza robota ale moze ma ktos jakis pomyśł jak podswietlic wszystkie przerwy lub ewentualnie same klawisze lub moze cos jeszcze innego :-) posiadam czarnej klawiatury IBM rapid keyboard II no i pomyślałem ze fajniej (i uzytecznie) by było podświetlic klawisze na niebiesko czekam na pomysły ewentualnie linki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeNeK Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Tez myslalem o podswietleniu swojej klawierki na niebiesko. niestety mam ten sam problem - nie wiem jak. myslalem o tych swiecących cieniutkich przewodzikach z 4max'a ale ...(...) :P diod tez nie ma za bardzo jak tam zamontowac :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 wejdzcie na www.moded-kompz.net, tam jest przyklad jak to zrobic, ale osobiscie to nie wiem czy diody to dobry pomysl, bo beda po oczach dawac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Trzeba pisać bez patrzenia na klawiaturę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Będzie okazja żeby wreszcie się nauczyć :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZEUS Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Mi nie chodzi o zmianie tych trzech ledów (caps lock, num lock itp) mi chodzi o przerwy międzi klawisamy tam gdzie sie pisze tak zeby obwót QWERTY był podświetlony od srodka albo ewentualnie podświetlic same litery na guzikach coz takiego jak w telefonach komorkowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 podświetlic same litery na guzikach coz takiego jak w telefonach komorkowychjak dla mnie to jest awykonalne, choc moze kto wie... jak cos takiego zrobisz to jestes geniusz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Spoko w każdym klawiszu wstawisz "szybę" z plexi - z ładnymi uszczelkami (sam musisz zrobić - bo kupne zasłonią ci cały klawisz). Do każdego klawisza po dwie ledy - jedna normalnie a druga przy naciśnięciu. Ten wiek się zaczął - więc przed XXII się wyrobisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Spoko w każdym klawiszu wstawisz "szybę" z plexi - z ładnymi uszczelkami (sam musisz zrobić - bo kupne zasłonią ci cały klawisz). Do każdego klawisza po dwie ledy - jedna normalnie a druga przy naciśnięciu. Ten wiek się zaczął - więc przed XXII się wyrobisz. :lol: :lol: 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Gdybyś na serio chciał się w coś takiego bawić - to musisz znaleźć sposób na ładne ponacinanie każdego klawisza(w kształcie litery). A samą technologię podświetlania musisz dobrać do budowy klawiatury. IMHO za dużo zabawy. A przestrzeni pomiędzy klawiszami ja bym nie podświetlał - tam zawsze jest nasyfione :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdel_k9 Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 A nie mozna uzyc folii elektroluminencyjnej ? Przeciej ja mozna ciac i mozna by sobie wyciac podkładke pod klawiesze. Widziałem taka folie w robotroniku we wrocławiu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 folia elektroluminescencyjna to chyba raczej odpada poniewaz jest bardzo"nietrwala" "ograniczony czas użytkowania od 2000 do 3000 godzin, kiedy to traci połowę swej jasności" wiec byla by idealna gdyby nie ten czas swiecenia .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Ja zrobiłem diodom (na razie jedną) :D :D :D nie mam cyfraka i nie mogę zrobić zdjęć, ale fajnie świeci między kilkoma klawiszami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeNeK Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Trzeba pisać bez patrzenia na klawiaturę :);) tak to ja robie od daaawna :) tylko fajnie by bylo jakby sie pod lapami swiecilo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeNeK Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 hmm ja myslalem o takim czyms jak jest np. w radiach samochodowych do podswietlenia, czyli plastik/swiatlowod przewodzacy ladnie swiatlo :) np. taki kenwood mi sie piknie swieci calutki na 2 zaroweczkach. Jakby miec wiekszy kawalek tego, powycinac kwadraciki na klawisze, umiescic to miedzy klawierka a klawiszami do tego jakies diodki po bokach zeby ladnie rozswietlaly all. tylko jakby tak powycinac na klawisze to by to niezle ograniczalo przewodzenie swiatla, czyli trzeba by duzo diodek ... wiec chyba pozostaje zainwestowac w przewodziki glowire (czy jakos tak) z 4max'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saygon Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 albo moze zdjąć dolną pokrywe kalwiatury( poza obudową to reszta jest przeźroczysta) i podświetlić czymś.maloroboty i chyba dobry rezultat, tylko torzę powiększysz jej wymiary i mase. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 fajnie wygladaj te wpuszcone rukrki w klawe wiraa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZEUS Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Popatrzyłem na te glow wire w 4max ale ja myslałem o cos tanszego nie mam zamiaru wydawac fortune (wychodzi około 85zł) za samą klawiaturę na dodatek to bymusiałe ten inwerter dac na zewnącz klawiatury chyba no i by nie pasowało Ale mam juz pomysł moze obciąć taką płytkę (1mm) plexi i podświetlic go powiedzmy z 6 led to moze by fajnie wyglądało mam tez pytanie jak mozna połączyc led np da się szeregowo? pozdrawiam ps tak wogóle mam zamiar zrobic najtanszy mod obudowy (ale tak zeby wyglądało ok) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Mam propozycje. Mozna to zrobic z diod do montazu powierzchniowego. Sa bardzo male, wiec sie zmieszcz pod klawisze. Polaczyc je cieniutkimi kabelkami i bedzie spoczko wygladalo. Ilosc diod zalezna od zasobnosci portfela. Na allegro znalazlem za 2,39 za sztuke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 Popatrzyłem na te glow wire w 4max ale ja myslałem o cos tanszego nie mam zamiaru wydawac fortune (wychodzi około 85zł) za samą klawiaturę na dodatek to bymusiałe ten inwerter dac na zewnącz klawiatury chyba no i by nie pasowało[...]Ten glowire wcale nie jest taki cieniutki. pozatym najpierw trzeba sprawdzic czy sie zmiesci pod klawisze, bo u mnie nie weszlo wogole, inwerter da sie skrocic o polowe wywalajac baterie, mozesz go wtedy podpiac do klawki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saygon Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 niech policze 2,39 za sztuke razy 102 klawisze(standard) to 243,78 złoty. bez komentarza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 niech policze 2,39 za sztuke razy 102 klawisze(standard) to 243,78 złoty. bez komentarzaNie no nie pod kazdym klawiszem. HEHE Fajne by to bylo, ale drogie jak cholera, tak ze 20 diodek dobrze umiejscowic i by bylo spoczko. :lol: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Ja bym stawiał na cieniutkie plexi podklejone folią alu od drugiej strony i na to powinno świecić pare diod. Efekt może być różny ale np można zrobić jedną sekcje klawiszy w innym kolorze niż inna :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ho Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 z tymi glowire'ami to jest raczej zly pomysl raz ze drogie, a dwa ze grube no i do tego jeszcze inwerter... ja wlasnie wyrwalem sobie jednego klawisza zeby zobaczyc ile jest miejsca i po wcisnieciu dwoch sasiednich zostaje conajwyzej 1mm za to klawisze maja pusta przestrzen wkolo prowadnic i tam mozna zmiescic nawet mala diode (nie koniecznie do montazu powierzchniowego) tak czy siak trzeba liczyc sie z kosztami, ktore w moim przypadku przewyzszaja wartosc klawiry hehe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookout Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zalezy od klawiatury, a jak cchesz podswietlic to oczywiscie ze tylko glowwire, nic innego nie wchodzi w gre... Ja osobiscie chcialem zalozyc dwa ledy laserowe po bokach monitora i skierowac je na klawe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ho Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 no zalezy od klawiatury u mnie sie np ni cholery nie zmiesci glowire Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 no jeżeli tego nie widziales to wybacz.....powinienes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 aha to zaprzyjazniony 4max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ho Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 widzialem ale czy sie glowire zmiesci to zalezy od klawiry bo w mojej osobistej raczej by sie go upchenlo a w tej, na ktorej pisze, to ni cholery zastanawiam sie jak to z tymi diodami od spodu we wnekach by wyszlo chyba sobie jakies 9 kupie i zamontuje dla sprawdzenia ale zanim... egzamin z fizy... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werki Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Ja wlasnie robie moda klawietury maluje na ciemny szary a pod klawiszami aluminiowo dodaje zielone diody a przy strzalkach zolte robilem male testy i fajnie wyglada do tego dioda w enterze i dwie w spacji:) jak skoncze to opisze dokladnie jak to zrobilem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...