Skocz do zawartości
Marek322

Zestaw Płyta , Ram , Proc :d :d

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zamierzam kupić taki zestaw Płyta,ram,proc

1.Płyta KLIK !!!

2.PROC:KLIK !!!

3. RAM:KLIK

Za wszystko z przesyłką zapłace 796zł, i mam pytanie czy ta płyta będzie dobra ?? oc, stabilność , i czy można coś lepszego w cenie kupić ??

Acha i czy wystarczy mi zasilacz chieftec 360W ?? bo nie chcę narazie kupować nowego :(

Edytowane przez piotrc00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no narazie będe pracować na zintegrowanej grafice, bo brak $$ , ale jak uzbieram to kupie grafe i zasilacz. OC mi narazie nie potrzebne , narazie taka płyta mi wystarczy potem sie wymieni na coś lepszego, ale do socket 939 już się nie cofam .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja wiem czy to takie cofanie się...

Dokładnie. Sprzęt zdecydowanie cienki (cienki proc, cienka płyta, cienki ram). Zastanów się czy warto dziś wchodzić w am2 ten zestaw ja nie nazwałbym przyszłościowym jest po prostu słaby. Uważam, że zdecydowanie lepiej postąpisz kupując coś sprawdzonego na 939

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czemu słaby ?? ja nie chce wracać do socket 939 bo potem i tak bym musiał za ok rok wymienićna am2 a tak to juzbęde mieći z czasem wymieni się płyte , ram , proc, grafike.

Do czego Ci potrzebny ten komputer? Rozważyłbym na twoim miejscu pentium d 805. Grać na tym przecież nie będziesz, bo i jak, a na dwóch rdzeniach przyjemniej się pracuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to do listopada pewnie stanieje i będe miał $$ na grafe. a narazie płyta,ram,proc :)

znalazłem procesor z rdzeniem ORLEANS --> klik

Wcześniej co podawałem procka w proline to był na rdzeniu Manila który z tych procków będzie lepszy ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość rafifeo

mi sie wydaje ze to ten sam procek poniewaz Manila jest stosowany w sepmronach ;]

po prostu zle napisali.

'bierz tam gdzie jest taniej :)

wiec tak:

AM2 A64 3000+ - 360zl

Asrock AM2NF4G-SATA2 nForce6100 VGA AM2 - 260zl

DDR2 - GoodRAM 512 667 - 170zl :)

razem 790zl :)

z przesylka zaplacisz okolo 820 ale sie oplacaja te ramy ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość rafifeo

to loknij czy w tym sklepie sa te ramki ;)

edit//

nie sprzedaja :(

ale jak juz sie koniecznie uparles na wszystko z jednego sklepu to chociaz kup cos na pc667 a nie pc533 ;]

Edytowane przez rafifeo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no narazie nie ale na przyszłość :D :D

dziwne podejście.

zanim ta przyszłość nadejdzie, to będziesz miał już nową płyte, nowe ramy, w ogóle nowego kompa, i wszystko w innej technologii :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi